måndag 31 mars 2008

Ge-Kås fyndat...

Jaha...idag har man varit ledig och tillbringat HELA dagen i Ullared!!!=)Jag och lilla mamsen har varit på en dagsutflykt, såå mysigt, Tack mamsen för en superrolig dag!Här kommer lite smakprov av mina fynd;)
Fynd1; En spira duk i turkost och brunt (40:-??) I love it...
Fynd2; Två kuddfodral, Spira (30:- st)
Fynd3; Två fönsterlampor i vitt (119:- st)
Tänk att dom säljer tyg av märket spira i Ullared och till det priset??Såg att Carlssonkarlsson oxå handlat spira i Ullared!!!
Det var ett smakprov på dagens fynd...nu får ni vänta till imorrn på flera inköp!!!På vägen hem, i Smålandsstenar, hittade mamma dessutom en jätteROLIG affär!Hämta hette affären som hade alla möjliga älsklingsmärken t ex. Koziol, Trend interiör, CULT design, pappelinamattor, Marimekko och massa annat...en stor affär och därinne gick vi länge och väl!Synd bara att man inte hade mer pengar (dagens ranson var redan förbrukad i Ullared) för då hade jag handlat massor, men jag handlade två saker och det får ni kanske se imorrn=)Nu ska jag se på Prison Breake!!!

lördag 29 mars 2008

Lördagskvällen snart till ända...

Jaha, då var snart denna Lördagskväll slut!!!Kvällen har ägnats åt kalas hos ett par kompisar vars son fyllde 13 år idag!!!Var jättetrevligt och mysigt, ni ser vilken smarrig godistårta vi fick, Tack vännen för att du bakat så gott!=)
Gör lite egna kort ibland, har t ex. gjort det som ni ser på bilden!Brukar vara uppskattat=)Vi har även hunnit spackla lite idag oxå så imorrn kanske det blir målning, äntligen;)Vad har ni gjort en Lördagskväll som denna??

Gillar...Gillar inte!

Nu har jag blivit utmanad igen, riktigt skojj!!!Den här gången utav Monkan. Den här gången är utmaningen gillar/gillar inte, att visa en sak i hemmet som man gillar och en gillar inte!!!
Jag GILLAR INTE våran klädkammare i Hallen, den städas ofta men är alltid lika stökig ändå!!!Förstår inte hur det kan bli så;)Någon gång ska jag göra iordning den ordentligt, med mycket bra förvaring, korgar, skoskåp mm. Men just nu läggs pengarna på lite annat och dessutom ser ju ingen vår stökiga klädkammare förutom vi och nu NI=)
Jag GILLAR mitt träd som jag gjort ALLDELES SJÄLV (Helt utan sambons hjälp)=)Lyser jättemysigt på kvällen och ett bra första blickfång att titta på när man kommer innanför dörren!!!Min kakotavla hänger med på ett hörn oxå för den gillar jag massor!!!=)
Nu ska jag utmana fem andra bloggare, vilket inte är lätt då utmaningen hållt på ett tag men jag utmanar: Malin, Bernsborg, Fridasfunderingar, Husnr8 & Villaelvakulla och hoppas ni inte fått utmaningen tidigare!?=)Kram till er alla!!!

fredag 28 mars 2008

Utmanad

Jippi, jag har blivit utmanad utav Linda!!! Utmaningen lyder att välja ut 2 fönster i ditt hem som du vill visa upp, skicka sedan utmaningen vidare till 3 andra bloggisar. Jag antar utmaningen=) Först visar jag HALLEN, mycket nöjd med min Marimekkokappa!!! SOVRUMMET, Mairorullgardinen var värd varenda krona=) Nu utmanar jag Dink@, fixaodona & Lisa, hoppas ni antar utmaningen!?=)

torsdag 27 mars 2008

Uppdatering väggen...

Hej...här har det vart dött ett par dagar=/Har varit så trött samtidigt som man ska jobba och fixa hemma, tror att jag snart får söka för min trötthet!!!Nog pratat om det, här ser ni en bild på hur det ser ut i vårt vardagsrum nu...suck!Rörigt värre och smått damm precis överallt, men nu är det snart klart, jag ser en ljusning!!!=)I morgon drar sambon och min lillebror på konsert och då ska det här städas in i minsta vrå...och lite musik till det oxå så klart=)Vad ska ni göra i helgen?? Själv är jag ledig på Måndag också, då drar jag och mamma till ULLARED, längtar, ska bli så kul att hitta på nått!!!=)Passar på att önska TREVLIG HELG!!!

måndag 24 mars 2008

Min lilla lampa...

Min lilla "Random" lampa hängde ju innan i sovrummet men där har ju blomlampan flyttat in nu!Därför hade jag inget ställe att hänga den på och jag tyckte den blev i minsta laget så den passade lixom inte in här hemma nånstans. Men nu har jag "gjort om" den till en golvlampa=)Tog foten på en annan golvlampa från Ikea och satte i botten med bollen över och vips så blev det så här!!!Miljön runtomkring är ännu inte så fin, men till det svarta golvet sen och när öppningen är iordning så kan det nog bli bra??Vad tycker ni?? Hoppas ni får en härlig vecka, själv ska jag jobba, både hemma och på jobbet=)Ska försöka få färdigt öppningen, har ju inget material hemma då byggvaruhandeln här har vart stängd, men i morrn öppnar dom=)Kram på er!!!

Randomlampan är klar

Nu är lampan så gott som klar!Det var inte lätt att få bort den från bollen men det gick tillslut. Men själva lampan är fortfarande vädigt mjuk så den får hänga och torka lite utan boll så får vi se om den stelnar!!!Sen ska det bara i lampa och lite trådar ska klippas bort sen är den HELT klar!!!=)Tack Malin för att du gav mej inspiration till att göra den, blev jättenöjd!!!=)Hoppas att du gör ett försök till med din lampa!!!

söndag 23 mars 2008

Nu är väggen klar...nästan

Ja nu har vi kommit en bra bit med väggen, så här kommer själva formen på väggen bli...
. ...nu ska den bara kläs med spånskivor på dom ställena där det är plankor och sen målas vitt. Och vi ska sätta på ett hyllplan som jag kan ha lite grejjer på=)
¨
Fåtöljen ska bort oxå, den förstör lite av det öppna intrycket!Men vi är jättenöjda och vi tror detta kommer blir bra!!!Har städat nu, damm ÖVERALLT...t.om uppe, ett tunt tunt lager!!!=/Kramar till er alla=)

Randomlampan...

Fick en fråga om hur det går med min lampa, det går frammåt!Har precis limmat den en andra gång så nu är det bara att vänta på att den torkar. Har prövat att ta ur lite luft ur bollen för att se om det släpper, men det ser inte så lovande ut tyvärr!!!=/Men jag ska ge den ett försök till när limmet torkat så får vi se, hoppas på det bästa!!!=) Här är det för tillfället väldigt rörigt och dammigt, sambon sågar vägg för fullt därnere och det är verkligen damm ÖVERALLT!!!Men det är smällar man får ta när man ska ha ner en vägg eller??=)Hoppas ni hade en mysig Påskafton, det hade vi!På dagen var svärföräldrarna, sambons bror, min mormor, mamma och hennes gubbe och min ena lillebror här och åt lite påskmat och senare på kvällen följde vi med T & J till T:s föräldrar, tittade på påskbrasa och åt lite goda pajer!Jättemysigt var det.Det blev en tidig kväll då alla var jättetrötta!!!=)

fredag 21 mars 2008

Glad Påsk

Vill önska er alla en riktigt GLAD PÅSK & ta hand om er!!!
Kramar emmsan

Uppdatering väggen...

Jaha, då var det projektet väggen igen!Det blev inte riktigt som vi tänkt oss (igen). Vi tror alltid att alla projekt ska vara lätta men det blir aldrig så. Började igår kväll, Sambon lånde hem Tigersåg från jobbet, vi ritade ut vart vi skulle ha "våra" hål. Men när det var dags att börja såga så visar det sej att det är glapp i sågen, går ej att såga mer!!!Ja så idag får vi tag på en annan Tigersåg och åker hem, jätteglada och ska börja såga men materialet är sååå segt så det lilla hålet ni ser i väggen det tog ungefär en timme att göra!=/Min lilla sambo är nu inte längre så glad och väldigt svettig så det slutade med att vi "klädde av" hela väggen och vi kommer nog ta bort mer av väggen än vad som var tänkt...får se hur det blir annars får vi bygga upp något nytt!Så smart att börja med sånna här projekt dagen innan Påskafton då det kommer folk hit=)Men men vi tar nya tag på Söndag (eller imorrn kväll=)).

torsdag 20 mars 2008

Vad hände med väggen...

Jag visade ju för ett tag sen vår vägg i vardagsrummet där det var tänkt att vi skulle göra ett RUNT hål men nu är det andra planer...Hål i väggen ska det bli men inte ett runt!!!Vi har börjat vår ledighet med detta projekt så lite bilder kommer säkert under kvällen...återkommer senare!=)

tisdag 18 mars 2008

Lite tankar!!!

Jag vill ha sommar nu men utanför fönstret snöar det för fullt, vintern kommer en aning sent!!!Jag vill ha semester=) En liten fundering, hur har ni det hemma??Städar ni ofta eller har ni gärna lite skit i hörnen??Jag städar ofta men inte för att det är ett MÅSTE utan för att jag tycker det är kul (faktiskt) och jag gillar verkligen att ha rent och snyggt runtomkring mej!!!Får hela tiden höra att jag är pedantisk (tråkit att höra jämt). Är man pedantisk bara för man gillar att ha rent och snyggt??Vad tycker ni?Kramar till er alla!!!

måndag 17 mars 2008

Utmaning

Malin skickade i väg en liten utmaning igår och jag är inte sen att haka på=)Utmaning: Att visa tre "bra att ha" saker i köket, det första man kommer på... Min första bra att ha sak är min diskmedelsflaska från Cultdesign med tillhörande kruka brevid att ha diskborsten i... Min andra bra att ha sak är min pluring som sitter vid diskhon, fruktansvärt bra att hänga upp disktrasan i...=)
Min tredje bra att ha sak är min Pappelinamatta som ligger i köket, en superbra matta att ha i köket, jättelätt att torka av när man spiller något... Inga jätteviktiga bra att ha saker, men för mej är dom bra att ha...=)Nu skickar jag utmaningen vidare till alla som vill!?

söndag 16 mars 2008

Ny sänggavel

Idag tog vi en sväng till Ikea (efter mycket övertalning av sambo=)). Ville ha en ny sänggavel och det blev det, en Malm huvudgavel!!!Var inte nöjd med sovrummet innan fast vi precis gjort om där, men nu tycker jag det blev kanon, blev en helt annan känsla i rummet. Jag e supernöjd!Nytt svart överkast inhandlades oxå.
Blomlampan som tidigare satt i köket hamnade nu i sovrummet i stället, mysfaktor Hög!!!
Köpte oxå en Ribba ram på Ikea och satte i en Marimekkoservett=)
Inne på Fyndavdelningen på Ikea hittade jag Stockholm taklampa för 295:- (ordinarie pris 895:-)Finns inget fel på den vad vi kan hitta så det var verkligen ett Fynd..me like=)Den ska upp imorron i köket så det kommer mer bilder då!!!Ha en fortsatt skön söndagskväll!!!

Större lampa

Nu håller jag på med en större Randomlampa, en sån som Malin gjorde, fast när hon skulle ta ut Pilatusbollen så ville den inte lossna!Därför prövade jag nu med sambons idé att spraya bollen med släppsprej innan man börjar med tråden, får se om det funkar!?Ska ju på lite mera tråd innan det är dags för Tapetklister och torkning, återkommer när lampan är färdig!!!
Någon har frågat vad för typ av snöre jag använt till mina lampor, till den lilla lampan som hänger i sovrummet använde jag vitt plastsnöre (finns att köpa i vanliga mataffärer). Till den här lite större lampan använder jag mej av vitt garn!Sen har någon frågat om diameter på bollen jag använt till lampan, jag vet faktiskt inte det, men den lilla lampan är en vanlig badboll i vanlig storlek och till den här lampan har jag använt mej av en sk. Pilatusboll (träningsboll). Någon frågade om "järnringen" jag fäste högst upp på lampan, med det menade jag en lampupphängning som sitter på en vanlig rislampa från Ikea!!!

fredag 14 mars 2008

Utmaning

Livet i byn skickade iväg en liten utmaning om vilka favoriter i serien Cult Design man har hemma!?Jag hoppar så klart på då Cult är en favorit här hemma=)
Favorit nr ett är den här krukan som jag köpte för halva priset, det pryder fönstret i vardagsrummet!!!
Favorit nr två är Cultljustaken Change med plats för tre värmeljus!Bra när man kan förändra den lite=)Den står på vardagsrummsbordet!
Favorit nr tre är Diskmedelspumpen och krukan brevid där jag har diskborsten!Me like... Och sist men inte minst en kruka från Cult som innan var röd men nu fått lite svart sprayfärg på sej!!!Vet inte hur jag vågade spreja en sån dyr kruka men men...=)
Och något som jag drömmer om att köpa när det gäller Cult Design så är det Changeljustaken med plats för nio värmeljus!Och två stora krukor jag sett ut här hemma i en lokal affär!Två väggkrukor och väggklockan vill jag oxå ha=)
Nu skickar jag vidare utmaningen tilla alla som vill??

torsdag 13 mars 2008

I paketet var...

Av paketets form att dömma så kunde man nästan tro att det var en elgitarr som Monkan gissade på, men tyvärr var det fel!!!;)Det var en sån här jättesnygg lampa som ni ser ovan=) Såg den ju först hos Jenny på hennes blogg och tyckte den var såå fin men visste inte vart jag skulle få tag på en!!!Då mailar Jenny mej och säger att hon kan köpa den åt mej och skicka på posten, gissa om jag blev glad!?Och idag fick jag paketet med lampan och vi blev supernöjda!!!Så dagens stora blommbukett vill jag ge till dej Jenny för att du var så underbart snäll och tog dej besväret att köpa lampan åt mej, jag e såå glad och nöjd!Tack vännen och en stor bamseKRAM!!!=)
Vad tycker ni, blev det bra??

Paket

Titta nu har jag fått paketet som jag talade om för några dagar sen...=)Fick det från en underbart snäll bloggkompis, vem får ni veta ikväll när jag visar vad det är!!!Jättefint papper var det oxå, Tack vännen!Kan ni gissa vad det är??

tisdag 11 mars 2008

Tisdagstema

Jaha, då var det dags för Tisdagstema, denna gången är temat Badrum. Nu kan jag inte visa ett snyggt och fräscht badrum som jag ser dom flesta andra har gjort=)Vi har nämligen inte börjat renovera vårt badrum än, som ni ser?? Jag avskyr vårat badrum, dels är jag inte så förtjust i blått, speciellt inte när väggar, tak, golv, handfat och toalett är i blått. Sen finns det inget fönster vilket gör det ännu mörkare och badkaret har dom placerat vid ett snedtak, så sambon kan inte ens stå upp och duscha stackarn!!!Men badrum är ett stort projekt för mej så det får ta sin lilla tid att fundera ut precis vad man vill ha, sen kostar det ju en del också!Och detta fungerar ju så länge även om det är VÄLDIGT blått=/Nu kanske ni tycker att jag lika gärna kunde struntat i att visa bilderna på vårat inte så snygga badrum men jag ville att ni ska förstå varför jag snart vill ha nytt!?=) Idag har jag varit fruktansvärt trött och knappt orkat sitta vid datorn (tror jag börjar bli sjuk) så jag ska ner och slänga mej i soffan igen!!!Skulle börjat med den stora Randomlampan idag men det får vänta tills imorrn!!!Kommer tillbax och hälsar på inne hos er imorrn med nya krafter=)

måndag 10 mars 2008

Camouflage

Bild lånad från pid.se Nu har jag andra lampfunderingar på gång...!!!Tror jag ska testa att göra denna lampan Camouflage (finns på pid.se, 16 500:-, för dyr att köpa för mej)Tänkte att man kan använda sej av samma teknik som med Randomlampan, fast man klipper ut sånna bitar kanske i rullgardinstyg, vad tror ni om det??Helt klart värt ett försök ialla fall för den är otroligt snygg!!!=)

Randomlampan...

Lampan e nu klar...kan ju meddela att det var jättesvårt att få loss bollen innuti!!!Jag blev väl ganska så nöjd..men inte 100, lite för liten tycker jag!!!Men nu är frågan om jag ska ha lampan hängandes ÖVER sängen eller framför sängen (alltså vid fotändan), vad tycker ni??
Jag hade ju tänkt att göra en stor lampa av en gymboll, Malin har precis gjort det och bollen lossnade inte så bra, men då rekommenderade min smarta sambo om någon slags släppsprej!Ska göra att limmet inte fäster så bra!Han ska ta med det hem från jobbet i natt så ska jag testa imorgon om det funkar, kanske vore något för dej Malin om du ska göra ett till försök??;)
För alla er som undrat hur jag gjort:
Detta använde jag:
* En badboll
* Vitt plastsnöre, tre rullar
* Tapetklister
*Lampupphängning
Jag började att trä på en "järnring" från en gamal lampa högst upp på bollen, sen var det bara att börja vira snören lite huller om buller, jag fäste varje varv i järnringen. När jag virat färdigt penslade jag på tapetklister, lät det torka ett dygn sen penslade jag på en gång till. Och efter ytterligare ett dygn tog jag bort bollen. Hoppas ni fattade något=)

lördag 8 mars 2008

Turkost har flyttat in...

Som sagt var, lite turkost har fått flytta in i vardagsrummet (det rosa bor nu i köket). Ja ibland varar inte accenterna länge, men som tur är har man samlat på sej lite saker i olika färger som man kan plocka fram!
Köpte tre små krukor med gräs i häromdagen oxå, tyckte dom var så himla söta!På Hem och Hobby hittade jag den lilla minikopian utav Marimekkoskålen, den hoppade ner snabbt i min korg!!!Väldigt lik orginalet måste jag säga men en aning billigare=)Fanns stora också, får se om jag köper fler eller om det ska bli en orginal skål nästa gång??Som ni kan skymta på bilderna så har jag inte längre kvar soffborden i ek utan bytte idag till vita, funderar på att göra något skojj med dom, får se!?Natti natti på er

Lampa

Ja...nu tänker ni säkert att jag härmas med att göra en sån här lampa (Random)!?Vilket jag gör, blev så sugen på att pröva, hoppas det är okej, Malin och alla andra som gör/eller har gjort sånna här lampor, att jag härmas lite??=)Tycker dom är så snygga men inte för det priset. Värt ett försök i alla fall...nu är et bara lite mer snöre och lim som fattas sen återstår resultatet..återkommer!!!
Vännen T ringde förrut och frågade om jag ville åka med till Skövde en sväng, hon ville bla. till Hem&Hobby. Och jag som sa att jag inte skulle handla mer nu...funkade inget vidare!Men jag handlade "bara" för 150:-!!!Köpte lite nya turkosa ljuslyktor eftersom jag har bytt accentfärg i vardagsrummet (igen) nu till just turkost!Det rosa har fått flytta ut till köket, kanske kommer lite bilder senare ikväll=)

torsdag 6 mars 2008

Paket...

Måste bara ventilera mej innan det är dags för sängen...jag väntar på paket=)Från en alldeles underbar bloggvänn, Tack vännen, du e såå snäll!!Hoppas det funkar bara!?Nu blev ni lite nyfikna va?Ska berätta mer när paketet anländer...*väntar*Natti natti på er, Kram!

Härliga Hemsidor!!!

Bilder lånade från favoritsaker
Jaha, då var det dags för temat Härliga Hemsidor igen!Den här gången tycker jag ni ska ta en titt på Favoritsaker.se. En helt underbar sida med mycket roligt!
Varför inte en rolig väggdekoration som den ovan eller Koziols underlägg som finns i olika färger. Kanske en härlig smyckeshängare för dina smycken, en Unikko äggkopp kanske skulle passa till frukostägget! Moln kuddöverdrag, Koziol kakfat finns även det i olika färger eller varför inte detta vackra dekorationsmönster som man kan pussla ihop med varandra och skapa läckra mönster!!!Så detta är en sida med mycket fint både till den lilla och stora plånboken!=)