måndag 28 november 2011

Jul in da vardagsrum...

I år blir det inte mycket julpynt, lite lagom så där så jag inte tröttnar. I vardagsrummet går färgerna i vitt/svart, jag vet dötråkit säger säkert många nu och inte alls "juligt" men det är ialla fall lite rött i köket som ni ska få se en annan dag;) Här följer en liten bildkavalkad...
Årets adventsljusstake...

Washitejpad gran!




Fick ingen bra bild här men ni ser lite iaf:)




Doft av stjärnanis & kanel och ja, glömde tända ljusen;)

Stjärnor under bordet från lagerhaus...

Det var da vardagsrum, är mysigare än det ser ut på bilderna;) Ville dock haft andra stjärnor eller dyl i fönstren, har varit på jakt men utan lycka så de gamla fick följa med i år igen...Ha en fortsatt skön kväll:)

Klickbara bilder...

Födelsedag!

Idag är ingen vanlig dag för det är visst min födelsedag:) Ett år äldre och ett år närmare 30 men vad gör det för visst är det fortfarande roligt och fylla år! I helgen har det vart kalas i dagarna två och jag har fått finfina presenter. I inredningsväg fick jag sitpuffen från Lagerhaus som jag bloggat om innan, fick en bokstavsbanner och Filippa K muggarna köpte jag för pengarna jag fick, köpte faktiskt lite kläder me:) Har även fått smycken, presentkort, en plastklocka, fotspakit, blommor, krämer mm. Tack alla för jättefina presenter:D



Av sambon fick jag en lapp där det framgick att jag fick handla vad jag ville för 1000:-, stod också så här: Ej eftertänksamt handlande, övertrasering eller rent av slarvigt använda pengar är straffbart;) Vet ej straffet men behöver inte oroa mej än då jag inte närmat mej maxgränsen, har shoppat en sak och det är klockan ni ser på bilden, har spanat in den länge och nu e den min, tack älskling:)

Ne nu väntar en promenad och sen iväg och fira BusLiam som fyller 6 år idag:) Vad har ni för er??

söndag 27 november 2011

1:a advent

Idag tänder vi 1:a ljuset! Det får bli mys hela dagen idag då det regnar & blåser storm ute, kanske orkar med en liten shoppingrunda, vi får se:) Ha en mysig 1:a advent allihop!

lördag 26 november 2011

Pyntat och donat...


Imorgon är det redan 1:a advent, mysigt fast jag saknar allt snön! Igår tillbringades eftermiddagen på Ikea, Blomstertid & Village, fick med mej en hel del fint. Resten av kvällen städades och pyntades det för fullt så nu är det mys mest överallt:) Idag har vi kalasat då det visst är någon som fyller år på Måndag;) Har fått finfina paket, ska visa er imorgon, tänkte även visa er lite pynt men orkar inte mer ikväll nu, ligger utslagen på i soffan så stjärnan i hallfönstret får bli bilden för idag:) Har ni pyntat klar?? Natti natti på er och glöm inte 1:a ljuset imorrn:)

måndag 21 november 2011

Om inte priset spelade roll...


Snart är det dags, om bara sex dagar är det 1:a advent, hur mysigt som helst! Var lite orolig ett tag då mina "julkänslor" var som bortblåsta, jag som alltid längtar i minst 2 månader innan, men det var först förra veckan som känslorna smög på mej och det var skönt! Beror nog delvis på vädret och även mycket annat som händer just nu...

Om inte priset hade spelat någon roll så hade någon utav dessa två "stjärnor" fått hänga i fönstret hemma hos oss men tycker tyvärr att de är i dyraste laget, men väldigt snygga!



I veckan och helgen som kommer är det fullt upp, det ska bakas, pyntas och kalasas för fullt, mysigt! Nu ska jag återgå till symaskinen och sy klart mina "jul"gardiner till köket:) Ha en mysig kväll

Bilder lånade från urbanliving.se & rum21.se

torsdag 17 november 2011

Det tar sej...

Nu är arbets/pyssel/träningsrummet på god väg, fattas en del "lulllull" innan det är helt klart men har piffat med vad som fanns hemma så länge:) Äger nu också griffelpennan från Granit, tack Lotta för hjälpen:) Bjuder på denna lilla bilden från just min pysselhörna....


Fler bilder kommer inom kort!:)

onsdag 16 november 2011

Griffelpenna

Behöver en griffelpenna (inte krita) finns hos b la granit men lite långt att åka för en liten penna! Ska kika runt här hemma om någon affär kan tänkas ha...eller har ni något tips??

Bild lånad från granit.se

tisdag 15 november 2011

En liten önskelista...


Snart är det min födelsedag och är det nån gång jag blir som ett litet barn så är det då, älskar (fortfarande) att fylla år, öppna paket & ha kalas. Jag är en riktigt mysmänniska och kalas är verkligen mys, alla samlas man äter god mat tillsammans och har det allmänt mysigt:) 

Här kommer då en liten önskelista, man måste inte köpa nått men om man skulle vilja det;)



Kudde, Lagerhaus
Pälspläd, Lagerhaus




Sittpuff triangel, Lagerhaus


Poster "Pear" från Isaform
Poster "Peace for evryone" från Jtp-design!







Babellfat XL eller L i vitt från CID.





Iittala "Essence" vitvin & vattenglas, Designonline!
Marimekkoskål Klar, Designonline!


Filippa K mugg "Ink Stripe"...
...och Marimekkoskål "Siirtolapuutarha" Medium & Large i svart/vitt från
Designonline!



Och om nån skulle ha jättemycket pengar över som ni inte vet vart ni ska göra av så kan ni gärna köpa Lampan Kartell Bourgie till mej, eller så kanske tomten läser detta;);)

Sen är alltid presentkort bra hos t ex. Gina Tricot, Hm, Lagerhaus & Blomstertid! Även smycken och plastklockor är gångbart;)




söndag 13 november 2011

Pysslat en ljusstake



Idag är en riktig pysseldag, det rycker i varenda pysselnerv. Så vad gör man då, jo en ljusstake. Det enda du behöver är en flaska & sprayfärg. Spraya flaskan med flera tunna lager färg för att slippa att färgen rinner. Sen kan man dekorera flaskan hur man vill eller ha den utan dekoration. Jag skrev en liten text med dymon, men det går ju förändra hur man vill! Sen är det bara att sätta i ett ljus och vips så har du en billig ljusstake:) Nu ska det fortsättas pyssla i arbetsrummet, griffelfärgen är målad i tre lager så nu ska bara väggskivorna på plats och bänkskivan upp. Vad gör ni idag??

torsdag 10 november 2011

Sneakpeak


Bjuder på en liten sneakpeak från arbetsrummet, var tvungen att "provpimpa" lite:) Har alltid svårt att hålla mej från att ställa in lampor och saker innan allt är riktigt klart, är ni likadana eller kan ni hålla er?? Det är riktigt rörigt här inne just nu men tapeten är på plats och skåpen är uppe. Håller just nu på att sortera papper, här ska det bli ordning och reda:)

söndag 6 november 2011

Griffelfärg



Nu är vi äntligen på gång i arbets/träningsrummet, en våd tapet är uppe men tyvärr tog tapetklistret slut (då jag trodde det fanns mer här hemma) så nu får jag snällt vänta tills imorgon innan vi fortsätter med de sista våderna! 

Ända sedan jag såg Äntligen Hemma för nått/några år sedan, då Jimmy Schönning gjorde en vägg i griffelfärg så har jag haft detta på min näthinna, något liknande ska få ta plats över skrivbordet, dock i en mindre skala. Griffelfärg eller skoltavelfärg har ju verkligen blivit populärt, ska bli roligt att testa detta, något nytt som jag aldrig provat innan. Väggskåpen som ska vara i arbetsrummet är ihopskruvade och väntar på att få komma upp, fattas bara lite förvaring till alla papper som ska få bo där inne, hoppas jag ska hitta detta i Ullared, ska dit på Tisdag, längtar som en tok;) Vad pysslar ni med denna söndag??

Bilder lånade från; hemmakanalen.se & beckers.se