fredag 30 september 2011

Clas Ohlson & dagens kaktus & ros:)

Idag besöktes Clas Ohlson & en designad glaslampa handlades med hem, gillar den massor:) Ger ett mysigt sken, framkommer inte riktigt av bilderna men! Jag valde den som hette Crystal, för endast 79:- blir den din! Hittade även en vinterjacka som föll mej i smaken idag så den fick följa med hem så nu får vintern komma när den vill! Nu har vi både lampor & kläder för denna mörka mysiga årstid:)





Sen måste jag få gnälla av mej lite, har haft vårt gamla soffbord ute på blocket & igår messade en tjej och sa att hon ville ha det, hon skulle komma idag 13.15 så jag stressade hem från jobbet men tror ni att hon kom...nä & inte hörde hon av sej heller eller svarade när jag ringde! Blir så förbannad, man kan ångra sej men då säger man det, men nu ikväll blev det sålt till en annan kille. Som tur var hade jag inte tagit bort annonsen. Man ringer inte på annonser & bokar tid om man inte ska ha saken ifråga eller kolla på den och det med basta!!!:) Så nu fick jag avreagera mej lite..haha, dagens kaktus. Måste även ge beröm till den läkare jag träffade angående min mage förra veckan, han har verkligen tagit sej tid att kolla allt & idag fick jag ta fler prover, har även fått medecin som ska ätas i 2 veckor så nu får vi se om vi får ordning på magen, tack för dessa bra läkare som gör ett kanonjobb, det blev dagens ros:)  Nä nu ska vi ha lite fredagsmys här hemma, vad har ni för er ikväll!

onsdag 28 september 2011

Beslutsångest...om jag har!

Vet att vi ska göra klart vardagsrummet innan nästa projekt påbörjas men det hindrar mej ju inte från att drömma & planera;) Dessutom är vardagsrummet snart helt klart, för denna gången ska det bli helt klart, alla lister, kablar, lampor mm. ska göras klart innan vi fortsätter. Kan gärna bli så att någon liten list eller sladd aldrig blir riktigt helt klar här hemma men det ska vi ändra på nu så desså! Men åter till planeringen av arbet/pyssel/träningsrummet...idag är det vita väggar där inne med en fondtapet på 2 våder på ett ställe och en våd på ett annat ställe...om ni inte fattar min målande beskrivning så kolla HÄR!;) De vita väggarna ska vara kvar men fondtapeten ryker, vet inte varför jag valde den men det är ju alltid skojj att tapetsera om, däremot behåller jag nog platsen av tapeter då jag trivs bra med det! Nu är fråga vilken tapet jag ska välja, kan inte bestämma mej...

Marimekkos "Pienet kivet"...


eller marimekkos "bottna"

Angenämt bekymmer det här men dock så jobbigt:) Ska även ha en STOR griffeltavla på en vägg, åh jag vill börja nu!!!

Bilder lånade från tapetvaljaren.se

måndag 26 september 2011

Det tar sej...

Nu är ni säkert JÄTTEtrötta på mitt väggsnack i vardagsrummet men det är vad det jobbas med just nu så ni får stå ut eller så surfar ni vidare!;) Nu är hela väggen borta ända upp i tak.
Här ser ni sambon in action...




Här är ny el dragen...






En bräda är även uppsatt på väggen till höger som ni kan se, virke till taket och andra sidan väggen är inhandlat, så nu ska det sättas upp och målas sen är det äntligen klart! Och om jag längtar för jag har nämligen stränga restriktioner på att jag inte får påbörja arbets/pyssel/träningsrummet innan detta projekt är klart...undra varför;)

fredag 23 september 2011

Ja tack!

Bokstavsbanner, 119:-


Påskorg, 250:-


Tidningsställ, 395:-


Pappelina, Vivi matta , 1380:-



Ja tack, dessa grejjer skulle gärna få flytta hem till mej genast!

Produkter från favoritsaker.se, designtorget.se & royaldesign.se

torsdag 22 september 2011

I detalj...

Har försökt städa lite här hemma men nu får det räcka för idag, är helt slut...sprang även runt med kameran och fotade lite så detaljbilder är vad jag bjuder på idag...





 






Sambon ringde idag på en blocketannons och köpte en tränings"mojjäng", tydligen så ska arbets/pysselrummet uppe även innehålla ett litet gym;) Så nu ska jag skissa lite på hur det kan tänkas bli med golv och tapeter osv...kan nog bli ett bra arbets/pyssel/träningsrum!:)

onsdag 21 september 2011

Platsbyggd hylla!


Är fortfarande inte frisk, igår hade jag så kraftiga magsmärtor att jag rentav trodde jag skulle dö så idag har jag besökt farbror doktorn och han hittade inget direkt fel på mej, tagit ett gäng prover så nu blir det att vila & vänta på provsvar! Under tiden slappar jag i soffan och surfar efter lite inspiration till arbetsrummet som ska ta form i vårt gamla sovrum! Surfade in hos Alvhem & fastnade för denna bilden på den ursnygga platsbyggda hyllan, kanske skulle det vara snyggt med något liknande där uppe, eller så ska jag ha "stängd" förvaring, eller kanske både och:) Får surfa vidare och se om jag kommer fram till något...troligtvis inte;) Kram på er!



söndag 18 september 2011

Sjukstuga...


Dåligt med uppdateringar för tillfället. Helgen tänkte ägnas åt vardagsrummet och rivning men istället har jag blivit sjuk, igen! Konstiga magsmärtor och feber har gjort mej liggande men idag känner jag mej en aning bättre. Här bjuder jag ialla fall på en liten bättre bild över hur det ser ut utan den lilla väggen som var i vardagsrummet innan, nu återstår det bara att riva det som är kvar längs upp mot taket och sen återställa väggen och dra ny el:) Jobbigt att vara sjuk när man har så mycket man vill göra men det är bara att gilla läget! Vad har ni för er idag??:)

måndag 12 september 2011

Filippa K Ink Stripe!

Som jag säkert sagt tusen gånger innan så samlar jag ju på Filippa K kaffemuggar och nu har jag hittat ytterligare en kandidat till samlingen, nämligen det nya mönstret Ink stripe. Riktigt snygga! Dessa finns hos CallItDesign som för övrigt har mycket vill ha saker. Idag är det riktigt busväder ute, det är höst, så det passade ju bra att grejja inne idag. Vi har lagt dit de sista golvbitarna, satt lister & kabellister, flyttat taklampa mm. Lite att bocka av på listan, skönt, dock återstår en del småprojekt men det tar vi en annan dag för nu ska jag krypa ner i sängen och spela wordfeud, jag är nämligen beroende;) Gonatt på er!
Bild lånad från callitdesign.se

söndag 11 september 2011

Golvet & sambons nya älskling:)

Då är nästan hela golvet i vardagsrummet lagt, några små krångliga bitar kvar:) Sen ska ju lister mm på plats. Vi är grymt nöjda, vilken skillnad. Golvet heter Ek grafit svart, bilden är inte riktigt rättvis men golvet är alltså nästan svart med gråa inslag. Som ni ser är även den lilla mellanväggen borttagen. HÄR kan ni se ungefär hur det såg ut innan, visserligen gamla bilder men ändå! Känslan i rummet blev en helt annan, att en liten vägg kan förminska ett rum så mycket. Nu känns rummet mer luftigt:) Nu är ju bara det krångliga biten kvar, att laga den befintliga väggen och fixa till taket men det tar vi efterhand! Fler bilder kommer!
Måste oxå visa en bild på sambons nya älskling, äntligen har han köpt sej sin moccamaster:) Och vilket kaffe, skillnad mot vår gamla bryggare, nu blir ju kaffet riktigt riktigt varmt! Med 10 års garanti så känns det som det var värt varenda krona:)

torsdag 8 september 2011

Soffbord & golv - check!

Nu har sambon legat hemma i ett par dagar och sett allt vad som behövs göras här hemma så idag köpte vi äntligen golv till vardagsrummet...men det är INTE vitt, jag som varit helt insnöad på enbart vitt golv. Det är mörkt, hoppas hoppas att de blir bra! Det var inte värst dyrt så i värsta fall kan man ju ändra sej om det skulle se för jävligt ut;) Men det kan ju inte bli sämre än vad det är idag! Sen gick vi in på Mio en sväng för att titta på soffbord, vi skulle bara titta men ut kom vi med detta! Vi hittade det på fyndavdelningen, priset var nedsatt från 2550:- till 2000:- men vi tyckte inte det var tillräckligt lågt så sambon prutade ner det till 900:- då det fattas en skiva under bordet, plus att det var lite svarta märken på(som för övrigt gick bort med lite medel och skrubb). Bra fynd tycker jag och jag är supernöjd! Då kan man stryka lite till på "to do list":) Så imorrn river vi vägg & lägger golv om vi är pigga & alerta, wihooo!

onsdag 7 september 2011

Shopaholic?

Alltså, vad är det med mej å hösten? Är jag inte en shopaholic innan så blir jag det nu, vill köpa massvis med saker. Både inredning & kläder, vill göra om det ena rummet efter det andra;) Fler än jag som känner så?? Älskar ju hösten, tända ljus, filtar, varma koftor mm. Får nog hejjda mej lite, har ju shoppat ganska mycket inredning nu det sista och även lite kläder är på väg hem till mej men man kan ju fortfarande surfa runt och tråna efter allt man vill ha, t ex. lampan Mayday från Flos, hur snygg är inte den och lampor kan man ju ALDRIG ha för mycket av eller hur? Ni hittar den hos The Home Company! Ne, får nog börja prioritera vad som ska köpas och göras innan hjärnan kokar över & innan sambon får ett bryt:) Arbetsrum måste göras iordning, spanar oxå efter ett snyggt, billigt golv till vardagsrummet. Ett nytt soffbord och tevebänk skulle behövas...fast det var faktiskt sambons idé:) Ja ni ser, kan inte hålla mej till EN sak;)

måndag 5 september 2011

Sjuk, rastlös, Andy & pyssel...

Var längesen jag åkte på en sån här förkylning, trodde jag skulle bli bättre i helgen men icke så idag & imorrn får bli hemmadagar för mej så får vi se hur jag mår sen! Blir så grymt rastlös av att vara hemma bara, rastlös men sen har man ingen ork till att göra annat än slötitta på "Hem till gården" ändå. Konstigt det där! Här får ni i alla fall se mina älskade Andyaffischer, i löve! Tyvärr går dom inte att fota så bra, på dan flödar ljuset in & det går inte fota för det & sen blir det för mörkt...men men, dom är myyycket snyggare irl;)
Mellan slötittandet på teven så orkade jag grejja lite, dymon åkte fram & några små ord hamnade på sideboardet i matrummet, mest en rolig grej för att jag inte hade nått att göra men nu vet iallafall sambon vart han ska öppna när han ska ha en whiskey;)
Flyttade även runt lite saker (igen)
Ljusstakarna hamnade i fönstret istället, mys nu när det är mörkare ute:)
Ursäkta om det är mycket "hemma hos" bilder just nu, men det bara blir så. Hojjta till om det blir för mycket:) Nä nu ska jag surfa runt lite inne hos er, kram!

lördag 3 september 2011

Morgonpysslet resulterade i...

Morgonpysslet resulterade i ordet "eat." som jag sen klistrade fast på matbordet! Använde mej av vanlig svart dekorplast, blev en rolig liten detalj tycker jag:) Vem har sagt att man måste ha en duk på bordet lixom...
Har åkt på en rejäl förkylning men det hindrar mej inte från att pyssla å grejja, har donat hela förmiddagen. Blir mer pysselsugen när jag e lite hängig:) Så nu är även Andy Warholaffischerna uppe på väggen, im in LÖVE;) Kommer bilder snart!

Morgonpyssel!

God morgon på er!Sambon jobbar idag så jag gick upp tidigt,kröp i min onepice och nu dricker jag morronköppen å pysslar lite,mys!vad tror ni jag pysslar me?:)
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 1 september 2011

Nu är soffan på plats...

Igår hämtade vi nya soffan & oj vad vi sitter skönt!:)Tyvärr kunde inte divandelen vara invid väggen då elementet är i vägen men denna möblering kändes betydligt bättre då divandelen hamnar mitt framför teven.
Svårt att fota, lite dåligt ljus men ni ser lite hur det ser ut, har ändrat om lite i vardagsrummet, visar fler bilder när ljuset vill vara på min sida:) Gardinerna fick vi ta bort då dom mest var i vägen, har hängt upp ett gäng koziolplattor så länge...får känna på hur jag vill ha det! Golvlampan har heller inte fått någon given plats än, den väntar på att mellanväggen ska rivas så den kan bo där;)Nu ska bara mina Andy Warholaffischer upp, taklampa flyttas & matta köpas så kommer de bli kanon! Kanske att vi slänger in ett nytt golv med, ska åka en tur imorrn igen & kika! Nu ska jag kura ihop under en filt & kolla Robinsson, älskar soffan, vill helst inte gå härifrån;)