tisdag 29 juni 2010

The garden:)

Nu börjar man se resultat i trädgården, härligt! Stolparna och armeringsnätet är uppe och jag har planterat kaprifol. Får se om dom klarar sej!?:) Kantstenen längst ner har vi lagt idag så nu ska vi "bara" på med grus...

Här har sambon svetsat ett fågelbad till mej...snart kanske ni kan få se helheten:)

måndag 21 juni 2010

Trädgården...

Äntligen har solen hållt sej framme så vi kan fortsätta i trädgården, idag har vi grävt, grävt och åter grävt. Jobbigt att gräva för hand men bra träning, får se positivt:)

Nu är slänten klar och kanten grävd, vi har också hunnit lägga på markduk...

Nästa steg blir mera markduk och sen ska vi hämta mera grus och slå i mina stolpar så de kan målas! Det tar sej...

lördag 19 juni 2010

Sovrummet i ny färgskala!

Eftersom vädret inte är det bästa för att vara ute och grejja i trädgården så får man pyssla lite inne istället. Nu har det lila i sovrummet fått ge plats till grönt/turkost, min favoritkomination...här följer ett helt gäng med bilder...

Trivs jättebra med denna färgkomo även om det fortfarande saknas en del saker och lite ska ändras...har även bytt färger i datarummet och köket men det får ni se en annan dag!:)

tisdag 15 juni 2010

Sneak peak...

En liten titt får ni idag...nu är i stort sett den "övre" delen klar, fattas bara 2 tramstenar till. Imorgon tar vi tag i mittenplanet, det ska grävas, sättas stolpar och måla dom och sen mera grus:) Vi är jättenöjda än så länge men det är inte billigt, grymt vad de kan ta ut priser för sten, växter mm. Men förhoppningsvis står det sej lääänge! Nu ropar sängen, gonatt alla:)

lördag 12 juni 2010

Blomlådor

Äntligen har jag köpt mina blomlådor från Ventura design, i löve it! Fick bli dom i zinkfärg eftersom BREVLÅDAN är i samma stuk...ni får också tänka er att allt det gröna/röda på huset är grå/vitt istället:)

Idag har vi arbetat i trädgården, började bra med sol men sen kom regnet och vi såg ut som dränkta katter, men vad gör man inte för sin trädgård:) Bilder kommer...

Utedag!

Idag trotsade vi vädret och började i trädgården. Det blåser verkligen storm här, vart är sommaren? Här har vi införskaffat lite sten, kantsten och mursten. Får ta lite itaget, mer går inte in i bilen:)

Mina älskade trampstenar från hasselfors garden!

Här har jag och sambons syster grävt idag för att kunna lägga markduk och grus!

Stentrappen ni ser ska bort, kommer bli en annan typ av trapp, hur den kommer se ut får ni veta när den börjar bli klar:)

Här har sambon trimmat bort vår "äng", här ska det bli grus, sten och lite annat smått och gott!

Nu blir det snart lördagsmys me chips och godis:P Ha en härlig kväll!

fredag 11 juni 2010

Love tyget!

Nu börjar min pysselenergi komma tillbaka...lite grann och det känns skönt för jag har saknat den mycket! I hallen har det underbara tyget från Lagerhaus åkt upp och jag blev nöjd, älskar att förändra och det är extra roligt när man har saker hemma!

Som ni märker är designen annorlunda här på bloggen och jag håller på att testa mej fram, men ikväll orkar jag inte mer:) Vad tycker ni är den för rörig??

Snart kan det även komma lite bilder från trädgården då vi äntligen satt igång med "slänten", så skönt! Har även satt upp två nya blomlådor på framsidan av huset...skulle fotat men tyvärr regnar det så jag väntar tills solen dyker upp! Ha en skön kväll, kram

måndag 7 juni 2010

Sittbänk att göra själv...

Vi premunerar på Gör det själv, en toppentidning för den som gillar att fixa och dona själv, man får dessutom massvis med bra tips och idéer. I senaste nummret fick jag tipset om en ursnygg bänk att ha i trädgården, den väckte genast vill ha känsla och förhoppningsvis finns den i vår trädgård inom en snar framtid:) Om du inte har tidningen själv så kan du alltid kika in på deras hemsida för lite inspiration, www.gds.se

söndag 6 juni 2010

Trädgårdsplanering...

Planerar trädgården för fullt just nu...eller en del av den, nämligen vår "sluttning", som just nu är en gräsäng! Vi har en etageträdgård så vi ska nu göra iordning den lilla mittendelen och sen ska vi göra en stor trappa ner till nedre delen av trädgården.

Har blivit helt förälskad i trampstenarna från hasselfors garden så några sånna är inräknade i planen + massvis med grus, några stängselstolpar och lite växter & sten:)

Bilder lånade från hasselforsgarden.se

torsdag 3 juni 2010

Planterat...

Planterat de sista blommorna på altanen så nu är alla krukor fyllda med härliga, sommriga blommor:) På altanen har jag placerat två gummidäckskrukor från rusta, både snygga och bra. Kommer fler bilder en dag men ikväll var det för mörkt för att fota! Härligt att värmen äntligen är här och förhoppningsvis blir det många sköna stunder på altanen:) Nu blir det sängen för imorrn ska lillebror firas för han tar studenten! Ha en skön helg, kram