onsdag 28 juli 2010

Njuter på den nya trappan...

Nu är själva trappan klar och vi är mer än nöjda! Ni vet när man har en bild i huvudet av hur det ska bli, detta blev sååå mycket bättre:) Vi är nöjda över trävalet, blev ju alltså brun trall med "spår" i, underbart skön att gå på!!!

Här kan man sitta och njuta i solen!

Kuddarna kommer från Lagerhaus.

Trappen sett ifrån övre etagedel i trädgården...

Nu ska "bara" det sista fixas till och lite mer kuddar och "lull lull" införskaffas så är allt klart!!!

söndag 25 juli 2010

Vill ha till köket...

Till hösten ska lite nytt införskaffas till köket...

Vodoo knivställ i läckert rosa, finns även i flera färger!

Plattan bricka som kanske hamnar i köket inom en snar framtid, brickor kan man ju inte ha för många av;)

Denna klocka är helt underbar så den kommer definitivt hamna här hemma!

Även dessa stolar hoppas jag på...

Som sagt var det finns lite planer men det får bli till hösten...nu ska vi njuta av sommaren och hoppas att solen kikar fram igen:)

Knivställ från; presentjakt.se Bricka från; designtorget.se Klocka från; ellos.se & Stol från; furniturebox.se

lördag 24 juli 2010

I like vimplar!

Som ni säkert redan vet så är det ju väldigt populärt med vimplar i alla dess slag! Jag var pysselsugen häromdagen så jag tog fram lite olika pappersbitar, tapetrester och några tygbitar så sen var det bara att sätta igång!

Man behöver:

  • Papper/tyg/tapet eller dyl.
  • Lim eller häftapparat, går även med symaskin.
  • Långt band (jag använde mej av resårband)

Man klipper ut en trekantsmall i önskad storlek sen ritar man av den på pappret/tygbiten man vill ha och klipper ut. För att få själva trekanten mer stabil så lade jag vanligt ritpapper emellan de två bitarna. Sätt fast bandet och häng upp.

Jag hängde min på altanen men de passar även bra inomhus i t ex. barnrummet/ungdomsrummet, sovrummet...bara fantasin sätter stopp!

fredag 23 juli 2010

Vi hamrar och spikar...

Nu börjar det likna en trappa, en stor trappa med sittvänliga steg:) Precis som jag ville ha det! Snart ska vi hämta trallvirket och sen är det bara att börja skruva. Detta är bland det sista vi gör i projektet "slänt" så sen börjar det mesta bli klart...lite piffning är förstås kvar, det roligaste:)

torsdag 22 juli 2010

Tidningsartikel...

Förra veckan var ju vår lokaltidning här och intervjuade mej för deras artikelserie "100 tidaholmare". Igår var artikeln med i tidningen och den var jättebra skriven. Jag var grymt nervös och jag gillar ju inte alls att vara med på kort men...står hellre bakom kameran:) Så här har ni hela artikeln om ni vill läsa, går att klicka på bilderna för att få dom större...

onsdag 21 juli 2010

Trapp

Trädgården tar sej och trappbygget är på gång...sambon är snart klar med själva stommen så sen kan vi skruva trall. Det kommer bli denna bruna trall med spår i, den är både snygg och skön att gå på! Trappan kommer bli ca. 3 1/2 meter bred med breda trappsteg så den blir sittvänlig:)

måndag 19 juli 2010

Skylten klar!

Då var husnummret i bokstäver klart och vi blev supernöjda:) Dom fick bli vita och dom syns faktiskt riktigt bra!!! Synd bara att lampan inte kan lysa upp hela skylten men vi får se om detta går att åtgärda. Ska även på ett par distanser så den kommer en liten bit från väggen...

Jag gjorde så här:

  • Skrev ut bokstäverna på datorn, teckensnitt "impact". Storlek tar man efter vad man önskar.
  • Klippte ut dom och målade över dom på en mdfskiva.
  • Sågade ut med sticksåg, slipade, filade och målade.
  • Limmade fast dom på en bit plexiglas och sen var det klart!

lördag 17 juli 2010

Tjugofem!

Som så många andra så älskar jag bokstäver så nu ska även husets utsida få pyntas med detta. Vårt husnummer kommer nu bli i bokstavsform. Ska slipas och målas men jag har fortfarande inte bestämmt mej för om dom ska vara svarta eller vita!? Idag var detta ett perfekt pysselprojekt då vädret är lite sisådär...sambon har även påbörjat trappbygget så snart kan jag uppdatera trädgårdsprojektet ytterligare:) Ha en skön Lördag allihop!!!

torsdag 15 juli 2010

Gult/rosa en underbar kombination...

Förr tillfället njuter vi av att ha semester och att vädret är helt underbart men man hinner oxå grejja en hel del innomhus...För tillfället är det gult/rosa som gäller i köket och jag älskar det! En härlig vitaminkick som jag gärna vill ha mer av men just nu tog jag vad som fanns hemma...

Idag har vår lokltidning vart här och gjort ett repotage, det var spännande även om jag var en aningens nervös:) Nu blir det att slänga sej i soffan och kolla på Ernst:)

torsdag 8 juli 2010

Klick klick...

Saker som ska "klickas" hem till altanen...

Ljuslyktor till räcket i grönt & vitt!

Krukor till altanräcket...

Askkopp till gäster som röker!

Nu ska jag kolla på sommar med ernst och inspireras♥

Bilder lånade från ilva.se

lördag 3 juli 2010

Trädgården igen...

Det blir mycket trädgårdsbilder för tillfället men det är det som upptar det mesta av vår tid just nu. Idag är det för varmt för att grejja i trädgården så då blir det vila men annars grejjas det för fullt. 5 ton grus har det gått åt och med lite stenar, blommor och trapp så känner vi oss mer än nöjda...jag försöker även få sambon att vilja ha pool men det återstår en del övertalning först innan vi är där;)