tisdag 31 maj 2011

Grundmålat!

Det tar sej i sovrummet, idag har jag slipat det sista & även hunnit grundmåla hela golvet! Nu kan man få en föraning om hur det kommer bli och jag gillar det:) Imorgon ska jag måla med färdigfärgen, hoppas på bra resultat! Behöver nog måla minst två gånger med färdigfärgen tror jag. Sen ska sängavel byggas, väggar, tak & element ska målas...det går framåt, tur att man har några dagars ledighet att se fram emot, då hinner man förhoppningsvis lite mer!

lördag 28 maj 2011

Slipning!

Tilltalande bild med en härligt rosa färgklickar:) Dessutom är det vitt trägolv vilket gör mej ännu mer peppad till att fortsätta slipa i blivande sovrummet för det blir ju gärna slipdamm evrywhere:) Allt spackel på golvet är nu nästan borta efter en stor slipinsats från sambons sida, vi plastade in oss i rummet öppnade fönstren och kom ut som två snögubbar, men bra blev de allt! Finslipning kvar sen kanske vi kan spackla lite å slipa lite till...sen är det nog dags för målning! Längtar...

torsdag 26 maj 2011

Golv...

Det är inte alltid så lätt att renovera som man tänker sig innan man drar igång, allt e ju så mycket lättare i bara tankarna. Under "klick"golvet i blivande sovrummet låg det en stooor kaka med spackel, fråga mig inte vad de som gjort detta gjort men det är lite slit att knacka bort detta. Vissa brädor under spacklet var tyvärr inte lika fina som resterande av golvet men vi får se hur vi löser det. Först återstår att få bort allt spackel men skam den som ger sej...

måndag 23 maj 2011

Good morning...

Ligger här i soffan och tycker lite synd om mej själv, har nämligen åkt på magsjuka men böjar nu piggna till lite smått så jag passar på att samla på mej lite inspiration till kommande sovrummet. Har länge spanat in planschen "good morning carl" men har inte haft någon given plats för den men tror nog att den skulle göra sej bra i sovrummet sedan, jag bara älskar den!
Bild lånad från sammyrose.se

torsdag 19 maj 2011

Bye bye...

Bye bye fondvägg! Idag har jag målat över fondväggen i kommande walk-in garderoben, känns så skönt. Älskar när jag har projekt att pyssla med, speciellt denna vecka då sambon jobbar 2:a skift! Krävs nog 2 målningar till innan det är täckt ordentligt, sen ska listerna målas och matta läggas.

söndag 15 maj 2011

Ljusslingor

Satt precis och kikade runt efter saker till blivande sovrummet, är ju ett tag kvar tills det är klart men ni vet hur hjärnan fungerar, man funderar, möblerar tänker & funderar lite till:) Har länge haft en tanke att ha en ljusslinga med bollar någonstans i sovrummet, tycker de är så mysiga, och vad dimper då ner i mailboxen? Jo ett mail från Marie som driver webbshoppen 1652 Waxholm, där hon vill meddela att hon fått in dessa fina ljusslingor från "Cable and Cotton", gissa om jag blev glad. Kommer absolut bli ett "klick" så snart vi börjar bli färdiga med sovrummet. Kika in hos Marie & kolla in alla fina ljusslingor, som finns i ett flertal färger, och allt annat fint hon säljer:)
Bild lånad från 1652.se

Vad hände där?

Hur gick det här till?? I morse bad jag sambon gå upp och kolla vad det var för golv under "klick"golvet i det kommande sovrummet och se hur det gick, han rev upp nästan hela golvet:) Och till min stora glädje låg där ett riktigt trägolv. Brukar vara jag som står för dessa plötsliga "ryck". Men nu var det gjort så nu måste det slipas & målas vitt, underbart! Så nu vet ni vad vi gör, är det soligt och fint väder ute så grejjar vi med verandan men de dagar det regnar så slipar & målar vi golv:D Och nu kan han inte skylla på mej den här gången då han själv drog igång projektet;)

lördag 14 maj 2011

Hur svårt ska det vara...

Hur svårt ska det vara att få tag på en grythyttangrupp?? Är dock lite kräsen, får inte vara vilken modell som helst, inte för dyr & gärna renoveringsobjekt...jag blir galen, tipsa mej gärna:)
Bild lånad från smartson.se

måndag 9 maj 2011

Mycket nu...

Det är mycket i mitt lilla huvud nu, altan som ska "stylas" och möbleras om en aning, altan 2 som ska få ny trall och förhoppningsvis nya möbler och sen ska veranda/altan på framsidan byggas...måste även införskaffa krukor och växter. Planerar och funderar för fullt, letar möbler på blocket men utan resultat än så länge. Måste nog skissa och skriva ner lite innan det rinner över:) Inspiration kan man hitta massor av och denna uteplats som bygglov gjorde iordning i Habo är hur fin som helst, skulle gärna ha den soffan och de utemöblerna! Får se vad som hinns med...

onsdag 4 maj 2011

Im in löve

Kikade i senaste numret av Family Living nyss och hittade en bild på denna underbara bricka, "Jaffa" från Spira inredning. Jag älskar den så de får nog bli ett klick:) Finns även i grönt & ljusturkost. Har tillbringat dagen på Gekås i Ullared, dunderförkyld men lite kunde jag allt shoppa, mest kläder så inte så mycket i inredningsväg tyvärr. Men kläder var mest behövligt just nu!
Bild lånad från interiora.se

måndag 2 maj 2011

Stolar

Vi är nu på god väg att börja med vår veranda/altan på framsidan och tanken är då att kunna ha ett litet bord och två stolar där, till höger om ytterdörren. Jag har spanat runt lite och jag har hittat tre möjliga stolskandidater;
Madeai i plast, 379:- från ilva
Urbino i plast, 899:- också från ilva.
Roxö i metall, 199:- från ikea
Gillar nog den 1:a bäst men har ingen erfarenhet av dessa stolar, någon som vet om de är stabila och hållbara?
Bilder lånade från ilva.se & ikea.se

söndag 1 maj 2011

Doft av kaprifol...

Nu håller vi alla tummar vi har att dagens nyinköpta kaprifol vill växa och slingra sej in i armeringsnätet och dofta gott på kvällarna:) Kaprifolen jag satte i fjol dog ju tyvärr men då satte jag skott, i år köpte vi en färdig planta! Har idag spanat runt på lite olika krukor, finns ju allt för många att välja mellan bara men får fundera ett tag till:)