tisdag 28 september 2010

Köket...

Var ett tag sen jag bloggade men mår inte riktigt bra och då prioriteras inte bloggen direkt...alla detaljer i köket börjar nu falla på plats. Ny stor klocka från Biltema. Marimekkotyg i oranget, från FÖRR. 3 st glödlampslampor från Clas Ohlson.

Klockan hittade vi på Biltema för endast 99:- men eftersom vi inte tyckte silver passade in i köket så fick den svarta sprayfärgen åka fram och resultatet blev mycket bra...

Vi har länge disskuterat vad som ska få ta plats på väggen bakom bordet och medans vi funderar så har ett oranget marimekkotyg fått sin plats här. Har hittat en tapet hos MrPerswall som är en stark kanditat men får fundera vidare lite...Marimekkotyget är inköpt på butiken FÖRR. En helt underbar affär med jättebra service, man känner sig verkligen välkommen där, rekomenderas!

Lampsladdarna i taket är inköpta på Clas Ohlson för 98:-/st (med glödlampa). Sen har vi kopplat samman dom, kommer mer bilder när de är inkoppade och klara!

Nya vita stolar med och sen är jag mer än nöjd med köket:)

lördag 18 september 2010

Tidningsställ

Jag har länge saknat ett snyggt tidningsställ & nu har sambon gjort ett till mej, han är så duktig & jag är jättenöjd. Behövs några fler bara till alla tidningar jag samlat på mej...

Tidningsstället är svetsat av 10 mm stål och sen har vi spraymålat det svart! Enkelt & snyggt precis som jag vill ha det.

Bottna

Fick frågan från en läsare om vad det är för tyg på gardinen i köket, det är marimekkos tyg "bottna". Hade det innan i hallen och nu har det fått flytta till köket, gillar det massor och skulle även kunna tänka mej ha det som fondtyg någonstans här hemma.

torsdag 16 september 2010

Klart!

Nu är köket klart & köksbordet Docksta står på sin plats. Dessa stolar följde med i köpet men ska säljas och istället ska DESSA införskaffas:)

Ska även ha upp ett tyg bakom bordet och det lutar åt marimekkos unikko i oranget! Känns skönt att äntligen kunna sitta i köket och och äta ordentligt. Ska även sammanställa kostnaden på köket, detta är en budgetrenovering som jag tyckte blev riktigt bra, kanske finns det någon av er därute som är sugna på att göra om köket men till en billig peng?? Som sagt kostnad på detta kök kommer inom kort...kan ju alltid inspirera någon!?

Har ni glömt hur det såg ut innan, kolla HÄR, HÄR & HÄR!

fredag 10 september 2010

Tom vägg...

Köket börjar nu bli helt klart & nu letar vi bord, stolar är redan bestämmt. Men bakom där bordet ska stå så finns det en tom vägg som jag är lite sugen på att fylla med något...

Kanske skulle man ge sej på att måla denna

Eller kanske denna...

Eller så blir det några tapetvåder, tapeten Woods från Cole & son står högt upp på vill ha listan!

Jag har ju innan gjort väggmålning i lilla hallen uppe, ser ut så HÄR! Har även gjort en väggmålning hemma hos mamma, ett porträtt av Jimi Hendrix!

Vad tycker ni?? Ska jag hitta på något roligt eller ska väggen få bli vit? Kanske nån rolig tavla kan fungera med? Ha en mysig kväll, kram emma

Bilder lånade från designonline.se & måleributiken.se

måndag 6 september 2010

Vill ha

Hittade denna snygging hos inreda.com, väckte verkligen "vill ha" begäret. Får se om det kan finnas en passande plats för den här hemma nånstans:)

Bild lånad från inreda.com

fredag 3 september 2010

Operation köket, del 5

Nu börjar man äntligen se hur köket kommer se ut även om inte alla luckor är uppe än och lite småpill fattas.

För att få in mer förvaring har vi satt upp två Faktum väggskåp på en tom vägg, fattas bara bänkskiva.

Vi har använt oss av Ikeas luckor "Härlig" som är vanliga, släta luckor. Luckorna till överskåpen kostar 50:- st, sen varierar priset något beroende på storlek. Vi har en idé om att i framtiden kanske sprutlacka luckorna högblanka (vilket faktiskt går, har provat på en lucka) men som det är nu så är vi nöjda...

Här ser ni plattorna som vi använt oss av istället för kakel, finns i flera olika utföranden. Bänskivan har vi betsat med i mörk valnöt och klarlackat 4 gånger.

Istället för handtag har vi använt oss av dessa ni ser på bilden (från ikea) så man bara kan trycka så öppnas luckan.

Alla skåp hade även innan min "pimpning" eklister, men istället för att måla alla dessa så har jag dekorplastat dom och ni ser ju resultatet under tryckknappen, blev riktigt bra.

Mer bilder får ni när köket är helt färdigt:) Om ni inte minns hur det såg ut innan så kolla HÄR!