tisdag 28 april 2009

Kommande ikeashopping!

Två av dessa ska inhandlas på det stora blå/gula varuhuset. De ska få äran att stå på altanen nu när jag ska göra om där lite! De heter Vänö och finns i färgerna grön eller röd, pris; 399:-!!!

Har även tänkt att gjuta en egen bänk eller bord i betong, någon som gjort det? Är det svårt?

Bild lånad från Ikea

söndag 26 april 2009

Svin!!!

Kvällen har ägnats åt lite "djursafari" här i trakterna, vi är någa stycken som tycker det är roligt:) Vi såg b la. ca 9 Vildsvin, ni ser ett på bilden precis nedanför tornet. Kortet togs med mobilen och det var väldigt mörkt ute därav bildkvaliten. En del är jättestora och inget man vill möta när man är ute och går. Vi såg också 8 älgar så det har varit en bra kväll!

lördag 25 april 2009

Fixar & donar i trädgården

Just nu pysslar vi med ett hörn i trädgården, det är tänkt att bli ett "stenröse". Innan har det bara stått en massa skit här, tegelpannor mm. Men idag blev det flera vändor till återvinningen och vi har nu äntligen fått på marktäckduk, som jag varmt kan rekommendera om man vill slippa ogräs. Lite stenar har börjat växa fram men det kommer bli många många fler, är även tänkt att ha någon slags belysning som lyser upp trädet. Staketet tänker vi ta bort men det får bli ett senare projekt! Vad pysslar ni med i sommarvärmen??:)

Ursäkta bildkvalitetn men jag prövar den nya mobilen:)

onsdag 22 april 2009

Norm 03

Våran lampa, Norm 03, är ÄNTLIGEN på plats och vi är så nöjda! Den var lite besvärlig att sätta ihop men när man väl kom på hur man skulle göra så gick det lätt! Jag beställde den från Inreda, snabb leverans och till sambons glädje skickades även lite godis med, tackar!!!:)

Nu fattas bara en Norm 69 HÄR, för att knyta ihop det hela. Men det vågar jag inte ta upp med sambon än, det får nog vänta till hösten;)

söndag 19 april 2009

Svarta utemöbler!

Här ser ni resultatet av de nymålade utemöblerna, så HÄR såg de ut innan! Vi är nöjda med resultatet och de passar nu bättre in med de svarta stolparna! Skönt att ännu ett projekt är avbockat på "att göra" listan. Bara en vaxduk som fattas, lutar åt att det blir den svart/vita från 10gruppen.

Trapp

Vi har satt igång med en trappa upp till altanen, något som vi saknat väldigt länge! Innan har man endast kunna gå ut på altanen innifrån men man vill ju även kunna gå ut i trädgården. Det ska även bli en trappa på andra sidan av altanen men det projektet får bli när vi gjort iordning slänten!!!

Man tror att en trappa ska gå fort att bygga men det är snarare tvärtom. Oj vad vi har fått tänka och räkna, inte vår starka sida! Tur att man har en svärfar som är snäll och kommer med en hjälpande hand, och en snäll granne som också har hjälpt till, Tack!!!

Ni får blunda för all "skit" som ligger under altanen, det ska bort:)

fredag 17 april 2009

DuniTopTableAward

Jag är med och tävlar i DuniTopTableAward, en tävling för dej som gillar att duka och skapa den rätta atmosfären! Genom tävlingen söker Duni den som dukar Sveriges absolut snyggaste bord. Är ni intresserade eller vill se fler bilder från mitt eller andras bidrag så kan ni kika in på dunitoptableaward.com!!!

Här ser ni en bild från mitt bidrag; En frukost för två!

torsdag 16 april 2009

Norm 03

Nu har jag "klickat" hem lampan Norm 03, har länge spanat in den och den är tänkt att hamna i vardagsrummet. Nu när Inreda.com hade rea så passade jag på, 750:- fick jag ge:)

I går var vi i Göteborg, inte på någon nöjestripp men på vägen hem stannade vi till i Borås för att äta och vad får jag syn på?? Iittala outlet, så där var jag ju ABSOLUT tvungen att gå in (till sambons förtret;)). Hade inte stora plånboken men jag kunde lätt ha handlat det mesta. Två gröna kivilyktor och en röd "Hanna Wering" kopp, till samlingen, fick följa med hem. Kan lova att det kommer bli att åka dit fler gånger då vi varit i Göteborg:) Passade dessutom på att gå med i MYIITTALA!!!

Dags att hitta vaxduk.

Förra sommaren köpte jag vaxduken "Vera" från pappelina men eftersom jag klippte sönder den till julgransmatta så måste jag nu införskaffa mej en ny vaxduk. Det finns ju en djungel av vaxdukar att välja mellan men det lutar nog åt denna från tiogruppen...

Denna från tiogruppen är också snygg...

Gillar också Dots från Ferm living!

Vilken hade ni valt?

Bilder lånade från tiogruppen.com & designonline.se

tisdag 14 april 2009

Målning pågår!

Just nu fixas det för fullt inför sommarsäsongen. Har slipat våra utemöbler, som var i STORT renoveringsbehov, och här ser ni en bild från gårdagen då jag grundade alla möbler. Idag har jag även hunnit få på lite svart färg på bordet och en stol, nya bilder kommer. Har även hunnit med att olja in lilla terassen två gånger och även rensat lite i landen. Så skönt när det blir gjort!

Drömmer lite om vad som ska köpas till altanen, kommer en liten lista snart:) Har ni några uteprojekt på gång??

söndag 12 april 2009

Tapetångest!

Nu har jag spanat in två andra tapetval som kan tänkas hamna som fond inne på lilla toaletten. Tapeterna kommer från Decor Maison, kollektion Saga. Varför ska det finnas så många olika tapeter att välja mellan?? Blir ju så svårt då;) Golvet kommer att bli svart och badrumsmöbler letar vi fortfarande efter något som passar, det ska var vitt.

lördag 11 april 2009

torsdag 9 april 2009

Kvällens vill ha!

Kvällens vill ha kommer från KG Design och är dessa underbara krukor i silikon. Finns i ett flertal färger. Ha dom i köket, på toaletten eller bara ha dom som snygga krukor!!! De finns att köpa hos b la. detaljochdesign.se. Jag tror det får bli ett "klick" eller två.

Idag har det storstädats i hela huset och även stora klädgarderoben i hallen har fått sej en omgång så nu kan man gå in där igen!:) Ikväll blir det tacos hos lillbrorsan med sambo och sen ska vi titta på Australia! Vad gör ni ikväll?

Bild lånad från detaljochdesign.se

lördag 4 april 2009

Koziol!

Var inne på Cervera häromdagen och då fick en liten "väska" från Koziol följa med mej hem. Gillar deras produkter, denna väska går ju använda till så mycket, t ex. plantera blommor i, använda till småpryttlar, ha på toaletten till schampo och mycket mer. Skulle helt klart kunna köpa några fler!

Idag har det nästan varit som sommar här, man har kunnat sitta ute i solen i enbart linne och ändå svettas, underbart. Lite fräknar har jag allt fått!!! Har även hunnit med att spreja några lager färg på min stol som nu snart är helvit, har även sprejat lite annat smått och gott, kommer bildbevis!

onsdag 1 april 2009

Badrumsinspiration!

Vi (jag) drömmer om att göra iordning våran "gäst"toalett. Då hade jag tänkt mej ett naturtema därinne! Idag ser det ut så ungefär så HÄR!

Som en liten fondvägg skulle jag vilja använda mej av den snygga tapeten Woods! Till golvet vill jag ha dessa stenar.

1.

Ett handfat likt detta eller möjligtvis ett runt skulle passa bra...

2.

Hängaren Drop Hanger till handdukarna! Kanske att man kan göra en egen version av dekorplast!

3.

Gröna handdukar från Marimekko!

4.

Får se om och när drömmen blir verklighet!

Bilder lånade från;

  1. Tapet Woods, www.maleributiken.se
  2. Handfat från, www.bygghemma.se
  3. Drop Hanger, www.pid.se
  4. Handdukar, www.designonline.se