fredag 31 juli 2009

Fatboykopia?!

Nu när altanen är helt klar (invändigt:)) så börjat jag planera hur det ska se ut där. Vi har ju sålt rottinggruppen och sambon har istället byggt två bänkar som jag håller på att måla vita. Hade gärna haft två Fatboy Outdoor men tyvärr är priset en aning saftigt för mej.

Istället blev det två av dessa från ellos i svart. De var på rea och kostade 499:-/st. De kom med posten idag, sambon provsitter just nu och de fick godkänt:)

Fyndade ett blombord a la string i söndags på loppis, 40:- så även det ska få en plats på altanen men i lite omgjord form:) Bilder kommer så fort vi får färdigt!!!

Bild lånad från rum21.se & ellos.se

tisdag 28 juli 2009

Paus!

Bild lånad från google.se

I kväll pausar vi i målandet på altanen och åker på bilbingo, sambon är ock fiskar!!! Det går sakta men säkert frammåt, "bara" staketet kvar som ska målas. Sambon började även bygga en bänk/soffa igår som ska stå på altanen, nu säljer vi ÄNTLIGEN rottinggruppen:) Bilder kommer och håll tummarna för att jag kammar hem storvinsten ikväll!!!

fredag 24 juli 2009

Altanen igen...

Mellan alla regnskurar så passar vi på att måla altanen, nu är nästan allt grundat och jag har idag börjat måla vitt! Det tar sitt lilla tag och då speciellt när vädret är som det är. Men vi känner oss så nöjda, redan nu ser man hur bra altanen smälter ihop med huset. Sambon kom fram till att vitt är hans favoritfärg för att det blir så himla snyggt och rent, kul!!! Han tycker däremot att det är mindre roligt att måla medans jag tycker det är avslappnande och roligt, speciellt om man kan dra på radion och sjunga lite, tror hela grannskapet har hört mej sjunga nu, sjunger hellre än bra;)

Regn, regn & åter regn...

Idessa regniga tider så kan det ibland vara bra med en regnmätare, har länge spanat in denna regnmätare men tyckt att den varit för dyr men av en ren slump så sprang jag på den i Ullared, för 60:- så blev den min:) Den kommer från Ventura Design om för övrigt har mycket annat fint!!!

torsdag 23 juli 2009

Turkost

Nu har lite turkost hamnat i köket och jag trivs super med det! Hade en del grejjor hemma men babellfatet är nytt och jag passade även på att köpa tre Hommage ljustakar på rea för 75 :-/st nu fattas bara lite ljus i dom!!! Bilderna blev visst lite små ser jag men jag ska lägga in lite bättre bilder, har inte lärt mej photoshop riktigt än;)

Har varit tyst på bloggen ett tag eftersom vi varit på semester i Varberg några dagar och självklart blev det en tripp till Ullared, och det var fler än vi som tänkte den tanken för FY vad det var mycket folk, bilder på mina fynd kommer en annan dag nu ska jag surfa vidare!!!

lördag 18 juli 2009

Målning pågår...

Här ser ni lite utav mitt projekt till altanen, en säng/soffa/gunga eller vad man ska kalla det!? Sambon ser ut som ett frågetecken men det kommer nog bli bra, skillnaden på mej och sambon är att jag ser allt färdigt i huvudet men det gör inte han!!!:)

Vi håller också på att grunda altanen men har inte kommit så långt på grund av att det kommer regnskurar titt som tätt men någon gång ska vi väl bli klara, kommer bilder så småningom! Ha nu en skön Lördagskväll!!!

Babell

Har nu hittat det turkosa babellfatet. Finns hos formodesign i modell stor & mini och har även med hjälp av Karro hittat det hos FrökenFräken. Tack så hemskt mycket för hjälpen:) Kan rekommendera att ni kikar in hos FrökenFräken för där finns det mycket "vill ha" prylar, b la. finns det lite utbud av ASA!!!

Bild lånad från formodesign.com

torsdag 16 juli 2009

EFTERLYSES!

EFTERLYSES...Koziolfat i turkost?? Kan inte hitta det någonstans och jag vill hemskt gärna ha ett turkost!

Till dej!

Den här är till dej Malin för att du är så go och snäll! Du inspirerar till 1000 och är en underbart härlig tjej som stöttat mej mycket när jag haft det jobbigt!!! Massor med kramar till dej:)

Bild lånad från google.se

onsdag 15 juli 2009

Altanen

Nu är altanen färdig så långt, nu återstår det bara målning och nya plåtar och hängrännor:) Känns skönt att man kan bocka av ytterligare ett projekt på listan!!! Till vänster på bilden ser ni sluttningen som vi skulle ha gjort iordning men förmodligen blir det senare i sommar eller nästa år. Har ett litet projekt till altanen med, fick ideén idag då jag såg på stora byggslaget. Dom gjorde en snygg soffa/gunga. Skulle vilja ha något liknande fast i modell mindre, återkommer i detta:)

Loppis!

Förra lördagen drog jag & sambon iväg till Eggby på loppis, vi hittade inte så mycket förutom denna lampa som ropade efter mej...så för 20:- så blev den min och jag gillar den massor!!! Den står för tillfället på "skosåpen" i datarummet, som för övrigt ska få sej en toppskiva:)
Oj vad det är roligt med photoshop, min lillebror har varit här och "lärt" upp mej lite, hoppas ni står ut??:) Mina första ASA krukor står i köksfönstret och jag är så nöjd med dom, kommer absolut att bli fler inköp,äger ni någon?

måndag 13 juli 2009

Ojojoj vad jag testar photoshop och jag blir galen snart;) Men men...lärt mej något nytt i alla fall. Det kommer antagligen bli lite gamla bilder men det hoppas jag ni står ut med i mitt testande!? Som sagt så har jag lite gult i hallen och trivs superbra med det, börjar bli en favorit faktiskt. Den gula vasen är ny och den fyndade jag på ellos för 25:-!!!

Altanen & photoshop

Nu har man äntligen semester i 4 härliga veckor och då passar vi på att jobba hemma istället:) Här ser ni vad sambon pysslat med de senaste dagarna, han bygger färdigt altanen men än är det mycket kvar...det fattas hängrännor och "lister" sen ska allting målas också! Men man börjar se ett slut och det känns alltid bra.

När jag rensade i källaren häromdagen så hittade jag min photoshop skiva, jihoo, så nu får ni stå ut med en hel del testande...jag fattar ju ingentng. Som ni ser så lyckas jag åtminstone få in en text på bilden men det är ungefär det. Men skam den som ger sej:)

lördag 11 juli 2009

Källaren!

Idag har jag och mamsen röjt i källaren och då menar jag verkligen röjt. Har fått ångest varje gång jag har gått ner där pga. all "skit" som vi samlat på oss under dessa 2 ½ år som vi bott i huset. Men just nu ligger allt ute på gräsmattan och på Måndag blir det en tur, eller tre, till återvinningen:) Så nu när steg 1 är klart i källaren så letar jag tvättstugeinspiration. Har hittat två bilder som tilltalar mej mycket, lutar väl åt att det kommer bli lite grönt där ner (en favoritfärg om någon missat det??;)). Men rött är också väldigt snyggt!

Men först ska det målas och läggas in nytt golv. Vi har även en liten "verkstad" där nere som ska göras om till lite pysselrum. På golvet har jag tänkt att lägga "industrigolv" för att göra det lite varmare för fötterna. Det finns också en liten bastu som för tillfället fungerar som förråd för alla kartonger! Kommer komma lite bilder när vi drar igång...

Under tiden som vi har röjt i källaren så har sambon byggt mer på altanen, börjar likna nått nu och kanske är det snart klart för målning!!!

Bilder lånade från google.se

tisdag 7 juli 2009

Jag är på jakt efter...

Bild lånad från; http://www.blocket.se/stockholm/Hogblank_sideboard__garderob__skap___billigt_21738190.htm?ca=13&w=3&last=1

Ett sideboard likt detta, som jag hittade på blocket, är jag ute efter till vårt vardagsrum då jag för tillfället inte har någonstans att göra av allt finporslin. Gillar det högblanka och det skulle passa bra tillsammans med vår tevebänk som även den är i högblankt. Vet att man kan köpa på Ikea men är lite tveksam till vad det skulle kunna kosta...

Över sideboardet skulle jag vilja ha DENNA tavlan!!! Men det får nog bli ett projekt till hösten då vi för tillfället håller på att bygga färdigt altanen (äntligen;)). Bilder kommer men just nu är det inte så mycket att se!!!

söndag 5 juli 2009

Många ideér...

Just nu är det många ideér som far igenom mitt huvud och mycket som jag vil ha...men man kan ju inte få allt på en gång:)

Ett projekt till Hösten kommer bli att måla vardagsrummsgolvet. Frågan är bara vilken färg...svart eller vitt?? Golvet på bilden är jättesnygg och passar bra tillsammans med det gröna som för övrigt är min favoritfärg!!! Har ni några tips då man ska måla ett trägolv och vilken färg hade ni valt?

Bild lånad från Leva&Bo