onsdag 30 maj 2012

Från sängen sett...

Här i sängen skulle jag kunna tillbringa hela dagarna just nu, jisses så trött man kan vara, trodde den värsta tröttheten var över men den kom tydligen tillbaka:) Så här ser det i alla fall ut i sovrummet just nu, nöjd för stunden! 

Nu när huset är färdigmålat så blir det nästa projekt ute, nämligen våran "huv" som går ut från hallen uppe, den är i starkt behov av renovering! Nu ska vi bara invänta lite bättre väder...Har ni några uteprojekt på g??



måndag 28 maj 2012

Byggt ett bord...



I helgen som varit har vädret varit helt underbart, vilken sommar! Sambon har målat på huset, snart är det sista klart, skönt att kunna bocka av det på den där listan som alltid är för lång;) Jag passade på att möblera om lite på altanen och bygga ett bord av en lastpall och ett gäng hjul (från clas ohlson). Detta är ett litet test och det känns ganska bra, vet dock inte om jag ska måla det, sen ska det såklart piffas lite mer! Återkommer med fler bilder när jag bestämt hur det ska bli, vad tycker ni, hiss eller diss?? Vad har ni haft för er i helgen??

lördag 26 maj 2012

En viktig dag!


Idag är det de ofrivilligt barnlösas dag, inget som vi vill ska firas utan bara göra andra uppmärksamma på vår situation! Visste ni att var 6-8 par av alla i fertil ålder någon gång har svårt att bli gravida? Detta samtidigt som politiska regler gör att de flesta inte får hjälp av landstinget för att kunna bilda familj! Möjligheten att bilda familj ska inte vara en klassfråga, det är dags för förändring!


Att jag idag sitter här med en växande mage är en sån otrolig känsla, efter vår långa resa så trodde man knappt att det var möjligt men man ska aldrig ge upp, jag är just nu lyckligare än någonsin! Att jag denna sommar stolt kan visa upp en växande mage istället för att gå runt och avundas alla andra som går med magen i vädret. Jag kommer alltid minnas längtan, oron, smärtan och känslan av utanförskap! Jag är fortfarande orolig för vad som kan hända men tar en dag i taget och njuter fullt ut och hoppas av hela mitt hjärta att det går hela vägen denna gång<3 


Så till alla er som kämpar, ge ALDRIG upp, till slut går det och det är värt allt!


Vill du läsa mer så gå in på Barnlängtans hemsida. Stöd kampen för bättre rättigheter, vård & ökad kunskap!

tisdag 22 maj 2012

Lite trädgårdsbilder

Här bockar vi av projekt i trädgården, trappan till verandan/altanen är klar (kommer bilder) så nu är det vindskivor som ska målas, vi hann inte med det ifjol. Så idag har sambon stått högt (lite för högt) upp på en stege och skrapat medan jag stått nedanför och kollat på. Har lite svårt för att ta det lugnt och bara titta när andra arbetar men jag lär mej:) Passade istället på att fota lite i trädgården... 

Murgrönan hade brett ut sej över hela backen så i söndags ansades dom rejält, vi band även upp dom på stolparna, får se om dom överlever denna behandling...


Kaprifolen som bara var ett litet skott för 2 år sedan får nu sina första blommor...



En utav få planteringar!


Här smakar kaffet extra gött:)


Min buxbom trivs bra här!


Bjuder på fler trädgårdsbilder allt eftersom, det verkar ju trots allt som sommaren är här nu...eller??:)

onsdag 16 maj 2012

Vart hittar jag detta??

Har fastnar för diskstället Grass och undrar nu om någon vet vart detta går att få tag på, det får gärna vara helvitt för det har jag för mej att jag sett någonstans?? Vill verkligen ha detta och kan inte få det ur min näthinna, har legat i min vill ha mapp länge...hjälp:) 

Bild; google.se

måndag 14 maj 2012

Ordning & reda, pengar på fredag...

I hallen har vi en klädgarderob som man sällan öppnar dörren till i vanliga fall, men nu, nu är det ordning & reda där inne och det känns så befriande! Gillar att ha ordning på sakerna, detta medför också ordning i kökslådorna då en del saker som huserat där innan nu flyttat hit in. Dom kommer från Ikea & jag kommer antagligen behöva köpa några till men en bra början. Dymon har gått varm med att märka alla lådor:) Så nu kan man öppna hit in med gott samvete och var sak har sin plats! Hur har ni det, gillar ni när det är ordning på sakerna??





lördag 12 maj 2012

Lilla hallen och några djupa tankar!





Något suddiga bilder men ändå, måste verkligen ta tag i att införskaffa mej en bra kamera! Så här ser det ut uppe i Lilla Hallen för tillfället, fåtöljen skriker fortfarande efter att jag ska sy en klädsel och äggkartongen på väggen ska spraymålas annars är vi nöjda! Älskar tapeten! Sen är ju planen att datan får flytta ut hit då vi behöver arbets/träningsrummet till annat framöver men det är inget vi har brådska med, får bli i höst:)

Vill tacka för alla fina kommentarer i föregående inlägg, vi lever fortfarande på små rosa moln och jag har ständigt ett leende på läpparna, då inte hormonerna spelar mej ett spratt, men samtidigt är vi en aning nojjiga och oroliga då vi gått igenom mycket...kan ibland vara lite svårt att tro att det är sant och det är ju så mycket som kan hända på vägen! Men vi försöker att tänka positivt...

Vårt kämpande för ett litet barn har pågått i flera år och vi har genomgått mycket tillsammans som verkligen gjort oss starka på vägen! Vi har mottagit många graviditetsnyheter men själva aldrig fått möjligheten att gå ut med en sådan nyhets förrens nu, vilket är stort för oss! Vi har genomgått ett antal IVFförsök, fått missfall, opererats för utomkvedshavandeskap men nu ÄNTLIGEN är vi en bit på väg, så här långt har vi aldrig kommit förut så tummarna hålls hårt här hemma. Jag visar stolt upp min mage och jag berättar gärna att jag är gravid även om många kan tycka det är tidigt! Att vi genomgått IVF är inget vi skäms över, men det är heller inget man springer runt och pratar om, även om jag ibland önskade att fler pratade om detta. Vi är inte ensamma, det är så många som kämpar med detta dagligen och jag vill bara säga till alla er som kämpar, ge inte upp hur hopplöst det än kan kännas ibland<3 Just nu kretsar vår värld mycket kring graviditet och allt som hör där till, det hoppas jag ni har överseende med, kanske jag snart vågar mej på att blogga om barnrum också men har tyvärr inte vågat tänka tanken fullt ut än...men snart:)

Oj det blev nästan en hel uppsats men nu har jag fått ut en del av mina känslor och tankar:) Idag  är det bästa dagen i veckan och på förmiddagen har jag varit barnvakt åt goa Liam och snart beger vi oss till mamma för lite mat, ikväll blir det film, Hamilton, och en hel del göttit till det, vad har ni för er idag??


tisdag 8 maj 2012

Underbar tapet och en liten hemlis...


Jag har fått för mej att denna tapet skulle göra sej bra vid min sminkhörna i walk-in closeten, som jag fortfarande inte visat helt och hållet, kan bero på att jag inte är 100 nöjd än! Men en liten snutt av denna underbara tapet skulle göra sej bra tror jag. Tapeten finns att köpa hos favoritsaker och den heter Nova Dawn design Sandra Isaksson, ISAK. Här är så pass litet och ett rum som man inte tillbringar flera timmar i så jag tror inte jag tröttnar:)


Favoritsaker har mycket fina tapeter att välja mellan och en som jag kollat in länge är Dotty från Ferm Living, men den passar sej mer i ett barnrum. Men om allt går vägen så kommer nog ett barnrum få göras iordning här i inom det närmaste då vi kommer bli tre i mitten på november, så vem vet, kanske denna tapet finns i mitt hem snart<3 Detta har varit en otrolig kamp för oss och en lång lång väntan så lyckan är total! Så nu har ni anledningen till varför bloggningen blivit lite lidande de senaste månaderna då jag varit extremt trött, har inte orkat något mer än att jobba i princip, för övrigt har jag mått oförskämt bra och jag njuter varje sekund:)


Bilder: favoritsaker.se

söndag 6 maj 2012

Altanen

Än så länge är inte stora altanen färdigpiffad men på god väg, här blir det färgexplosion i form av grönt/rosa/gult! Här kommer vi sitta mycket när vädret tillåter för än är det inte riktigt så varmt som det ser ut så man vill sitta här!

3 trasmattor i grönt att vila fötterna på (inköpta på GeKås till en löjligt liten summa:)) Några vita gardiner har hängts upp på stålvajer, Vågöfåtöljerna har fått ersätta den stora gungan! Som sagt, lite mera piff och lulllull, lite krukor, blommor och värme så kommer vi trivas bra här:)






Idag har det inte hänt mycket här hemma, lite städning & tvättning, en skogspromenad & matlagning...annars slappar jag mest medan sambon e ute på sjön och fångar laxar:) Vad har ni för er idag??

torsdag 3 maj 2012

Letar inspiration...

Sitter och letar efter lite inspiration till trädgården, har en hörna på vår framsida som känns så tom, behöver komma på nått roligt där, här är tre förslag som jag fastnade för! Jag har lixom alltid tänkt tvärtom, mycket gräs och lite mindre grus men hur snyggt var det inte med massa grus och lite gräs, dock är det nog inte så praktiskt all klippa...

Krukorna på andra bilden föll mej i smaken, ska man ha krukor här så måste de vara STORA! Eller varför inte lägga stora stenar i armeringsnät...jag funderar vidare, har ni några bra förslag??:)

Vi har ju verkligen haft sommarväder här i flera dagar så trappan som går ner från altanen ut i trädgården på framsidan är nu så gott som klar, bara lite kvar att täcka sen kan det bockas av, skönt:) Nästa punkt är att måla klart huset men det kanske får vänta eftersom det tydligen ska bli sämre väder i helgen, typiskt nu när man vant sej vid lite värme! 

Igår var jag och mamma i Ullared och för första gången någonsin så var det i princip inga folk där, vi kunde strosa runt bäst vi ville, så skönt! I inredningsväg blev det dock inte mycket, gardiner till lillebror, en oljelykta och 3 gröna trasmattor för 30:- st som har fått flytta ut på altanen, ska visa bilder nån dag:) Men kläder blev det dock en del, behövligt!