torsdag 25 mars 2010

Våren är på g!

Nu när det närmar sig vår så är det tänkt att vi ska byta ytterdörr och just nu lutar det åt denna ovan. Vi har ingen fungerande ytterdörr till källaren just nu och vi tänker då använda den ytterdörren vi har idag till källaren. Detta var tänkt att göra förra året men då satsade vi på altanen istället men i år ska det väl bli gjort:)

Idag har vi plockat lite ute i trädgården, det som gömms i snö kommer fram i tö...:) Har även passat på att storstäda lite, skönt men nu får det bli lite kaffe.

Bild lånad från byggmax.se

Grrrr...

Älskar våran blandare vi har på toaletten men nu får det vara nog. Den har läckt ett antal gånger så det har varit vatten över hela golvet. Idag tog sambon tag i problemet och bytte till nya slangar och sprayade med nått tätningsmedel...efter 10 minuter hade vi vatten på golvet igen. Nu förstår jag varför den var så billig...irriterande då det känns som "företaget" som sålde den visste om detta och sålde dom billigt, avskyr att bli lurad!!!

Någon som har tips på en snygg/annorlunda blandare som inte kostar skjortan?? Tips mottages gärna:)

söndag 21 mars 2010

Snart är det påsk...

Vet att det är ett tag kvar till påsk men jag har faktiskt "pyntat" lite, brukar inte pynta mycket men lite grann är ju alltid kul...

Ljusfat med äggskal...billigt och enkelt!

Lite ris med vita fjädrar i år...

En liten kyckling från Cult Design fick sitta i mitt lilla träd.

Brukar ni påskpynta?

fredag 19 mars 2010

"Have a seat"

Idag har det inte hänt så mycket, jobbat en stund sen bara slappat och nu ikväll föll pysselandan på igen. Pysslade ihop några tavlor, ni ser två av dom, med hjälp av schabloner och färg...älskar verkligen pyssel för alla andra tankar försvinner och jag blir lugn:) Om ni kikar extra noga så kaske ni kan skymta ett av pappren jag visade iföregående inlägg!?:) Natti natti på er alla underbara människor...

torsdag 18 mars 2010

Härliga mönster...

ÄLSKAR papper i fina färger och med härliga mönster så därför hamnade dessa hos mej! Dom kommer från inreda.com och jag kan verkligen rekommendera att handla papper där, man får stora ark (50*70) för en enkel summa av ca. 25-40:-. Har lite speciella projekt för dessa papper men så länge får dom ligga i min korg och bara se vackra ut:)

måndag 15 mars 2010

Vill ha...

Vill ha från anyhow. En nätbutik med massa fina "vill ha" saker. Veckodagsmagneter som skulle sitta fint på min anslagstavla från dixie, härligt grön lampa som skulle lysa upp tillvaron och en underbar sparbösselefant som får mej att tänka på tiden som barn.

Bilder lånade från anyhow.se

lördag 13 mars 2010

Händer inte mycket...

Har städat lite och passade på att flytta runt lite i mina fönster, blommorna från ikea fick hamna i krukor som också kommer därifrån.

Händer inte så mycket här hemma för tillfället, håller fortfarande på att planerar (och övertalar sambo ang.) källaren och dess tapetvägg:) Idag hittade vi dessutom ett golv till vardagsrummet som vi båda fastnade för, kommer bli bra! Vi var först inne på att måla men är osäker på om resultatet kommer bli bra då golvet är väldigt slitet. Ikväll blir det melodifestival och då hejjar vi såklart på Timotej som kommer härifrån trakterna:) Ha en riktigt härlig LÖRDAG!!!

tisdag 9 mars 2010

Jag har en idé...

Har länge haft en idé till källaren och när jag såg Bygglov ikväll så blev jag ännu mer övertygad om att idén ska förverkligas:) Sambon är dock inte övertygad...

En härlig tapetvägg med olika tapeter och i färgerna svart/vit/grön/turkos ska få komma upp, ska bara bearbeta sambo lite först;)

Här är några godingar som jag ska använda mej av!!!

Bilder lånade från inreda.com, Blafre.no & frapp.se

söndag 7 mars 2010

Lite nytt fast ändå inte...

Har sån stark pyssel/renoveringslust och jag vet inte om det är vädret/vintern som gör att jag har behov att grejja mest hela tiden!? Känner ni samma sak?

Jag har i alla fall fixat och flyttat om lite i data/arbetsrumnmet, tillsammans med det gröna fick lite turkost flytta in. Lite är sånt som fanns i "gömmorna" och lite är nytt...

Babelfat med lite smått och gott...

Påminns om att listerna ska målas vita...sånt som aldrig blir gjort!

Liten prylhylla

Min älskade postlåda från Bruka Design!

Mys/läshörna

Loppisfyndet...

Det är lite av vad jag fixat med i helgen. Nu blir det mat och filmkväll, härligt:)

tisdag 2 mars 2010

Underbara ugglor

Innan jul så var jag med och röstade fram "Årets julkort" hos SARA. Det bidrag jag röstade på vann och då hade även jag turen att vinna ett pris. Idag låg det i min brevlåda...

6st små söta ugglor att sätta på nycklarna i olika färger, helt UNDERBARA.

...och en bedårande söt liten prydnadsuggla (virkad), i like!!!

Tack snälla, söta Sara för dessa fina vinster, passar mej kanon jag som verkligen älskar ugglor. Ytterligare några till samlingen, tusen tack!!!

måndag 1 mars 2010

Dagdrömmer...

Jag trodde ett tag att våren var på väg då det regnat i några dagar men i dag så faller det snö från himlen igen...vill ha VÅR nu! Istället får man sitta och dagdrömma och just nu funderar jag över hur altanen ska möbleras och inredas. Så HÄR såg det ju ut förra året men det mesta var provisoriskt, dessutom tror jag våra bänkar vi byggde är förstörda av all snö.

Detta duschdraperi från Marimekko ska få bli en stor tavla här ute, gillar det mycket!

Vi har också saknat ett bra bord och då tror jag "RÖRBERG" från Ikea kan passa in bra:)

Även några "RÖRBERGS" sektioner skulle passa bra men det är fortfarande ett frågetecken...kanske klarar sej den gamla bänken eller så bygger vi en ny, vi får se!?

Ska bänken behållas så ska jag beställa tyg och sy dynor. Funderar på vaxtyg då det är mer tåligt. Jag fortsätter drömma...

Bilder lånade från 4her.nu & ikea.se