måndag 27 maj 2013

Lagerhaus levererar...

Igår var det mors dag, min första mors dag som mamma, om man inte räknar förra året då pyret låg i magen förstås, det var stort för mej. Trodde aldrig att jag skulle få uppleva detta men det gör jag just nu, lycka, han förgyller varje liten minut vår guldklimp...kärlek! Fick även ett litet paket, det finaste halsbandet man kan få, ett halsband med Milos namn på ena sidan och på andra sidan stod det Kärlek, blev alldeles tårögd, sen fick jag frukosten serverad, inte på sängen dock, gillar inte att äta i sängen;) Så bortskämd blev jag allt...

I fredags åkte vi på en liten shoppingtur då lite presenter mm behövde införskaffas, smet in på lagerhaus och hittade dessa fina doftpåsar, hänger nu en på lilla toaletten, doftar underbart! Vad har ni haft för er i helgen??



onsdag 22 maj 2013

Potatiskorg...

Förra veckan var vi hos min pappa, Milos morfar, och Milo fick åka traktor för första gången, det var stort! Medan de roade sej med detta så gick jag en liten runda i "brygghuset" som det kallas, det har stått på gården väldigt länge, där inne hittade jag lite smått och gott, b la denna "potatis"korg som jag tog med mej hem. Den var ganska rostig men med lite chromespray så blev den ganska fin och har nu fått sin plats i vardagsrummet. Lite kuddar och filtar huserar nu här. Får se vart den hamnar när jag funderat färdigt, testar lite olika platser så länge:)
 
***
 
Nu ska Milo få lite gröt sen blir det en tur på torget...
 





måndag 20 maj 2013

Fira det som firas kan...

 Allt som kan firas ska man väl fira, eller?:) Idag är det nämligen Milos halvårsdag, tänk att han redan är 6 månader vår älskade lille prins! Passade på att baka en rabarberkaka av årets första rabarber och några smörkakor blev det också! Sen droppade det in besök hela eftermiddagen, mysigt att hitta på nått skojj en vanlig måndag och regnet har öst ner i omgångar så en innedag passade oss perfekt! Han fick t om paket, blir allt lite bortskämd tror jag;) Sen kan man ju säga att vi firade att Sverige tog guld i hockeyn me:)
 


Bjuder på receptet på rabarberkakan om någon är sugen på att fira något eller bara fika ändå;)

RABARBERKAKA

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g rabarber
  • 100 g mandelmassa

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker luftigt
2. Smält smör och blanda i tillsammans med mjölken
3. Smöra och bröa en form
4. Skär rabarberna i bitar och hyvla mandelmassan
5. Blanda i mjölk och smörblandningen i äggvispet
6. Rör försiktigt ner mjöl och bakpulver i smeten, häll i formen
7. Fördela rabarberbitarna i kakan och täck med mandelmassan
8. I ugn ca. 30 min, 200 grader
 


lördag 18 maj 2013

Att återanvända...

 Nu när det går åt lite barnmat här hemma så får man ju många fina glasburkar över och vad passar då inte bättre än att återanvända dessa...jag saknade ett gäng ljuslyktor i vår "gran" på altanen så jag pysslade ihop ett gäng och fler är på g, enkelt och fint!

Burkar, blombindningstråd och tång är det som behövs, sen kan man ju smycka ut burkarna som man vill men jag valde att ha mina neutrala!

***

Ikväll laddar vi för Eurovision och håller tummarna för Robin, Milo sover, godiset står på bordet, men först en kaffe på altanen! Vad gör ni ikväll??



 


tisdag 14 maj 2013

Vardagsrum i solljus

Ikväll badade vårt vardagsrum i solljus så jag gick loss med kameran, eftersom sambon jobbar kväll, Milo sover och brist på något bra på tv så hamnade jag här:) Jo jag gillar ju Eurovison men det räcker att se på lördag tycker jag! Så här bjuder jag på ett gäng bilder...vad har ni för er??












måndag 13 maj 2013

Helgens kosläpp...

I lördags tillbringades förmiddagen hos min pappa och vi kollade in kosläppet som gick mycket bra, dom studsade runt som aldrig förr! Är det någon gång jag längtar tillbaka till mitt barndomshem och landet så är det på sommaren...men som tur är kan vi ju vara här hur mycket vi vill och när vi vill, vill ju såklart att Milo ska få uppleva lantlivet! Tyvärr missade han korna då han somnade precis lagom;) Det hela avslutades med kaffe & bullar! 











söndag 12 maj 2013

Nu blir det ny sänggavel...eller?


När jag såg Äntligen Hemma i tisdags så föll jag pladask för Elsa Billgrens idé om korrugerad plåt som sänggavel så nu gör jag nog slag i saken och testar, sambon är skeptisk likaså min far där plåten hittats. När han frågade vad jag ville ha plåten till så skakade han bara på huvudet;) Men man måste ju testa, blir det inte bra så är det ju bara att slänga ut:) Hittade denna bilden och blev ännu mer fäst vid idén över att det kommer bli bra! Vad tror ni, galet??

Bild; village.se

fredag 10 maj 2013

Chester & kosläpp

Här är Milos kompis Chester, är han inte underbar, en doppresent till Milo från hans mormor. Jag har spanat in han länge, för handla till Milo är inte nått svårt, vare sej det är kläder eller saker;) Ni hittar Chester HÄR tillsammans med mycket annat fint:) 

***

En liten fråga till alla er där ute, känner att det är lite stiltje på inredningsfronten för tillfället, visst flyttar jag lite kuddar och byter krukor mm men det händer inte mycket på renoveringsfronten för närvarande och när det gör det så visar jag såklart det men är det något annat ni kan tänkas läsa om? Barnkläder/artiklar, mammalivet, ge mej tips på vad mer ni vill läsa om, inredning blir det vare sej ni vill eller inte;)

***

Imorgon ska vi till Milos morfar (alias min pappa) och kolla när korna släpps på grönbete, kosläpp, något som jag är uppväxt med då jag egentligen är en bonnatös;) Men nu ska ju Milo få uppleva detta också! Vill ni hänga med oss på kosläpp eller bara följa med i vårt vardagsliv så följ mej på Instagram, Hemlangtan, heter jag där:)  Annars har vi varit på kalas i dagarna två så nu har man ätit för flera veckor framöver känns det som...ha en mysig helg, kramar



måndag 6 maj 2013

Trädgårdsinspiration

Sitter och letar trädgårdsinspiration, det här med trädgård är inte helt lätt...har ett hörn på vår framsida där det för tillfället inte finns nått, bara en massa grus så nu försöker jag komma på nått roligt, snyggt, lättskött som passar in med resten av trädgården...Här ser ni två bilder som inspirerar mej:)

***

Här är det varmt idag och lusten att grejja ute är stor, så jag ska ut och pyssla lite medan lilleman fortfarande sover, här ska sågas kors:)



Bilder lånade från hasselforsgarden.se & google.se

fredag 3 maj 2013

Projekt till sommaren

Vilket fredagsväder vi har, soligt och varmt! Det får mej att längta efter sommar, men snart, det är nära nu:) Projekt här hemma i sommar är att byta ut vårt altanräcke på den "stora" altanen på baksidan (se bild 2). Idag har vi "kryss"staket där vilket vi kommit fram till att det inte är så säkert längre med små barn i familjen, altanen ligger dessutom flera meter upp så det är en bit ner till backen! Nu ska vi istället byta till "ribb"staket som vi har på den lilla altanen på framsidan (se bild 1):) Kommer bli betydligt mer enhetligt dessutom! För att se mer av vår trädgård så kika under kategorin trädgård eller altan!

***

Idag jobbar sambon eftermiddag så då häder det inte så mycket men imorgon händer det desto mer, sambons svåger fyller 30 så det ska firas, sen kommer min lillasyster (9 år) hit och ska sova över, dessutom är det crousing och massa festligheter här i stan så har ni ingenting för er och är i närheten så ta en tur till Tidaholm, händer saker hela dagen:) Trevlig helg på er!