fredag 29 maj 2009

Minihayman

Äntligen börjar min alldeles egna "minihayman" ta form. Den har varit klar en gång innan men då råkade sambon ha ner den i golvet så den såg ut som ett plockepinn, då kom det en lååång ramsa från min mun kan jag tala om. Det enda som fattas är att den behöver lite mer färg och inkoppling av lampsladden. Är på jakt efter en längre tygsladd till vettigt pris, den jag har är från Rusta men den är egentligen lite för kort.

Jag har använt mej av rundstavar som sågats i önskad längd, sedan limmat ihop dom och därefter har den målats vit. Skulle gärna vilja ha ORGINALET, men just nu är jag väldigt nöjd över min budgetvariant:)

onsdag 27 maj 2009

Kvällens vill ha!!!

Kvällens vill ha är hängaren Leaves steel. Nu när jag går i tankar om att göra om lilla toaletten så är detta absolut en konkurrent till drop hangern som jag tänkt ha som handukshängare. Detta tåls att tänka på:) Den här finns att köpa hos b la. Tingshop för 299:-. Tingshop som för övrigt har mycket fina saker som man skulle vilja ha, kika gärna in där om ni aldrig varit där!

Bild lånad från tingshop.comKursiv

söndag 24 maj 2009

Krydda till tillvaron...

Har varit lite tyst här på bloggen några dagar. Vi har varit lediga och bara haft det skönt, grillat umgåtts med vänner & familj och även hunnit med en hel del loppisar så klart! Men nu är jag tillbaka igen!!!

Sambon har länge pratat om att han vill ha en salt & pepparkvarn, här har vi spanat på tre favoriter.

De här är min absoluta favorit, vill verkligen ha. Gillar att de är lite annorlunda och de skulle verkligen platsa att stå framme. De kommer från Muuto och kan köpas hos designonline för 499:-

Dessa gillar vi båda två, också lite annorlunda i formen. De kommer från Stelton och kan köpas hos Rum21 för 449:-

Den här är sambons favorit, lite mer klassisk form men ändå snygg. Den är elektrisk och kommer från Sagaform, går att köpa hos Inneonline för 199:-. Kanske det är priset som gör att sambon gillar denna bäst!?;)

Har ni några bra tips på kryddkvarnar??

Bilder lånade från designonline.se, Rum21.se & Inneonline.se

måndag 18 maj 2009

Kvällens vill ha!!!

Här kommer kvällens vill ha, en Fatboy Outdoor. Skulle kunna tänka mej ett gäng "vanliga" fatboy också. De finns att hitta hos b la. Urbanliving! Outdoor kostar 3495:- och finns i 8 färger. Orginal fatboy kostar 2500:- och finns i 15 färger. Tänk att ha några stycken på altanen och njuta i en varm sommarkväll:)

Bild lånad från Urbanliving.se

Senaste fyndet!

Mitt senaste loppisfynd är den här gröna vasen. Den inhandlades igår, mest för att den hade en kul och annorlunda form. Fastnade direkt. Ser ut som ett kors när man tittar uppifrån, fick ge 45 riksdaler. Ni har väl snart tröttnat på allt mitt loppissnack!?;) Men man kan faktiskt göra riktiga fynd och istället för slit & släng så kan man ju återanvända sånt som andra inte vill ha längre, det är ju nytt för mej. Funderar själv på att ha en liten gårdsloppis med sånt som bara står och inte längre används, kan få bli nytt för någon annan! Har ni haft loppis någon gång??

söndag 17 maj 2009

Ovanvåningen...

Nu fortsätter vi med bilder från ovanvåningen där det också flyttats om lite. Accentfärg i gästrummet är rosa, rött i sovrummet, hallen går i grönt/turkost & i datarummet är det grönt. Några bilder på datarummet visar jag inte för där har det inte hänt något nytt, snarare behöver det lite omvårdnad. Blommorna har dött, lite saker behöver färdigställas så bilder får komma när det är klart:)

Lite nytt i GÄSTRUMMET.

Pinnstolen som fyndats får agerar sängbord, Molnkuddarna har flyttat hit från vardagsrummet!:)

Mitt egengjorda träd hamnade här, det har dessutom fått belysning...

Litet brickbord med ljus. Underredet har jag fått av mormor och brickan kommer från Ikea. Helst av allt skulle jag vilja ha det HÄR!

SOVRUMMET just nu...

En inramad disktrasa blev en fin tavla... Punktlista

Lilla HALLEN

Krukgubbarna har nu hamnat här & en ny kappa har kommit upp!

Det var allt för ikväll. Idag har vi varit på Loppis (igen). Jag tror jag blivit "loppisberoende" om man nu kan bli det!?:) Men vi var också i lite "vanliga" affärer, kommer lite shoppingbilder! Vad har ni gjort en Söndag som denna??

lördag 16 maj 2009

Ombyte förnöjer...

I går storstädades det överallt och då är det alltid trevligt att flytta om lite saker, de blir som nya då...Just nu har jag grönt som accent i vardagsrummet, rosa i köket & gult i hallen.

Lite "nytt" i VARDAGSRUMMET...

Pilasterhyllan blev svart (ugglorna som är loppisfynd ska bli vita). Här hamnade också Blocklampan.

Vattenkannan hamnade i fönstret...

Gröna lyktor, även de loppisfynd!

Lite nytt i HALLEN...

Ny kappa, Bottna, från Marimekko!

Nytt i KÖKET...

På stringhyllan har det blivit lite nytt, tapetserade brickor, två nya burkar köpta på loppis. De är egentligen inte i rätt färg eftersom jag har rosa som accent men jag gillar de massor.

Imorgon kommer lite bilder på vad som flyttats om uppe! Ha en skön Lördagskväll, KRAMAR!!!

Fiske

I dag har vi varit på torget och lyssnat på min lillebror som spelar i bandet circulate. Nu ska vi bege oss till Hökensås och fiska. Återkommer senare med lite bilder på lite nytt som hänt här hemma!!!:)

tisdag 12 maj 2009

Den lyser!

Den lyser, Block Lamp, från Design House Stockholm! Jag "ljög" nog lite om priset då detta tydligen var minimodellen men jag tycker ändå att det var ett fantastiskt fynd. Att få igång lampan var inte det lättaste och jag tror jag ringt varenda DesignHouse butik för att se om det går köpa enbart sladd. Men till slut lyckades sambon fixa till det, tack älskling!:) Kommer en bättre bild, denna tog jag med mobilen samtidigt som det kollas på Eurovision, hejja Sverige!!!

söndag 10 maj 2009

Fyndat

Idag har jag och sambons kusin M varit på loppis, igen:) Jag kan säga att jag gjorde ett underbart fynd. Hittade nämligen en lampa, Block Lamp från Design House Stockholm, mitt bland alla grejjor. Jag fick den för 20:-, ordinarie pris 1449:-! Det kallar jag fynd:) Tyvärr så fungerade den inte när jag kom hem men sambon skulle ge den ett försök så hoppas vi att den fungerar sen!? Kommer bild så fort den lyser!!!

Bild lånad från designonline.se

Kvällens vill ha!

Har spanat in detta soffbordet en del, gillar formen och stuket och dessutom är det ju i högglans!!! Sambon mummlade något men det var varken ja eller nej men det kan ju bero på att jag kläckte idén om att köpa en Norm69 samtidigt;) Bordet kommer i alla fall från KarolinDesign och kostar 2299:-!!! Är inne i en "vill ha" period, det går nog över snart men vi är slående överens om att vi måste ha ett nytt soffbord i alla fall.Bild lånas från karolin-design.se

lördag 9 maj 2009

POST

Postlådan från Bruka Design är ju helt underbar oh jag skulle gärna kunna tänka mej att ha den i Hallen enbart för att den är snygg! Någon som vet en webbsida där de säljs?? Bruka Design har för övrigt många snygga produkter så kika gärna in på BrukaDesigns hemsida och inspireras...

Bild lånad från brukadesign.se

torsdag 7 maj 2009

Drömmer mej bort...

Trots många projekt ute just nu så kan jag inte låta bli att drömma mej bort till att göra iorning lilla toaletten...

Det här handfatet blev jag kär i:)

Gillar den här känslan när man tittar på bilden...

Ett sånt här handfat skulle också passa bra...

...eller detta fast i vitt!!!

Tapet har jag redan valt ut och även golv, bara lite "klirr" i kassan som fattas!!!:)

Bilder lånade från; svedbergs.se , hafa.se & cheapy.se

tisdag 5 maj 2009

Välkomna upp på altanen...

Så här blev trappen till altanen till slut, det som fattas är ett räcke. Vi använder faktiskt altanen mycket mer nu när man kan gå upp och ner utifrån...

Det var inte helt lätt att göra en trapp, det var många vinklar, steglängder och höjder att räkna ut. Ett tips till er som ska göra er egna trapp är att läsa på nätet efter tips och råd, det gjorde vi!

Lite nytt tyg har inhandlats på Ikea, det hänger just nu lite provisoriskt...Nya kuddar har också tillkommit. Är egentligen inte så förtjust i den bruna färgen på möblerna men det får gå en sommar till:) Till vänster i bild kan ni skymta insynsskydden som inhandlades på Hem&Hobby.

Lysande fåglar från Ikea (139:-) fick ta plats i den skalade granen för extra myskänsla!

Återstående projekt på altanen är att göra i ordning taket och även spänna upp solsegel. En till trappa på andra sidan ska byggas. Letar också för fullt efter en "grythyttan" grupp att ha här så man även kan sitta här och äta.

söndag 3 maj 2009

Stenröset!

Idag har jag & sambon varit på Ikea. Skulle ju köpa två gröna fåtöljer, vänö. Kollade på nätet innan vi åkte att de fanns på vårt varuhus och det fanns 6st kvar. Väl framme på Ikea så plockade vi ihop lite kuddar, filtar, tyg mm. för att ha på altanen och kommer fram till fåtöljerna och då var dom slut i grönt och kommer troligen inte in igen:/ Humöret sjönk en aning men efter mycket funderande så kom vi fram till att det nog inte blivit så bra eftersom fåtöljerna var mycket mindre än vad de såg ut att vara på bild! Så nu har jag pysslat på altanen med de "gamla" möblerna, de får nog stå kvar även denna sommar. Kommer bilder...

Här ser ni stenröset som vi kämpat med, fattas lite sten sen är det klart. Detta är en stor förbättring mot hur det såg ut här från början och det kommer bli ännu snyggare sen när vi satt belysning på Björken och lite krukor ska få sin plats här!

fredag 1 maj 2009

Ny vaxduk

Idag tog vi en paus från allt trädgårdsfixande & åkte en sväng till Hem&Hobby! Köpte bla. denna vaxduk, en svart/vit prickig för endast 60:-. Köpte även tre "stjärnlyktor" och två tygkrukor som passade bra på bordet. Till altanen blev det insynsskydd som ska sättas upp i morgon!

Trappan till altanen är i princip klar och även vårt lilla "stenröse" börjar ta form. Kommer lite bilder imorgon. Nästa projekt i trädgården blir sluttningen som är på baksidan av trädgården, där ligger just nu en stor jordhög (som ni kan skymta bakom utemöblerna).

Ha en trevlig Helg!!!