onsdag 31 oktober 2012

Varning för lite jul, igen...

Det blev ingen "Stella Polaris" hemklickad och inte heller någon "Ventura super star", kände att pengarna behöver gå till lite mer i år än enbart julbelysning och med en mammapeng så är man ju heller inte jätterik. Istället slog jag till på 2 st "Getinge stål" som ska ta plats i vardagsrummet, gav ett jättefint sken. Kollade efter dom redan förra året men hittade dom inte men i år fann jag dom hos Lampan.se som för övrigt har grymt stort utbud av julbelysning. Dessutom var dom nedsatta så jag fyndade kan man säga;) Adventsstjärnan "Pointy" från Lagerhaus har fått följa med hem också då katten tyvärr tuggat sönder våran gamla. Var på Ikea i helgen och där fanns det ju också en del, lite smått och gott hittade ner i kundvagnen, b la en "pappersskog" som lyser, ni vet? Hittade den inte på hemsidan men den kom redan förr året. Så istället för enbart Stella Polarisstjärnan så har jag nu belysning till 4 fönster för samma pris som den annars skulle kostat  och jag är minst lika nöjd och vem vet, kanske tomten hör min önskan om en Stella Polaris för jag har ju fler fönster att fylla...




För övrigt har det inte kikat ut någon bebis än, det är ju trots allt 2 veckor kvar och om man ska tro på en del av era gissningar så lär jag ju få vänta ett tag till (hoppas ni har fel;)). Jag har alltid gissat på att den lill* kikar ut den 3e november, vilket det inte känns som just nu men vem vet och sambon han gissar på 6 november, men vi får väl se, ni får gärna fortsätta gissa i föregående inlägg, ni har tills på fredag på er! Var hos barnmorskan idag och hon bara skrattar åt mej eftersom jag mår oförskämt bra, inga vidare kramper, inga bristningar, sover bra på nätterna förutom några kisspauser, lite svullen på fötter och händer har jag dock börjat bli de senaste dagarna men hey, jag klagar inte, som sagt jag mår oförskämt bra:)

Fick en fråga om vart jag köpt "sleep tight" bokstäverna som hänger över spjälsängen, det är en bokstavsbanner som man kan sätta ihop som man själv vill och dom hittas hos b la. Mokkasin & Favoritsaker!

Har ni klickat hem någon julbelysning än? Kram...

fredag 26 oktober 2012

Sovrummet och gissa leverans...

Det är ju konstigt att jag aldrig hittar tiden till att blogga fast jag egentligen har all tid i världen nu när man är hemma men för att inte känna pressen så får det bli lite sporadiska inlägg när jag väl hittar tiden;) Och som jag sagt innan så är jag betydligt flitigare med Instagram där jag heter Hemlangtan. 

Nu när det är mindre än 3 veckor kvar (förhoppningsvis, om inte lilla myran tänkt stanna ytterligare två veckor i min mage) så har vi nu förberett det sista, sängen är på plats i sovrummet, lite trångt men så mysigt, och nu väntar vi spänt på vad det är för liten krabat som ska sova här...En liten nattlampa i form av en svamp  tyckte vi kunde vara smart om det är så att bebis tänker vara vaken på nätterna;) Så så här ser sovrummet ut för tillfället...









Bjuder på en liten magbild (v.38, 37+2)...vill ni så vore det roligt om ni ville gissa kön och "leveransdatum" av lilla myran?? Kanske man kunde utse en vinnare sen när bebis är här, vad tror ni om det? Gissa på...det beräknade leveransdatumet är 13 november!

Trevlig helg, kram

söndag 14 oktober 2012

Att göra en egen gardin...

När jag  letade gardin till barnrummet hade jag svårt att hitta någon som föll mej i smaken (som alltid) så jag "tillverkade" en egen! 

Du behöver:

* En rullgardin
* Dekorplast i önskad färg/färger

Jag målade det motiv jag ville ha, alltså en räv, på vanligt papper och klippte ut och använde sen till mall. Målade motivet på dekorplasten och klippte ut sen är det bara att sätta fast ditt motiv på önskat ställe på rullgardinen och vips så är den klar! 

Du får en gardin med önskat motiv, tröttnar du så går det lätt att ta bort eller så ändrar man motiv efter ålder på barnet, efter hur rummet förändras eller kanske efter vilken accentfärg man har, låt inspirationen flöda:) Lätt & billigt pysseltips...





fredag 12 oktober 2012

Nu kommer de...

Nu kommer det, mitt första inlägg om julen...eller närmare bestämt advent, så alla känsliga läsare kan sluta läsa här;) Har tänkt publicera detta inlägg ett tag men inte "vågat" men nu när jag sett fler julälskande bloggerskor blogga om detta så var det dags:) Är ju faktiskt inte så länge kvar, och om jag längtar, kanske en aning mer detta år...

Har länge haft samma adventsbelysning i mina fönster så nu behövs det lite förnyelse och här ser ni vad jag tänkt klicka hem! "Stella Polaris" suktade jag efter redan förra året men slog aldrig till, i år blir det ett inköp och den ska få hamna i hallen, kan dock inte bestämma mej för stående eller hängande, vad tror ni??

Sen blir det även en "Ventura Super Star", har en sedan innan men nu ska de få ta  plats i vardagsrummet och då behövs en till, ger underbart sken:)






Sen tror jag bestämt att dessa "espressomuggar" ska klickas hem och få agera adventsljusstake i år, älskar dom:) Har ni börjat planera inför advent/jul??:)

Bilder lånade från; ljusinspiration.se, uttaget.se & inreda.com

tisdag 9 oktober 2012

Mysiga höst!

Nu när hösten tränger sej på så blev jag sugen på andra gardiner till vardagsrummet, klickade hem dessa från Ellos och jag blev riktigt nöjd. Har svårt för det där med gardiner annars, svårt att hitta några som känns rätt men med dessa blev det den där ombonade, mysiga känslan fast ändå "jag"...grafiskt snygga dessutom:) Till och med sambon märkte skillnad och tycker vi ska klicka hem ett par till till andra änden av vardagsrummet, vid matdelen, vi får se om så blir fallet!;)

Häromdagen tog vi oss en liten tur till skogen och jag fick med mej lite lärkkvistar hem, enkla och så fina! Kan säga det tusen gånger, älskar denna årstiden och även vintern, då myser jag som mest:) En ny lampa har också hittat in vid matdelen, dock fick den vita skärmen som hörde till ge vika för enbart en glödlampa, så nu är jag redo för många mysiga höstkvällar i soffan:)

Har ni gjort det "höstigt" hos er??:)







måndag 1 oktober 2012

Planterat träd...


I helgen har det "planterats" träd i form av två björkstammar från Ferm Living. Det är i kommande barnrummet dom hamnat tillsammans med uggletapeten från Mini Empire. Det börjar ta sej här inne nu, lite förvaring som fattas och sen en massa detaljer såklart men det får vänta till lilla myran är ute så vi vet kön:) Många tycker säkert redan jag är en aning knasig som gör iordning ett rum till en liten person som inte kommit till världen än men för en inredningsskadad person som mej så är det inte riktigt lika konstigt, ett tomt rum, massvis med tid och preggohormoner som vill ha det mesta iordning så är det inte fullt så knasigt, bara lite:) Sen vet jag att det alltid kan hända saker men tyvärr händer det oavsett och vi har varit med om så pass mycket att nu vill jag och vågar NÄSTAN tro att detta är sant, vi ska bli tre:) Men slut på försvarsinlägget...

Kan återigen säga att det är lite glest mellan inläggen här men jag är ganska flitig med instagram, så vill ni följa mej där så heter jag Hemlangtan:) Kram på er...

Ps. vill ni köpa björkstammarna så finns de hos b la. designonline.se