söndag 31 augusti 2008

En tjuvtitt...

Här kommer nu en liten tjuvtitt på datarummet, alla väggar har blivit vita och sen har vi använt oss av en tapet som vi lagt på "fel" håll, som en jättebred bård!!! HÄR och HÄR kan ni se hur det såg ut innan. Nu återstår bara att möblera och piffa, det roligaste! Det får bli imorgon för nu är klockan på tok för mycket... Här ser ni den underbara förlovningspresenten från CULT DESIGN som söta mamma gav oss, hon är bara för snäll! Har spanat in den länge länge och nu har jag (vi;)) den. Tack mamma!!! Tack alla ni för de uppmuntrande och gulliga kommentarerna, det värmer och förhoppningsvis blir det bättre snart...KRAM

Bloggen har blivit lidande...

På grund av lite tråkigheter i det annars underbara livet så har bloggen blivit lite lidande några dagar men nu ska det bli ändring på det!!! Kan meddela att dataummet numera är vitt och tapetsering pågår, Ikea blev nog rika på min vistelse så jag har massa skojj att visa=) Vi har dessutom fått en jättefin förlovningspresent från söta lilla mamma, av märke CULT DESIGN, så massa bilder komma rasa in här ikväll så håll utkik=) Tack för alla söta och fina kommentarer, ni gör livet lite enklare...och man längtar verkligen till att få läsa alla kommentarer!!! Ska dessutom kika in hos er ikväll och se vad ni haft för er på sistone!?Kram

onsdag 27 augusti 2008

Ikea, here I come!!!

Eftersom sambon drar iväg till helgen på en fisketripp med kompisar så tänkte vi gräsänkor (heter det så??) dra i väg till Ikea på Lördag och shoppa loss helt utan karlar! Eftersom renovering av datarummet pågår så kommer det mest inhandlas grejjer dit. Vårt gamla skrivbord (ni vet det i Björk) ska min bror ta över och vi ska nu enbart ha en lång Lackhylla som skrivbord, skärmen ska upp på väggen, tror det kan bli riktigt bra!? Här ska det nu bli ordning och reda, till och med på sladdar=) Rummet kommer gå i svart och vitt med gröna detaljer!!! Kanske blir det två sånna här stolar... Tronnes skoskåp kommer fungera som förvaring... Lite gröna lådor till mitt pyssel! Vit lackhylla! KANSKE en Kulla lampa... Lite gröna och vita vaser som dekoration... Sambon har idag spacklat data/arbetsrummet så imorrn blir det slipning = dammigt, sen kanske jag hinner måla och tapetsera medans han är borta och sen kan det ÄNTLIGEN bli lite ordning, blir ju rörigt överallt när man grejjar i ett rum, och jag som vill ha ordning överallt!!!=) Bilder lånade från Ikea.se

tisdag 26 augusti 2008

UrbanLiving, vill ha!

Det är mycket man skulle vilja ha nu när Hösten är på intåg! Ska inom det närmsta beställa en Fatboy och eventuellt ett brickbord från UrbanLiving, här är ett litet kollage med fler "vill ha" grejjer. För er som aldrig besökt UrbanLiving så tycker jag ni ska göra det NU!!!=) Beställer du dessutom för över 1000:- så är frakten gratis.
Bilder lånade från urbanliving.se

måndag 25 augusti 2008

Ingen ro och ingen vila....

Nu när gästrummet är klart så blir det nästa rum på "att renovera" listan, nämligen datarummet! Nu är det extremt rörigt efter renoveringen i gästrummet, har ju lite svårt för när det blir så här rörigt men så är det när man renoverar...bara att stå ut!!! Även här ska det målas vitt och tapet ska upp, fast inte som fond den här gången, hur den ska sitta får ni vänta med att se tills det är klart, beställde tapeten idag så jag har den hemma till Onsdag trodde han i den lokala tapetbutiken. Här inne står just nu grejjer som ska till tippen och grejjer som ska till vinden, så det är bara att hugga i. Även lite nytt på Ikea ska införskaffas, bla väggförvaring till pärmar och papper, funderar på att använda DESSA till det (fast i vitt)!? En ny skrivbordsstol behövs, en skön fåtölj och matta och sen lite "piff" också förstås. Databordet har vi inte bestämmt oss för än om det ska behållas och göras om eller om det blir någon ny lösning, har ju inte Björk NÅGONSTANS här hemma så varför jag köpte ett databord i Björk kan man ju fråga sej...
Denna bild kan man verkligen inte kalla arrangerad, rörigt värre=) Har inte tänkt så mycket på att datarummet behöver en makeover förräns gästrummet blev renoverat, man måste nämligen passera datarummet för att komma in till gästrummet (som ni ser på bilden). Dörren till vänster leder ut till lilla hallen och trappan ner!

söndag 24 augusti 2008

Välkomna in & sov så gott...

Nu är gästrummet i princip färdigpiffat! Vi är riktigt nöjda även om det fattas lite grejjer fortfarande! Ramarna (marimekko och ordmolnstavlan) ska vara vita. Ska till Ikea på Lördag och då ska nya Ribbaramar i vitt inhandlas. & - tecknet som står på golvet har jag gjort utav en spånskiva och sedan sprejat det vitt. Annars låter jag bilderna tala för sej själva...
Rummet känns varmare än vad som framkommer av bilderna...vilket påminner mej om att vi MÅSTE köpa en ny kamera så man kan ta bättre kort!!! Lilla mamsen var här förrut och hon var riktigt sugen på att sova över...det måste ju vara ett gott tecken!?=)
Om ni undrar något så är det bara att fråga...

Liten tjuvtitt...

Här kommer en liten tjuvtitt på gästrummet! Efter tre lager med vit färg och fondtapetsering så börjar det bli klart...men rummet i sin helhet får ni se ikväll! Titta här och här för att se hur det såg ut före renovering...Nu ska vi hämta sängen och sen är det dax för det roligaste, piffa gästrum=)

torsdag 21 augusti 2008

Tävling!

Mycket tävlingar på gång nu, det är kul! Den här gången är det Tjohalia som tillsammans med designonline lottar ut tre stycken Marimekkoskålar i valfri färg! Jag är med och tävlar, var det du också!!!

Bloggkoll

Nu har även jag skaffat bloggkoll, äntligen=) å om ni vill kan ni följa mej via bloggkoll! Hoppas bara att jag fattar hur det funkar, kan vara lite "trög" på dessa områden;)

onsdag 20 augusti 2008

Krångel igen...

Ursäkta den smetiga texten men jag kan inte rätta till det...vad gör jag för fel??=/

Utmärkelse!

Jag har fått en utmärkelse av Rosa Hemmet! En färglad och underbar blogg och bloggerska som ger massvis med härlig inspiration, Tack!!!=) I samband med denna utmärkelse så följer det förpliktelser: 1. The winner can put the logo on her blog. 2. Link the person you recieved your award from. 3. Nominate at least 7 other blogs. 4. Put links of those blogs on yours. 5. Leave a message on the blogs of the girls you´ve nominated. Svårt att välja ut 7 st bland alla de favoritbloggar jag har (alla inspirerar) men här är de nominerade: Malin med bloggen Inspirationsdesign Fia med bloggen Bernsborg Monkan med bloggen Pysslaosyssla Livet i Byn Jenny med bloggen Jennyshus Malin med bloggen CarlssonKarlsson Pernilla med bloggen Isabels värld Ni är en stor inspirationskälla och underbara personligheter och man hittar alltid något spännande hos er!!!

Tävling!!!

Jag är med och tävlar hos Lisa om ett kakfat från Koziol, var med ni också. Har ni missat Lisas blogg så tycker jag absolut att ni ska kika in där, en härlig tjej med en härlig blogg!!!

Uppdateringar från en sjukling!

Så här såg gästrummet ut för ett par dagar sen, och igår spacklade sambon så idag är det dax för slipning. Jag hade gärna hjälpt till men jag har åkt på en ordentlig förkylning, ont i kroppen och näsan rinner i ett. Så idag fick jag vara hemma från jobbet, orkade inte ta mej ur sängen=/ Jobbat drygt en vecka så ska man bli sjuk, ganska typiskt när man jobbar på förskola! Men snart kan man börja måla gästrummet i alla fall...det mesta kommer bli vitt och så blir det en fondvägg i grått/vitt/rosa. Vart fondväggen ska vara har jag inte bestämmt än, lutar åt att det blir väggen vid fönstret, vad tycker ni??

söndag 17 augusti 2008

Ordmolnstavla!!!

Så här blev tavlan i köket som jag gjorde på Wordle! Jag använde texten; Take time to smell the coffee. Som sagt ett roligt och billigt sätt att förändra på, kommer absolut att bli en till gästrummet också. Längtar tills vi tapetserar om köket, då kommer nog husen och tavlan göra sej bättre, men en sak i taget=) Idag är det riktigt Höstväder här, ganska mysigt faktiskt, en härlig tidning (inredning såklart;)) och massa levande ljus...me like!!! (Klicka på bilden för att få den i större format)

Ordmolnstavla

Även som så många andra så blev jag sugen på att testa att göra en ordmolnstavla. Gjorde massa olika och jag rekommenderar verkligen er som inte prövat att göra det, gå in på WORDLE och testa er fram. Gjorde en till köket med texten; Take time to smell the coffee, ska visa bild en när jag grejjat klart i gästrummet. Idag har det nämligen inhandlats spackel och fondtapet...men det är det tråkiga förarbetet kvar=/ Lika bra att börja nu när vädret är som det är...alltså mulet och regn. Man kanske även kunde göra en ordmolnstavla till gästrummet sedan!?=)

lördag 16 augusti 2008

Ikeabesök

Idag har vi vart i Jönköping, sambon skulle promt köpa en Iphone, nån ny sorts mobil. Fast då hade ju jag en anledning att gå in både på Village och Ikea! På Village köpte jag dom små husen ni ser på tavellisten, tycker dom är jättefina och jag kommer nog köpa fler...har en liten plan så småningom=) Annars hittade jag hur mycket som helst men jag fick hejda mej lite. På Ikea handlade jag mest till gästrummet, nytt täcke och kuddar, tavellister, lampa mm. Lika bra att handla på sej när man är där. Ska börja spackla imorrn, äntligen...nu har all stress lagt sej så då blir det skönt att komma igång med lite projekt. Cultskålen köpte jag häromdagen på den lokala blomsteraffären, perfekt att ha godis i!!! Nu ska jag snart kunna visa lite renoveringsbilder på gästrummet hoppas jag så ni inte bara får se "shoppa" kort=)

onsdag 13 augusti 2008

Gardinen på plats!

Nu är gardinen på plats! Blev nöjd, klart mycket bättre än den andra gamla. (Gardinen ser sned ut men i verkligheten är den inte det)
Fick lite tyg över så jag sydde en liten brickhållare i samma tyg, sambon tyckte det var en jättebra idé eftersom brickorna gärna ville trilla där de stod innan. Nu fattas det bara nya tapeter, ny fönsterlampa och en stringhylla så är jag nöjd med köket för denna gång.
Började jobba i Måndags och nu är vardagslivet igång som vanligt igen. Trodde denna veckan skulle bli lugnare än förra men ack så fel jag hade!? Jobb, två kvällsmöten, barnvakt, kalas + en massa annat och då blir ju bloggen lidande som vanligt, man ska ju kunna vara social mot sina nära och kära oxå, men det är tur man är en kvällsmänniska så man kan sitta här då=) Gästrummet har vi som sagt börjat med lite smått, fick idag tag på en säng...så lite händer det, lovar att bilder kommer!!!

måndag 11 augusti 2008

Vaknat till liv...

Hej på er! Nu har jag återhämtat mej efter Lördagens festligheter, tror inte vi kom i säng förrän vid 4 i Söndags morse. Men oj vilken lyckad fest det blev, sambon var helnöjd! Han fick bla. fiskegrejjer, eldningsställ till braskaminen...ska visa nån dag...+ massa pengar och blommor. Men nu var det visst inredning denna blogg handlar om;) Fast man vill ju vara lite personlig och prata om annat oxå...eller hur!? I förra veckan beställde jag tyget (som ni ser på bild) Marimekko-Kullervo på 4her.nu. Har spanat på det länge länge och eftersom jag inte vart nöjd med gardinerna i köket så klickade jag hem detta, tror det kan bli kanonbra...bara det blir omtapetserat snart oxå!? Fast först ut nu är gästrummet, har börjat riva tapet lite smått!!! Vill ju oxå tacka snälla, gulliga Fia för den fina bloggvinsten. Det var 4 underbara dofttvålar från Himla, önskar ni kunde känna hur gott de luktar!? Tack gumman!=) Bild lånad från 4her.nu

fredag 8 augusti 2008

Sambons 30-års fest nära!!!

I Onsdags var det dax att sätta upp tältet och vi fick hjälp av pappa S, hans fru L och min lillasyster K oxå förstås, Tack så hemskt mycket!!! Det tog sin tid men bra blev det...
Idag har jag och mamma ägnat oss åt dukningen som ni ser på bilderna, inte något avancerat men mysigt blev det, Tack mamma! Dukningen går åt gult och vi har använt oss av; Pappersduk Sommar 19:-, Galej värmeljushållare 9:-/4 st, Vas 5:- och Blommig gul ljuslinga 99:-, allt från Ikea. Det mesta är förberett men nu återstår väl bara att se vad som väntas i natt, om det blir något bus eller inte...vi ska sitta uppe lääänge=)
Vill passa på att tacka för alla snälla och gulliga kommentarer, på Söndag lovar jag att svara på dom och hälsa på inne hos er, ni e underbara och jag har inte glömt bort er!!! Snart har lugnet lagt sej lite. Jag stressar upp mej lätt och vill att allt ska bli perfekt...därför hinner jag inte alls som jag skulle vilja;) Passar på att önska en TREVLIG HELG, kramar emmsan!

tisdag 5 augusti 2008

Äntligen en lampa

Som ni vet har jag varit på jakt efter en lampa till köket! Var med och budade på Tradera där Vit Design sålde en Norm 03 men tyvärr var inte turen på min sida. Igår gick vi in på Mio och kikade en sväng och då hittade jag denna för ENDAST 295:- (ord. pris 595:-). Gillade att den var lite annorlunda och skenet är jättemysigt. Även om en Norm 03 fortfarande finns i mina drömmar så duger den här minst lika bra tills jag känner att jag har råd. Vi har ju ett stort 30-års kalas att lägga pengarna på just nu och det går verkligen åt pengar, men det är det värt! Igår var vi på Ikea och shoppade grejjer till kalaset, ljuslyktor, ljusslingor och lite annat...kommer bilder när jag gjort iordning i partytältet=) Blev ju lite annat som slank ner oxå som inte behövdes egentligen...Idag har jag och kompisen knåpat ihop en tipspromenad tills på Lördag med enbart roliga frågor om jubilaren ifråga, ska bli skojj!!!

Shoppat lite...

Bloggen har blivit lite lidande på sista tiden pga. semester, förlovning, planering inför 30-års kalas mm. men nu känner jag att jag börjar komma ikapp. Handlade ju som sagt var litegrann på semestern. Hittade inte så mycket på smögenbryggorna men det gör inget för där är bara mysigt att strosa omkring och kolla på alla STORA båtar. Men en dag åkte vi in till Fjällbacka och oj vad dom har roliga affärer för en lite inredningstokig tjej som jag=) Var nog inne precis i varenda affär, kan meddela att min yngsta lillebror P var trött på mej och alla inredningsaffärer det sista;) Jag var bla. inne i en butik som heter Tång...ojoj...där kunde man handla MYCKET men jag kom ut med en Wavehängare som ni ser nedan och en marimekko kökshandduk och sevetter. Men jag kunde handlat mycket mycket mer! Ångrar dock att jag bara köpte en Wavehängare, vill ha två på rad, tycker det ser lite tomt ut (trodde dom låg i 2- pack) men man kan ju köpa till en! I en annan butik (minns inte namnet) hittade jag denna Cultskål och en liten, betalade "bara" 245 för båda, tyckte jag var överkommligt! Men där inne kunde jag oxå ha handlat mer=)

söndag 3 augusti 2008

Hemma igen...skönt!

Hej på er! Nu är vi äntligen hemma igen...det är alltid skönt att komma iväg några dagar men det är ännu skönare att komma hem, ordspråket "borta bra men hemma bäst" stämmer verkligen! Vi har haft det alldeles underbart, solen har skinit massor och jag har badat i havet för första gången i år, det var 24 grader. Vi har även hunnit med smögenbryggorna, shoppat loss lite i Fjällbacka och Grebbestad, bilder kommer! Vi har varit på Nordens Ark och tittat på djur, jättemysigt och som jag visat i inlägget innan så har vi förlovat oss!!=) Vi hade denna underbara utsikt över solnedgången, otroligt fint. Nu ska jag hälsa på inne hos er och se vad ni haft för er!!!

Förlovning!

Vi har FÖRLOVAT oss!!!
Klipporna i Hunnebostrand, 2008.08.01