fredag 29 juni 2012

Blöjtårta



Fredagskvällen ska vi spendera hos den nya familjemedlemen Isak och hans mamma och pappa, vi ska äta pizza och bara ha de mysigt! Som vi har längtat! Det här med present har jag haft klart i huvudet länge, en blöjtårta, såg det första gången hos Isabella och har haft det i idémappen ett tag men nu så fick jag äntligen göra en och oj vad det var skojj:) Jag gjorde en i grönt/turkost och självklart är de andra paketen matchande inslagna! Lite dåliga bilder dock...

Det här behöver du till en trevåningstårta:

* ca 90 blöjor
* Presentsnöre eller annat lämpligt snöre
* Sax
* En bottenplatta
* Presentpapper
*Cellofan
* Saker att dekorera tårtan med

Gör så här:

Rulla ihop en blöja och knyt en bit snöre runt, gör så med alla blöjor. Gör de olika våningarna i önskad storlek och knyt runt med snöre så det hålls ihop. Ta en lämplig bottenplatta, jag använde mej av en bit kartong och slog in med fint papper. Lägg ut cellofan och sen bottenplattan, ställ sedan på de olika blöjvåningarna. Sen till det roligaste, dekorera med valfritt innehåll, låt fantasin flöda. Vi valde att dekorera med nyttosaker så som nappar, napphållare, nappflaska, haklapp mm. Men som sagt låt fantasin flöda! (Tårtan kan ju variera i storlek och innehåll, man kan ju göra både mindre och större tårtor). Dra sedan upp cellofanen och knyt. För att föräldrarna lätt ska se vad tårtan innehåller så gjorde jag en liten lapp med ingridienser och knöt fast...Färdig att serveras:)












måndag 25 juni 2012

Ny plats för arbete/bloggning

Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg, vi har haft det lugnt och skönt och umgåtts med nära och kära och ätit en massa mat, precis som det ska vara!

Lite nytt på inredningsfronten här hemma...Arbets/träningsrummet som vi gjorde iordning för ett tag sen kommer snart behöva användas till bättre ändamål så vi har nu flyttat ut arbetsrummet i vår lilla hall! Igår tog vi en tripp till Ikea, vilket vi absolut inte var ensamma om, och införskaffade oss ett litet skrivbord för det är det som får plats här ute och det enda som egentligen behövs till en dator och en lampa:) Har även skruvat upp lite skåp för alla papper, pyssel och sysaker mm. Skönt att ha lite ordning på det! Idag öser regnet ner och sambon jobbar kväll så jag har passat på att grejja här uppe lite, satt upp min vajer som jag köpte på granit för ett tag sen, men det är absolut inte färdigpiffat, det ska köpas en ny stol och sen behöver jag nog ta en tur till granit igen för att införskaffa lite mer bra att ha vid arbetsplatsensaker:) Men så här ser det ut just nu...








fredag 22 juni 2012

Midsommar

Vill passa på att önska er alla glad midsommar! Vår midsommarafton började på bästa sätt då sambon blev stolt morbror och jag "moster" till en liten kille,som vi längtat efter honom,lycka! Nu fortsätter vi dagen med lite midsommarmat hos svärföräldrarna sen fortsätter vi kvällen hos mamma med ännu mera mat och umgås med nära & kära:) Vad har ni för er idag? Ha en skön midsommar och ta hand om er


söndag 17 juni 2012

Sveriges charmigaste hem


Idagarna drog fastighetsbyrån igång tävlingen Sveriges Charmigaste hem där man kan vinna inredning för 30 000:-! 


Om vi skulle vinna detta så skulle pengarna såklart gå till rummet som just nu ekar tomt och väntar på vår tredje familjemedlem:) Som ni ser är nu sovrummet tapetserat och med i tävlingen! Ingen skulle bli gladare än jag om ni ville gå in och rösta, hjälp oss vinna;) HÄR kan ni gå in och fylla i stjärnor...Tack söta ni!

tisdag 12 juni 2012

Barntapeter

Får be om ursäkt om det blir mycket barnrelaterade inlägg här framöver men det är en stor del av vårt liv just nu och jag vågar nu hoppas och drömma lite mer än innan efter att sett den lill* krabaten på bild:) Drömt om att inreda barnrum har jag gjort länge men jag måste ju erkänna att det är nog bland det svåraste, speciellt att hitta tapet;) Nog för att det är ett tag kvar tills vi behöver börja för barnet kommer ju inte sova i eget rum i början ändå men det är så kul att drömma och inte fel att börja så småningom heller...

Här har ni mina absoluta favoriter, den första är jag "kär" i men är rädd att den känns lite tråkig i ett barnrum även om man har mycket roliga detaljer, är lite rädd att den sista blir för skrikig? Den gula har också etsat sej fast på min näthinna! Sen är ju den med myror en stor favorit och har alltid vart men jag tror inte den går att få tag på längre, så synd för då hade jag nog bestämt mej...vad tycker ni, har ni fler tips??





Bilder från; varpunen.blogspot.com, favoritsaker.se, googlesök & isak.co.uk

fredag 8 juni 2012

Tapet beställd


För ett tag sen hade jag turen att vinna 1000 kr i presentkort hos våran lokala färgaffär och då passade jag såklart på att klicka hem denna tapet från Mrperswall, den ska få pryda väggen i sovrummet. Har saknat en tapet där inne för att få en liten mysigare känsla så nu får vi se, gillar ju Cole & Sons Woods men tyckte denna var minst lika snygg:) Så nästa vecka är den i min ägo, perfekt pyssel för mej medans sambon klättrar på taket och renoverar "huv", inget bra jobb för en preggo kvinna;)


Idag var vi på ultraljud och fick se en frisk liten knodd leva runt i min mage, vilken häftig upplevelse, lyckligare än någonsin<3 Efter det var vi på en liten shoppingrunda och vi vågade t om spana på lite barngrejjer på Åhlens, ojj så mycket fint det finns! Vi konstaterade att det inte kommer vara svårt att göra av med pengar...men än har vi inte köpt något, det vågar jag inte riktigt än men snart kommer det nog lite barninlägg här på bloggen!:)