söndag 28 augusti 2011

Nu är den min!

Äntligen är golvlampan min. Har suktat efter denna första gången jag såg den & när den såldes för 699:- på Cilli så slog vi till:) Vi har inte bestämt vart den ska placeras än men det får vi grejja med när nya soffan anländer för nu har vi faktiskt köpt soffa, på A-möbler, en likadan som den på EM & förhoppningsvis anländer den i veckan, längtar! 2 st planscher med Andy Warholcitat är oxå på väg med posten, min mosters man som fixat 2 st, tusen tack är så glad:) Härligt när allt klaffar, eller nästan allt. Åkte till Ikea igår för att kika in deras golv men tyvärr har de slutat sälja golv på vårt varuhus så det blev inget där. Har även spanat runt en del idag & kanske hittat ett vi vill ha, fast det är ju inte vitt. Men vi ska fundera lite till innan vi bestämmer oss:) Nu ska vi se på film & mysa lite, kram

onsdag 24 augusti 2011

Efterlysning....varning för fjäsk;)

Gör en liten efterlysning igen, MÅSTE bara ha 2 Andy Warholaffischer i vardagsrummet nu när vi ska göra om lite;) Så jag frågar igen, någon som bor i Stockholm eller Malmö, nära moderna museet, som kan tänkas skicka 2 st av dessa till mej?? Har hört att de kostar 99:-/st, betalar självklart frakten oxå! Skulle gärna vilja ha dom 2 med citaten; " All is pretty" & "I never read. Just look at pictures", men det går egentligen bra med vilken som helst men helst dessa 2!*fjäskar*...*blink blink*:) Blir ju inte mindre sugen när man kikar hos Spättanjansson och ser hur snyggt hon har gjort det med sina planscher, dom har för övrigt ett toppensnyggt hem som ni måste spana in:) Håller nu tummarna att någon kanske kan hjälpa mej med detta;) Kraaam

tisdag 23 augusti 2011

Mycket på gång nu...

Jag har på tok för mycket idéer i huvudet just nu, blir alltid sån här varje höst, vill göra allt inne på en gång:) Men en sak i taget och det första projektet blir vardagsrummet, för tydligen var det ju inte bara att byta soffa, drog med sej en hel del annat, men det gör mej inte så mycket;) T ex. nytt golv och då ska även den lilla mellanväggen mellan tevedelen och matdelen rivas och där ska nog fåtöljen Tirup från Ikea få bo tillsammans med nått snyggt litet bord, typ nått i stringmodell eller nått från maze int eller liknande:) Det ska alltså bli en liten läshörna ( sambon säger whiskeyhörna;)) där framför braskaminen, kan nog bli mysigt. Men då när mellanväggen rivs så behöver vi även byta tak i matdelen, så vi har nog lite att göra men det är ju "bara":) Sen har vi ju ett arbets/pysselrum som står och väntar på renovering men som sagt en sak i taget:)

måndag 22 augusti 2011

Det är nära nu!

Det är nära nu, en ny soffa ska införskaffas & jag hade gärna haft den här hemma redan igår;) Men så fort går det ju inte tyvärr, vi har ialla fall åkt runt & kollat, provsuttit & kollat lite till & det lutar åt denna hos EM, den uppfyller alla mina krav. Denna kommer man sitta fin fint i:) Sambon chockade mej även idag då han nämnde att vi nog MÅSTE ha ett vitt klickgolv i vardagsrummet innan vi kan ställa in en ny fin soffa, jag säger absolut inte nej till det förslaget:) Men då en fråga till er, har ni något vitt klickgolv att rekommendera som inte kostar skjortan?? Kram på er

fredag 19 augusti 2011

Vilken härlig dag...

Idag har varit en riktigt bra dag. Förrutom att det är fredag så åkte vi iväg & spanade in lite soffor, hittade en som vi föll för båda två hos EM & den skulle passa in kanon, ska visa bild imorgon:) Vi shoppade lite nya assietter på lagerhaus, vita enkla, shoppade även en ny ugglekudde, passade kanon i soffan då jag la till lite blått/turkost till det gröna i vardagsrummet igår. Väl hemma från shoppingturen så låg det ett paket & väntade på mej i brevlådan, det var ljusslingan från in my house, dessutom låg ikeakatalogen där & väntade på mej, kunde inte blivit en bättre fredag:) Har dessutom fredagsmyst med kyckling & massvis med tända ljus då regnet öser ner! Tänk vad lite det behövs för att dagen ska kännas helt underbar:) Här får ni lite bilder från vardagsrummet (lite suddiga tyvärr men har ingen bra kamera för tillfället). Ljusslingan ligger bara där på prov, var ju lite ivrig att få upp den...
Plockat upp det grön/turkosa från slingan till övriga saker i rummet, kan ju mixtra hur man vill:)
Ni ser hjärtat på cultkrukan, det är en nyhet från cult som man bara hänger på t ex. krukan, fanns även med ord som "tack" & "grattis" på, men hjärtat fick följa med hem från den lokala blomsteraffären som för övrigt fått in en massa fina cultnyheter!

måndag 15 augusti 2011

Det händer ju inte nått...eller?

Ofta när man renoverar & är mitt uppe i allt så ser man inte vad som faktiskt har gjorts och man glömmer lätt hur det såg ut innan. Ibland när en del saker tar för lång tid här hemma eller inte går så fort som jag vill så brukar jag säga till sambon; " det händer ju inte nått"...då brukar jag få onda ögat. Jag vill ju gärna att saker ska gå fort fort och i mitt huvud så är allt så lätt, det är ju bara! Men ofta är inte så fallet utan man stöter alltid på problem på vägen, i alla fall vi:) Då är kameran perfekt, att ta kort under hela renoveringstiden är kanon för när man får den där känslan av att det går för sakta så kan man kika på korten & se att det faktiskt hänt ganska mycket!
Här får ni se före & efterbilder på vår entré/altan
Före
Efter
Nu är visserligen efterbilden inte dagsfärsk då det hänt lite mer ändå:) Men nu gillar jag vår entré, känns så mycket mer som vi och huset fick en helt annan karaktär. Målning av huset har vi ju också hunnit med, bara lite kvar, så nu ser jag att vi hunnit med en hel del i sommar;) Vill ni följa hela vårt entréprojekt så kika in på byggla! Brukar ni också få den känslan ibland av att man inte kommit nånstans fast man hunnit ganska mycket ändå??

söndag 14 augusti 2011

Kakkalas

Idag har vi haft kakkalas här hemma för sambon:) Vi bjöd på 7 sorters kakor, kaffe/saft/te & en misslyckad tårta (fast god va den allt). Har bakat hela veckan, riktigt roligt när man kan bjuda på sånt man bakat själv! Är långt ifrån duktig på de men man lär sej mer & mer! Såg att Dessi gjorde så fina kakskyltar till deras dopkalas så jag gjorde det jag me, så man vet vad man äter:)
Det bjöds på muffins, lyxiga chokladbollar,birgittabröd, chokladrutor, kolakakor, kokosmums, bregottkakor & krisptårta! Verkade som uppdukningen & kakorna uppskattades, roligt:)

lördag 13 augusti 2011

Höstmys

Det sa bara "klick"...hoppas på snabb leveranstid:) Har länge kikat på dessa ljusbollar och nu slog jag till, tänkte fegat & tagit en vit slinga men ångrade mej och tog denna! Nu ska vardagsrummet bli höstmysigt, älskar hösten! Till vardagsrumsplanerna hör två Andy Warholaffischer, så är det någon som vet vad affischerna kostar? Och är det någon som skulle kunna tänka sej köpa 2 st och skicka till mej? Eftersom moderna museet inte skickar dessa och jag har en bit att åka:/ Nu ska jag spåna vidare på mina idéer, en ny soffa blir det förhoppningsvis med! Ikväll blir det kräftmete mitt ute i ingenstans med en värmande brasa, korvgrillning & trevligt sällskap, vad har ni för er i kväll??

fredag 12 augusti 2011

Underbart hem

Älskar att sitta & kika på hemnet & andra bostadssidor, hittar alltid så fina & inspirerande hem:) Ibland blir man bra sugen på att flytta till lägenhet när man ser så här fina hem men jag stortrivs i vårt hus & det finns fortfarande så himla mycket vi kan & vill göra så det suget efter lägenhet försvinner ungefär lika fort som det kommer:) Detta hemmet hittade jag hos Alvhem
Fint med allt det vita, i löve:) Hade gärna haft en sån ljusslinga från granit med, speciellt nu när det går mot höst! Andy Warhol planscher vill jag oxå ha ett gäng, någon som bor i närheten av moderna musset som kan tänkas skicka några till mej??;) Nu ska jag fixa lite mat för ikväll blire fredagsmyyys, vad har ni för er ida??
Bilder lånade från alvhemmakleri.se

måndag 8 augusti 2011

Hos lillebror

Har tillbringat eftermiddagen/kvällen hos lillebror, vi renoverar för fullt. Idag har han målat tak & jag har börjat tapetsera. Skitsnygg tapet han valt, bra smak har han allt:) Vi jobbar på för fullt då han tydligen vill flytta in på onsdag.
Här ser ni också lastpallarna som ska bli sänggavel, dessa ska målas imorgon och de sista tapetvåderna ska upp. Idag är min sista semesterdag så imorgon är det åter till verkligheten. Ska faktiskt bli lite skönt med rutiner igen,har ingen direkt ångest över att semestern är slut för i år även om det hade varit skönt med ett par veckor till. Ser faktiskt fram emot hösten lite,tycker den är mysig men det får gärna vara sommar lite till:)

söndag 7 augusti 2011

Semester & vinst

Hej allihop! Vi är nu hemma efter några välbehövliga semesterdagar i Hunnebostrand på västkusten. Älskar att vara hemma men så skönt att komma iväg några dagar och bara vara:) Vi har mest bara strosat i affärer, ätit gott, metat krabbor mm. Älskar västkusten, det är sommar för mej. Var inne i en mysig antikaffär och hittade en hel del godingar, bla massa porslin av Stig Lindbergs berså, tyvärr var allt så dyrt där inne så något köp blev det inte.
Har faktiskt inte handlat något i inredningsväg, det blev bara kläder i år men det kan ju vara bra att ha det me;)
Har ni hört talas om Bygglas hemsida?? En sida som drivs av byggmax där man kan lägga upp sina renoveringsobjekt och få tips & idéer från andra, finns även massa tävlingar. Jag var med och tävlade om sveriges charmigaste farstukvist & gissa om jag blev glad när jag kikade in där i torsdags och såg att jag vann!

Juryns motivering: Ett inspirerande projekt som är noggrannt beskrivet med tydlig information om vilka tillvägagångssätt som har valts. Smakfulla lösningar och en helhet som lyfter huset rejält både funktionsmässigt och utseendemässigt. Ett projekt väl förtjänt vinsten på 2000 kr i presentkort på Byggmax

Så nu kan här byggas ännu mer, ska bygga klart framsidan & även renovera "huven" vi har på huset så det kommer väl till pass med ett presentkort:D Så har ni några projekt så är det bara att bli medlem hos byggla & ladda upp bilder!