torsdag 28 februari 2008

Marimekko...me like

Nu är min marimekokappa uppe!!!Har ägnat kvällen åt att sy, konstigt vad tiden sprang iväg. Men nu är den uppe ialla fall och jag blev jättenöjd.Tycker inte den skär sej mot fondtapeten, nu blev det genast lite "vårigare" i Hallen, precis vad jag var ute efter=)Vad tycker ni?? Eftermiddagen ägnades åt en liten utflykt till Hjo, där besökte vi (så klart) Hem&Hobby igen, handlade lite smått och gott som ni får se imorgon=)Sen åkte vi runt lite och tittade på hus, det tycker jag e skojj, att se hur andra bor. Drömmde lite också när man såg en del nybyggda hus;)Men jag och sambon är inte överens om hur "vårt" hus skulle se ut om vi skulle byggt...han vill ha ett "traditionellt", inte sticka ut hus!Och jag vill ha ett typ "funkis" (?) hus, stora fönster och annorlunda planlösning=)Tur vi inte ska bygga hus då!?

onsdag 27 februari 2008

Blivande gästrum

Här kommer det lite bilder på mitt nästa projekt, nämligen blivande gästrummet!!!De som bodde i huset innan, hade en dotter och detta var hennes rum (kanske framgår av tapeterna=))Här ställer vi bara in grejjer som inte används just nu, och rummet är inte till någon nytta alls, det ska det bli ändring på. Fåtöljerna är ute på blocket, inget napp än..=/Byrån har min älskade mamma nu i sina ägor. Detta är inget rum vi gärna visar upp, men eftersom det snart ska göras om så visar jag det för er=)Tror det blir vita väggar med någon fondvägg någonstans i rummet..vad tror ni om det??
Idag kom det ett efterlängtat paket på posten, mitt Marimekkotyg från 4her.nu...jippi, i morgon kan jag börja sy!!!Fick ett roligt mejl oxå från underbara jenny häromdagen, hon gjorde mej riktigt riktigt glad, hoppas det går att genomföra bara!?Nu blev ni nyfikna va??Berättar mer när jag vet om det funkar...
Kram på er!!!

måndag 25 februari 2008

Lite shopping...

Liten shopping hann vi med idag också (så klart=))Blev en svart rund ryamatta från Rusta till Hallen, ville haft en större matta (hittat en på EM) men just nu räcker inte pengarna till allt, så den här får duga så länge=)Som ni ser så har en av våra två katter redan lagt beslag på Mattan, han passar in bra där färgmässigt, lilla Saxon=)Blev en lampskärm till sovrummet, och två hörnhyllor som vi ska ha till högtalarna i vardagsrummet också!!!

Nu e det klart...nästan=)

Nu är det äntligen klart, taket i Hallen är vitt!!!Det är lite småpill med liten liten pensel i skarvarna kvar bara, men det syns knappt=) Vi drog iväg och shoppade lite förrut och vid sextiden kunde jag köra igång att måla, blev väl klar vid tiotiden, fruktansvärt ont i armarna har jag=(Men det var det värt, för vilken skillnad. Känns som ett helt annat rum, känns så rymligt på något vis=)Den svarta fondtapeten kom fram på ett helt annt sätt också. Skönt nu kan man bocka av det på "att göra listan"=)

söndag 24 februari 2008

Furu...snart ett minne blott!!!

Så här såg vårat tak i Hallen ut i förmiddags, furu...jag är inget stort fan utav furu!!!Vi har haft grunfärg liggandes i källaren ett bra tag nu men IDAG åkte burken fram och vi började måla,bort me furutaket..=)
Så här blev det efter, redan mycket bättre...ska ju målas en eller två gånger till med "rikitg" färg=)Så imorrn bär det av till färgaffären för inhandling av takfärg...jippi.Snart kan man bocka av en punkt på att göra listan, det är riktigt skönt!!!=)Ska måla listerna ikväll med en liten liten pensel...
Som ni ser så var inte mitt klädvall det allra bästa, svart t-shirt och måla med vit takfärg...med roller dessutom...hmm...undra om jag tänkte överhuvud taget!?;)

torsdag 21 februari 2008

Marimekko

Beställde precis det gröna Unikko(?)mönstret från Marimekko på 4her. Ska bli en gardinkappa i Hallen tänkte jag, behöver ha in lite härliga vårfärger nu och jag kan ju inte ha rosa överallt (eller?);) Vet inte om det kommer skära sej mot tapeten men det återstår ju och se, vad tror ni? Oj, nu är klockan 23.50 och jag börjar jobba klockan 07.00..dax att gå och lägga sej tror jag!?Natti natti på er där ute i cyberrymden!=) Bild lånad från 4her

onsdag 20 februari 2008

Dekorationen bakom toalettstolen...

Eftersom Malin "fjäskade" så fint, och ville se närbilder på dekorationen bakom toalettstolen på gästtoaletten, så uppfyller jag hennes önskan;) Det är egentligen en bordsdekoration som jag köpte på Ellos en gång. Den går i lite rosa toner och jag har spikat upp den med hjälp av kabelklämmor=)Ibland är det skönt att inte ha kakel (även om det är syggare) för då kan man sätta upp vad man vill!!!=)

tisdag 19 februari 2008

Hemma hos - Lilla Toaletten

Här kommer lite Hemma hos bilder på vår gästtoalett...När vi flyttade in i huset var denna toalett grön, riktigt mintgrön (usch). Så första kvällen i huset målar jag alla väggar vita, köpte röd målarfärg och målade golvet, som också det var grönt! Nu är det så att detta endast är en temporär lösning, golvet ska få klinkers och vi ska byta spegel och handfat. Men som sagt, inte så akut och det funkar så länge. Inredningen går i rosa & rött, som i början var min sambos stora förskräckelse men när allt var på plats så tyckte han det blev rätt fräckt=)
Någon som såg kvällens avsnitt av bygglov?Åhh, vilken fin altan, krukorna och Buxbomben skulle inte sitta helt fel..vill ha NU;)Det var till och med så jag nästan fällde en liten tår på slutet när hon som fick altanen började gråta...gissa om jag e känslig..hihi!?

söndag 17 februari 2008

Härliga Hemsidor

Bilder lånade från formodesign
Dags för lite ny inspiration i kategorin Härliga Hemsidor, denna gång har jag valt formodesign.com. En jätterolig sida med stort utbud av b la. Marimekkotyger och mycket härliga "vill ha" grejjer. Varför inte köpa en kudde till barnrummet med motivet Tiny Zoo, eller en pluring att hänga din disktrasa i!?Eller kanske en taklampa Midsummer Light, vedkorg i Gummi eller en Steltonkanna i någon härlig färg!!! Som sagt var här finns det mycket ögongodis och sidan är helt klart värt ett (flera) besök!

Söndag...igen

Redan Söndagkväll, snart dax att gå och sova!Sambon är ledig inatt så inatt slipper jag sova själv, jippi!!!I går kväll var vi bjudna på en stor fest på en lokal klubb här i vår lilla stad=)Förutom att sambon hade feber och fick gå hem efter maten så var det jättetrevligt, jag dansade och hade jättekul!!!;)Hoppas eran helg varit lika bra?? Tycker det är lite jobbigt just nu för det är så mycket jag vill göra på en och samma gång men pengarna och tiden räcker inte riktigt till, någon som har samma bekymmer??=(Kram på er!!!

fredag 15 februari 2008

Hemma hos - Sovrummet

Fredagkväll redan, tiden går fort!!!Idag har jag jobbat, sambon har putsat ALLA fönster, vilket var mycket behövligt (syndes extra idag då solen lyste)!!!Nu under kvällen har jag oxå hunnit med att sy två kuddfodral utav Mairotyget som blev över, så därför passar jag på att visa lite sovrumsbilder...
Det som fattas i sovrummet nu och som ska bockas av är: Swedesträd (göra själv), ny sänggavel (lutar åt Malm huvudgavel i ek), taklampa, en stor svart pläd (eller liknande) och lite andra kuddar som passar till Mairokuddarna=).

torsdag 14 februari 2008

Äntligen...

ÄNTLIGEN är den uppe, Mairos rullgardin (som ej längre är en rullgardin). Jag tänkte igår kväll att jag skulle sätta upp rullgardinen själv, men ack vad fel jag hade, den behövde visst kapas!!!Så idag på Alla Hjärtans Dag och allt är sambon snäll och ska hjälpa mej, vi kapar den efter önskat mått, men vi kapade för lite...vi kapar den en gång till...men nu lite lite för mycket. Hmm, nu gick det ej längre sätta upp den som vi ville ha den, jag muttrade lite på sambon...;) Men efter mycket ordnande ikväll så har jag nog fått till det, jag klippte bort en massa tyg så den går ej hissa upp eller ner längre och jag fick fästa den på mitt egna lilla vis för att det skulle se bra ut!!!=)Fast att det blev tyg över är ju bara bra, nu kan jag ju göra kuddfodral till sängen med (får nog tacka sambon att han mätte fel...hihi). Nu är det bara en ny fönsterlampa som fattas, vad tycker ni??;)Ha en underbar fortsatt mysig ALLA HJÄRTANS DAG!!! Kram på er.

onsdag 13 februari 2008

Mairo

Gissa om jag blev paff förrut när grannen knackade på dörren??Han hade ett stort långt paket till mej=)Posten hade varit här men vi var inte hemma så han tog emot det åt oss, TACK snälla granne!!!Det var nämligen min rullgardin från Mairo som jag längtat så efter, nu ska den sättas upp..hihi!Kanske kommer bilder sen eller imorrn??=)

Tänka först...

Före
Efter
Gissa om jag blir trött på mej själv ibland??=)När vi tapetserade om i sovrummet för ett tag sen så tyckte jag garderoberna såg så tråkiga ut, helvita...!!!Då kom jag på att Simon&Thomas gjorde så fräcka tavlor för ngra säsonger sen, så jag gjorde likadant på våra garderobsdörrar (de på bilden högst upp). Till en början tyckte vi det var snyggt och även många som har varit här tyckte oxå det...men nu har man lixom tröttnat på det. Själva idén e jättekul tycker jag men då kanske man skulle valt en mindre framträdande färg, som vitt på vitt t ex. Så nu har jag bara målat över alla ränder med vit färg, så ränderna lyser igenom lite...blev mindre "rörigt". Så får det vara tills vi ska byta garderober=)Tänk om man kunde TÄNKA innan man gjorde något??

måndag 11 februari 2008

Ny Kategori...Härliga hemsidor

Bilder lånade från ljuvating
Go kväll på er!!!
Tänkte starta med en ny kategori, nämligen härliga hemsidor, där jag visar ett litet axplock från olika hemsidor jag tycker är bra?!=)Först ut ikväll är LjuvaTing, en härlig sida där det alltid finns något som passar alla. Jag har verkligen fastnat för dom kuddarna i fårskinn, finns ju rosa oxå;)Tror det blir en beställning snart!!! Den svarta lampan på fot tycker jag är läcker, eller varför inte en duk eller vepa från LOB design. Lite härliga ljuslyktor i olika färger och mycket mycket mer!!!Helt klart värt ett besök om ni aldrig varit där!?

lördag 9 februari 2008

Hemma hos- Lilla Hallen

Här kommer lite Hemma hos bilder igen... Här ser ni trappen som leder upp till lilla hallen ifrån stora hallen=) Bilden till höger är lilla hallen, här har vi inte tapetserat (än), det får duga ett tag till. Däremot har vi gjort om trappan, det var en brun hemsk heltäckningsmatta när vi flyttade in + att det var spalje i furu till höger i trappen. Det var ett stort jobb att riva bort heltäckningsmattan och få bort allt gammalt lim, det var svett, blod och tårar=) Men med det färdiga resultatet så är vi väldigt nöjda. Ha nu en fortsatt trevlig Lördag, här blir det dricka, chips, godis och MELODIFESTIVALEN!!!=)

fredag 8 februari 2008

En slö Fredag

Go kväll på er! Nu är det sjukstuga här (igen), Ont i kroppen, halsen och huvet. *Suck*, inte mycket som e bra;), fick dessutom va hemma från jobbet idag!!!(sura miner)Men men, jag ska nog snart bli frisk igen!!! Här kommer en bild på lite pyssel me dekorplast som jag gjorde i veckan: Blev så inspirerad av Malin när hon gjorde så fin i sitt sovrum me dekorplast, dessutom hade jag massa plast över. De va så kul så nu vill man ha plast överallt..hihi...men jag får hejda mej!!!=) Ha en fortsatt skön Fredag!!!=)

torsdag 7 februari 2008

Hem & Hobby

Var ju på Hem & Hobby igår med kompisen D. Vi skulle egentligen inte köpa nått speciellt bara "titta" lite=) Blev lite besviken då jag inte hittade så mycket, men jag har vart där för ofta nu antagligen. Jag köpte i alla fall underlägg som fick agera duk på köksön, 2 kuddar till soffan, en bricka och 2 plastbollar = 230:-!!!Min billigaste Hem & Hobbyresa tror jag;)
Känner mej inte riktigt kry idag, ont i halsen, fryser och huvudvärk...hinner inte bli sjuk nu igen, får hoppas det går över tills imorrn då jag ska jobba!!!Hoppas ni har det bra där ute!?=)

onsdag 6 februari 2008

Mitt "lilla" projekt är klart

Med risk för att vara tjatig om mitt träd så vill jag nu visa att det ÄNTLIGEN är klart=)Jag blev riktigt nöjd och det lyser mysigt, framkommer kanske inte helt på bilden!!!Placeringen föll tillslut på väggen i hallen!=) (Bortse från sladden, provisoriskt bara för er;))

tisdag 5 februari 2008

Bygglov

Bild lånad från tv4 Bygglovsteamet Willy, Mija och Matte är väl helt fantastiska??Kvällens uteplats blev ju bara så snygg, man får lust att springa å grejja me allt möjligt efter deras program! Och vad är det jag ser inne i Mijas syrum, jo om inte stora rullar med Mairotyg, bla Mairos blomma som jag funderat så länge på att köpa. Så nu slog jag till, en rullgardin med mönstret blomma från Mairo blev det...från Frapp. Hoppas den kommer snart=) Tack Bygglov för att ni finns och inspirerar!!!

Mitt lilla projekt...fortsättning

Innan mötet på jobbet ikväll så hann jag måla trädet en sista gång=)så nu är det nästan färdigt, ska bara komma på hur vi ska sätta fast det i väggen?! Sen ska ljusslingan sättas fast också, jag är såå nöjd att jag gjort trädet HELT själv..hihi!!Nu kommer vi till det svåra..hmm..vart ska trädet vara?Vad tycker ni?
Ska det vara i Hallen eller i Vardagsrummet?
Finns både plus och minus med båda alternativen...hade ju kanske tänkt ha swedeseträdet i Hallen men jag vet inte!?Ni får bortse från katter och krokar på bilderna=)

Ny dag nya tag...

Idag är humöret på topp och jag har lusta att göra massa saker, skönt! Ikväll ska jag dock på möte på jobbet...*suck*, men det går nog snart. Imorgon slutar jag ju tidigt, jag och D ska dra till Hem & Hobby=) Något att se fram emot!!! Nu när det andra trädet är färdigmålat och står på torkning tänkte jag ge mej på detta träd i stället=) Det är trädet från swedese, tycker det är riktigt snyggt och stilrent. Vart jag ska ha det har jag inte kommit fram till än...får funderas på=)Har ni några förslag? Bilden är lånad från Svenssons i Lammhult

måndag 4 februari 2008

Måndag...

Idag är en liten deppig dag, känner mej lite nere=(Vet inte varför, lååång dag på jobbet, blev lite lessen det sista...känner mej lite ensam, aldrig nån som kommer hem till oss känns det som? Undrar varför jag bloggar, inte så många läsare..ja ni vet!!!ALLT känns för j*kligt, vissa dar ska väl bara vara så!!! Ne nu ska jag inte tynga ner era små hjärtan med mitt depp=)Kanske en bättre dag imorgon? Jag har ialla fall hunnit måla mitt träd en gång till ikväll, vet inte om det kan behövas ett lager till?Får se imorgon?=) Hittade detta "trädet" eller hängaren eller vad man ska kalla det på inredningsfabriken, tycker det är riktigt snyggt...kanske går att göra något liknande själv?;) Bild lånad från inredningsfabriken Ne nu är det dags att krypa till kojjs och hoppas på ett bättre humör imorgon!? Kram på er!!!

söndag 3 februari 2008

Mitt "lilla" projekt...

Jag har ju som sagt haft ett "litet" projekt på gång här hemma, det är nämligen ett träd (finns att köpa på EM). Jag har tittat på det på EM möbler flera gånger men jag tycker att 3000:- är lite för mycket pengar. Alltid värt att pröva göra ett själv!!! Jag började med att rita upp det på overheadpapper, sen var det bara att rita över det från overheaden till skivan!Sen konkade (= bar) jag ner det (ALLDELES SJÄLV) till källaren och började såga, det tog sin lilla tid men klockan 02.00 i går natt så var trädet utsågat (av mej=)) Märker ni att jag är stolt över mej själv att jag inte behövde be sambon om hjälp en enda gång?;)..hihi
Idag när vi kom hem från kalaset så bosatte jag mej i källaren igen för att fila till trädet lite och sen börja måla, här nere ser ni trädet vitt, (bortse från vår röriga källare) det ska målas minst en gång till men jag måste vänta 6 timmar..suck=(
Jag återkommer igen med det färdiga resultatet, kan tillägga att det ska fästas en ljusslinga bakom trädet, som lite mysbelysning.
Nej, nu ska jag slänga mej i soffan och titta på Singing Bee, ha en fortsatt trevlig Söndagskväll!!!