fredag 29 januari 2010

"Bräd"väggen

Då var vi igång att sätta "brädor" på väggen och vi (jag) valde att sätta med den grova sidan utåt, tror det kommer bli kanon! Imorgon sätts de sista brädorna upp sen är det dags för målning...härligt!:) Ha en trevlig helg allihop, kram

onsdag 27 januari 2010

Ikea...here I come!

Här målas det för fullt därför lite dåligt med uppdatering. Hallen är i stort sett färdigmålad, i vitt...i like:) Den svarta fondväggen är fortfarande kvar och på en vägg kommer vi sätta upp liggande "plankor". Lovar att visa bilder då de är inhandlade!
Imorgon blir det en tur till Ikea, då ska det inhandlas "Trones" skoskåp till hallen & en vit "Hampen" matta till sovrummet. Kommer nog även slinka ner lite annat smått & gott. OM vi kommer dit vill säga, det snöar ju så...men det ska vilja mycket till innan jag avbokar en resa till Ikea:)
Bilder lånade från ikea.se

söndag 24 januari 2010

Koziolplattor...i löve!

Här är min och även kattens favorithörna:) Nya koziolplattor har kommit upp och de passar bra som en liten gardin! Jag köpte dom på Blomstertid i Jönköping, som är min favoritaffär, är ni i Jönköping så är det ett MÅSTE att besöka den affären:)Nu återstår det att måla listerna och sedan försöka gömma alla dessa sladdar...:) Ha en skön Söndag allihop!

torsdag 21 januari 2010

Hallen i vårkläder...

Förra våren hade jag gult i Hallen och trivdes mycket bra med det så därför fick det bli gult här igen! Ska ju snart ta tag i "Hallprojektet" och då kommer en sån HÄR att pryda väggen, älskar den...
Lite pärlhyacinter(??) på ett fat tillsammans med gula ljus...
'
Evert pall inhandlades på Ikea för ENDAST 29:-, bra att sitta på när man knyter skorna, vänder man på den så kan man förvara vantar mössor i mm.
Är så sugen på att sätta igång med hallen nu...kanske får bli i helgen:)

söndag 17 januari 2010

Retro lampor!

Då var lamporna från ellos på plats och jag är supernöjd! Dom var faktiskt finare i vekligheten än på nätet. Dessutom hade jag 30% så jag gav 350:- för båda, i like!!!Jag tycker det är lite "retrostuk" över dom!?
Hade egentligen gjort ett litet photoshopkollage men tyvärr så krånglar det väldigt så ni får nöja er med en vanlig bild:) Klicka på bilden för att se i större format!
Nu ska jag krypa till kojjs för imorgon är det dags för jobb igen!Natti natt

onsdag 13 januari 2010

Nya lampor...

Då var nya lampor till vardagsrummet hemklickade. En av de gamla gick sönder och jag fick syn på dessa hos ellos.se. Den är vit och uppfyllde mina krav så jag hoppas den kommer snart då det känns mörkt utan fönsterlampa:) Pris: 249:-
Bild lånad från ellos.se

söndag 10 januari 2010

En tavla...

Jag har länge varit förtjust i motivet; Tre, la mela e la pera av Enzo Mari. Men samtidigt så tycker jag det är mycket pengar att betala så jag gjorde mej en egen tavla idag. Med hjälp av en cansvasram och dekorplast så pysslade jag ihop denna:) Inte helt lik orginalet men vi är nöjda, funderar bara på om den ska få vara ensam på väggen eller om jag ska göra en till tavla!? Att få pyssla är verkligen terapi och så underbart!

lördag 9 januari 2010

Första tulpanerna!

Då var de första tulpanerna för i år inköpta, vita blev det, så härligt. Fast om man tittar ut så ligger det ungefär 3-4 decimeter med snö så det lär dröja tills våren kommer:) Men nu ska vi njuta av tulpanerna och se en film, Wallander!Ha en mysig kväll...

tisdag 5 januari 2010

2009

2009 var ett år som gick både upp och ner och med många nya erfarenheter, både roliga och mindre roliga...Så här såg mitt år ut i text och med lite biler:
  • Januari/Februari
Sambon blir arbetslös, en ny prövning och erfarenhet.

Sambons syster reser till USA, ska vara borta i ett år. Har saknat henne enormt men nu är hon snart hemma igen!

Vi renoverar mycket, får ett "ryck" inne innan våren är här:)

  • Mars/April
Åker på min första konsert, ser Metallica, häftigt!

Är med i min första tävling, DuniTopTableAward.

Vi börjar så smått att grejja ute med b la. altanen!

  • Maj/Juni
Jag är med i tävlingen Månadens blogg på Vi i villa.

Lokaltidningen kommer hit och gör ett repotage om mej och min blogg och om tävlingen på Vi i Villa. 1:a kontakten med "media", spännande.

Jag blir gravid med råkar ut för utomkvedshavandeskap och opereras akut.

Blir sjukskriven en längre period för första gången.

  • Juli/Augusti

Vi firar 1-årig förlovningsdag!

Renoverar färdigt vår altan, härligt!

  • September/Oktober
Går på mycket loppisar och fyndar.

Renoverar lite igen...

  • November/December

Blir tillfrågad av Ikea att vara en av de bloggar som ger tips och ideér inför jul på deras julsite, jag ställer upp och det var en ny erfarenhet som gav mej mycket även om jag inte "vann".

Vi får en RIKTIG vinter med massvis av snö.

Det var vårt 2009 nu får vi se vad 2010 bjuder på...

måndag 4 januari 2010

Filt från Lagerhaus!

Har inte shoppat så mycket nu under rean eftersom det inte var nått speciellt som stod på listan, förutom en ny soffa då, men det får vänta...Däremot shoppade jag en filt från Lagerhaus som är OTROLIGT skön och snygg, passade bra in i vardagsrummet som fortfarande har grönt som accent, älskar den färgen:) Har dratt i den många gånger men nu när det var på rea så slog jag till!