lördag 28 februari 2009

Ugglor i mossen...

En ny uggla till samlingen! Jag gillar verkligen ugglor, kan inte förklara varför, jag bara gör det! Den vita ugglan på mittersta hyllan till vänster fyndade jag på loppis för bara 15:-, som hittat! Man kan nog ha den både som skål eller kruka, vad man vill!!!
  • Imorgon har jag en visning i Jönköping så jag tänkte att jag kanske skulle hinna springa igenom Ikea innan, vi får se vad som hinns med!?

Ikväll blir det myspys med godis och chips och melodifestivalen så klart, vad ska ni göra??

torsdag 26 februari 2009

Trevlig helg!

Idag har jag bäddat rent i sängen,dammat, dammsugit och skurat hela huset så nu är det tipptopp ÖVERALLT! Passade även på att köpa lite fina tulpaner (eller tullpisar som sambon säger) som fick pryda matbordet. Det är faktiskt mina första för i år och dom fick bli rosa eftersom det är färgen i vardagsrummet just nu...kanske skulle ha som vana att köpa lite blommor varje vecka när det är nystädat och helgen är här,känns lyxigt!?

Vill önska er alla en TREVLIG HELG!!!

Tävling!!!

Vill du precis som jag vara med och tävla om finfina prsier!? Då ska du kika in hos Sandra med bloggen Inspirera mera, hon har nämligen en tävling med fina priser sponsrade av Designonline.se!!! Om inte annat så kika in där och inspireras!

onsdag 25 februari 2009

Små projekt...

Har haft en del små projekt på gång här hemma, sånt som sällan blir gjort men som känns så skönt när det väl blir av. Det ni ser på bilden är ett av dessa små projekt... I vardagsrummet har vi en liten del av en vägg som blivit "elektronikvägg" eftersom vårt 1:a jack sitter här. Detta har stört mej länge och det ser verkligen fult ut. Men nu har jag gjort en liten låda med hål på sidorna (så grejjorna får luft, det är tydligen viktigt;)). Allt smälter nu in mycket bättre, lite kabellister har kommit på plats också, me like!!!

Före:

Efter:

Detta har nu lugnat mitt sinne;) Det är sånna här små grejjer som kan störa mej väldigt men nu är det gjort. Sambon är nöjd och då är också jag nöjd!!!

tisdag 24 februari 2009

Spira...

Duken "skärva" från Spira har jag länge spanat in och nu finns den i mitt kök. Gillar det grafiska mönstret!!! Har ännu inte bestämmt om den är en aning för lång men jag får nog känna mej fram. Jag beställde den hos inredningsetc.se, kan jag varmt rekomendera!
  • Den här veckan är verkligen fullspäckad av möten, visningar mm och det är skönt att två dagar redan är avklarade, vissa veckor önskar man tog slut snabbt!

Här hemma pysslas det med lite smågrejjor, sånt som aldrig blir gjort annars=) Vi målar lite högtalarhyllor, sätter upp lister, kabellister och jag försöker mej på att göra en gömma för larm, modem mm. som sitter i vardagsrummet på väggen. Återkommer med bilder när jag lyckats!!! Det är så skönt att kunna stryka lite på sin "att göra" lista för den fylls ju ständigt på.

fredag 20 februari 2009

Kejsarlampa...

Skrev ju härom dagen att jag haft ett par lampprojekt på g...det ena projektet var en kejsarlampa! Min lampskärm är inte exakt den typ av lampskärm som en kejsarlampa brukar ha men jag gillar den skarpt ändå!!!

Jag hittade skärmen på Blocket faktiskt, tjejen som ägde denna skapelse sålde egentligen ett soffbord men i bakgrunden skymtade jag denna, så jag var faktiskt så fräck att jag frågade om skärmen var till salu och det slutade med ett litet köp, snällt!!! Hon undrade nog vad jag skulle ha den till...

Lampan fick i alla fall sin plats i datarummet! Jag är nöjd även om sambon var lite skeptisk men snäll som han e så sa han att det blev bra!;) Lampsladden är i tyg och köpt på Rusta för 50:-, både snygg och prisvärd.

Nu ska jag återgå till mitt andra lampprojekt, ska ge mej på att göra en Random Light till, tredje gången gillt!? Denna gång blir det en svart variant som är tänkt till tvrummet. Återkommer när jag ser hur det går. Sedan har jag en liten fråga till er, någon som vet vart man kan få tag på färgade silikonsladdar till lampor som inte är svindyra??;)

TREVLIG HELG!!!

onsdag 18 februari 2009

Skulle aldrig sagt det...

...förra veckan råkade jag nämna att jag inte varit sjuk på länga, vad hände då? Jo jag fick maginfluensa och igår åkte jag på världens dunderförkylning, feber, ont i kroppen, örat osv. Man ska INTE säga den där meningen som jag råkade kläcka ur mej!!! Men förhoppningsvis går detta över snart.
  • Sambon har idag satt upp golvlister i vardagsrummet och nu fattas bara taklisterna. Att det kan kännas så skönt när lite lister kommer upp!? Känner dessutom att beroendet efter dekorplasten börjar komma, finns ingenstans i denna lilla stad som man kan köpa det så det blir väl till att beställa på nätet...

Kan meddela att lite lamppyssel är på gång med, inte just nu men framöver. Ska göra ett ytterligare försök på en Random Light, i svart denna gång, + 2 (kanske 3) andra lampprojekt, kul!!!=)

Idag har sambon dessutom eldat massor i kaminen för att jag ska få lite värme i kroppen, snällt. Väggordet stämmer verkligen in bra där...det är så det känns när man eldar!!!

söndag 15 februari 2009

En helt vanlig söndag...

Söndagar tenderar till att bli ganska tråkiga oftast, vet inte varför!? Men idag har den varit ganska så rolig. Medan sambon varit iväg så har jag pysslat en hel del!!! Tänk vad kul man kan ha med dekorplast, tror bestämmt att jag blivit smittad av Malin;)

På toalettdörren hamnade denna text, så nu kan ingen missa vart toaletten är (eller!?). Jag har använt mej av teckensnittet STENCIL!

Brevid braskaminen hamnade texten mys, här använde jag teckensnittet IMPACT.

Sökte i Word, ClipArt, efter ugglor och hittade denna snygging. Den står nu på stringhyllan i köket.

Kitchen fick det stå i ramen i köket, lite test bara!!!=)

Men nu är dekorplasten slut så det blir att inhandla lite mer tror jag, i lite andra färger. Ska kika i den lokala färgaffären imorrn om det finns något. Älskar att pyssla med något, litet som stort, det är rena avkopplingen.

Nu är det dags att krypa till kojjs, klockan ringer snart. Natti natt och hoppas ni alla får en skön vecka!!!

lördag 14 februari 2009

Soffbord

Jag är på jakt efter ett nytt "soffbord". Hittade detta på Bolagret, snyggt och ett mycket bra pris; 895:-!!! Vad tror ni om det?? Eller har ni något bra att tipsa om? Det får inte vara för stort eftersom man måste kunna gå runt överallt...har länge spanat in bordet Cana men det vill sambon inte ha och det får man ju respektera!?;)

Bild lånad från bolagret.se

Alla hjärtans dag...

Vill önska er alla en riktigt mysig ALLA HJÄRTANS DAG!!! Kram Bild: privat

tisdag 10 februari 2009

Livingroom...

Välkomna in i vårt "nya" vardagsrum!!! Så HÄR, HÄR & HÄR såg det ut innan (ungefär).

Här ser ni fondväggen som är tapetserad med tapeten "Kvitter"(??), Hanna Wering. Kan bara säga att vi är SÅ nöjda även om sambon var en aning skeptisk i början. Vi hade en hel del tapeter i tankarna men till sist blev det alltså denna...

Fönster i vinkel. Här skulle vi köpt vita fönsterbrädor eftersom vi bytt ut alla från marmor till vita men de fanns inte i den längden vi önska=/ Bara att leta vidare.

Soffhörnan. Som ni märker så har jag "plockat" upp det rosa i tapeten och har nu det som accent! Trodde sambon skulle protestera vilt men det har han inte gjort, än i alla fall!!!

Matsalsdelen fick bli helvit med tre tavlor av samma tapet. Här inne fattas dock lite grejjor som kommer komma efter hand, man kan inte köpa allt på en gång, även om man önskade det ibland.

Nu Cultkruka, i rosa då såklart! Två ljuslyktor från Lagerhaus står på vardagsrumsbordet.

Blev kär i Retroramarna från Lagerhaus när jag såg dom första gången hos goa Fru Sätterlund så det inhandlades två stycken, även ett päron fick följa med hem. En underbar lykta från Village handlades för ett tag sedan men har legat i garderoben och väntat på att vardagsummet ska bli klart så nu har det fått sin plats i ett hörn av rummet!=)

Nu känns det som om det nästan är klart, lite tak och golvlister och sen såklart lite kabeldragningar och kabellister!!!

söndag 8 februari 2009

Nu har de svarta anlänt...

Oj vad tiden har runnit iväg...över en vecka sedan jag bloggade senast! Har varit mycket på g här hemma. Vardagsrummet har renoverats (är nu äntligen klart), de svarta vitvarorna har kommit + att jag legat i maginfluensa mitt i all röra! Jag är av den sorten att jag gillar att ha ordning och reda runt omkring mej och det är det minsta jag haft den senaste veckan. Men som sagt nu är det ordning igen och även lugn i min själ när allt är städat och fixat=)Kommer bilder på vardagrummet inom det närmaste, kan meddela att vi är SÅ nöjda. Men här kommer lite bilder på de nya "vitvarorna".

Kylskåpet/frysen är ett SidebySide från Whirlpool med ismaskin och vatten. Känns lite lyxigt när man inte är van vid det. Detta köpte vi på Tretti.se som jag varmt kan rekomendera, bra pris, väldigt snabb leverans och bra service.

Spisen och diskmaskinen är av märket Bosch och det har vi köpt på Hemmabutiken här i vår lilla stad. Också väldigt bra service och ett förmånligt paketpris.

Vi var först oroliga att det skulle skilja i färg, eftersom det inte är samma märke på sidebysidet och spis/diskmaskin men det är ingen skillnad alls. Nu ska bara lite lister sättas fast och spisen ska kopplas in, SKÖNT!!! Nu ska jag pyssla färdigt i vardagsrummet så ni kan få se lite bilder därifrån;)

Ursäkta den dåliga bildkvaliten!