tisdag 22 oktober 2013

Knoppar

För ett tag sedan fick jag hem några knoppar från Nillas Handelsbod, tanken var att de skulle hamna på skåpen vid datorn men sen kom det lite försäljning av hus och sånt emellan och nu när vi snart ska flytta och ev. lämna kvar skåpen så vill jag inte borra i dom. Men Milo har en garderob i sitt rum så häromdagen provade jag knoppen där och den passade riktigt bra. Ett fint stilleben kan också vara att lägga knopparna i en glasburk, de behöver ju inte nödvändigtvis sitta på ett skåp! Kika in hos Nillas Handelsbod ni också, där finns ett gäng olika knoppar, kanske något som passar just dej!? Kram på er




tisdag 15 oktober 2013

Önskelista...

Eftersom jag snart fyller år, jämna dessutom, så har jag fått lite frågor vad jag önskar mej...egentligen är jag inte svår (eller??) för jag gillar ju så mycket och det finns så mycket jag vill ha:) Men här kommer ett litet urval, kan hända jag kommer på fler saker framöver!

De här finfina förvaringarna från Granit skulle gärna få bo hos oss och eftersom vi snart flyttar så funkar ju även presentkort bra här, för jag gillar typ allt;)



Ernst fina bricka, finns hos Blomstertid i Jönköping som för övrigt har massvis med fint från Ernst så det behöver inte nödvändigtvis vara denna brickan, presentkort funkar ju alltid här också;)



De har även fina saker från House Doctor som jag gärna vill ha...också dom hos Blomstertid!


Fin korg från Granit...


Lykta a la Ernst


Vill även ha tallrikar, muggar och skålar från Design Letters, står HÖGT upp på listan;)



Sen samlar vi på Iiittalas Essence serie, vitvinsglas och vattenglas!


Therese Sennerholts poster "regrets" stå också högt upp...



Pia Wallens Korsbricka...


Sen finns det ju sådana där saker som alltid står på listan som är lite för dyra som Kitchen Aid å sånt...

Lite mer saker i punktform:

* En tur till Grafitgrå utanför Jönköping och shoppa loss:)
* Presentkort Gina Tricot
* Asa krukor
* Presentkort Ikea
* Presentkort Lagerhaus

Ja det var vad jag kom på just nu, märker ni att jag älskar å fylla år??;) Innan mej fyller ju Milo så för er som vill så ska vi nog knåpa ihop en önskelista till honom också och lägga ut här, ni andra får helt enkelt kolla in sakerna och kanske blir ni lite shoppingsugna?:)

onsdag 9 oktober 2013

Kvällens vill ha från Boligheter


Här kommer kvällens vill ha från Boligheter, så mycket snyggt där så man blir lite, väldigt mycket, shoppingsugen...jag som helst inte ska handla något innan flytt, men lite småsaker kan väl inte skada?;) Ska bara bestämma mej för vad så inte shoppingkorgen blir överfull;) Surfa in på boligheter.com ni också!

Har testat lite olika kollage ikväll, blev lite sugen när jag surfade in hos Liw, nu blev detta en aning litet men orkar inte fixa mer ikväll så så fick det bli!

Bilder lånade från boligheter.com

lördag 5 oktober 2013

DIY Betonglampa

För ett tag sedan såg min mamma en lampa i betong som hon skulle vilja ha, min första tanke var direkt att det inte borde vara så svårt att göra en själv så sagt och gjort...(blivande julklapp tror jag allt så jag får hoppas hon inte läser detta;))

Jag använde mej av juicepaket, modell större, toalettrullar (inrullade i gladpack), sugrör i botten där jag vill att lampsladden ska komma ut och sen oljade jag in allt med matolja för att det ska släppa lättare! (Den runda formen är ett test på en ljuslykta!) Jag använde mej av finbetong och blandade det till önskad konsistens, lite tjockare än gröt typ, och sen är det bara att hälla i formarna. Sen får man ha tålamod, jag väntade i nästan exakt två dygn och under tiden stod dom under en plastpåse för att inte brinna för fort, jag sprayade även med vatten för att undvika sprickor! När man inte orkar vänta mer och man tror det torkat så är det bara att ta loss allt försiktigt, man kan slipa lite lätt om man vill få lite rundare kanter. Hur lampsladden ska fästas har jag inte kommit på än?? Hoppas ni förstod min beskrivning annars får ni fråga:)

Eftersom jag inte är helt nöjd med formen på lampan då jag tänkt mej en liten smalare och högre form på den så ska det gjutas igen, för jag är visst lite petig med sånt påstår sambon;) Så imorgon blir det ett nytt försök, men så roligt det var att jobba med betong, kommer nog bli fler projekt, ett fat b la!







tisdag 1 oktober 2013

Finfina foton

Här händer det inte mycket, varken på bloggen eller hemma! Vi har liksom hamnat i nått mellanland, jag tycker inte det är så roligt att fixa hemma nu när vi snart ska flytta, man vill ju inte köra igång med något projekt då huset i princip inte är vårat, så länge till iallafall:) Jag försöker att inte inhandla allt för mycket i inredningsväg då det känns roligare att göra det till nya boendet sen och det jag handlar hamnar i källaren, också det i väntan på flytt (vilket sambon tycker är jätteonödigt för då blir det ju mer att flytta;)). Så på bloggen kommer det nu bli lite mindre inredning och lite mera annat, men jag lovar er, när vi flyttat kommer ni bli matade med inredningsbilder och projekt så hang in there så kommer det om sisådär några månader! En och annan inspirationsbild på inredning kommer det säkerligen bli och kanske någon bild på någon kruka som flyttat plats eller så men thats it!

Förra veckan packade jag in mej, Milo och han snygga bil i bilen och ut på landet, till Sofie, en inbokad fotoförmiddag stod på schemat och Milo var, som för det mesta, med på noterna:) Är grymt nöjd med bilderna och jag hoppas verkligen att du Sofie satsar på detta för du är riktigt duktig!

Här är tre av mina favoritbilder...
Kolla in Sofies blogg eller följ henne på Instagram @sofieekblom, ni kan även följa mej på Instagram @hemlangtan där jag är lite mer aktiv:)

Nu ska jag surfa vidare och försöka hitta en overall till lillskrutt, det är ju dags för det snart, finns tyvärr för många att välja på, I-lands problem jag vet...tips?