måndag 10 mars 2008

Randomlampan...

Lampan e nu klar...kan ju meddela att det var jättesvårt att få loss bollen innuti!!!Jag blev väl ganska så nöjd..men inte 100, lite för liten tycker jag!!!Men nu är frågan om jag ska ha lampan hängandes ÖVER sängen eller framför sängen (alltså vid fotändan), vad tycker ni??
Jag hade ju tänkt att göra en stor lampa av en gymboll, Malin har precis gjort det och bollen lossnade inte så bra, men då rekommenderade min smarta sambo om någon slags släppsprej!Ska göra att limmet inte fäster så bra!Han ska ta med det hem från jobbet i natt så ska jag testa imorgon om det funkar, kanske vore något för dej Malin om du ska göra ett till försök??;)
För alla er som undrat hur jag gjort:
Detta använde jag:
* En badboll
* Vitt plastsnöre, tre rullar
* Tapetklister
*Lampupphängning
Jag började att trä på en "järnring" från en gamal lampa högst upp på bollen, sen var det bara att börja vira snören lite huller om buller, jag fäste varje varv i järnringen. När jag virat färdigt penslade jag på tapetklister, lät det torka ett dygn sen penslade jag på en gång till. Och efter ytterligare ett dygn tog jag bort bollen. Hoppas ni fattade något=)

9 kommentarer:

 1. Nu finns det bilder! :) kram

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad roligt att det funkade fint för dig. :) Fin den ser ut! Vad bra att din sambo kom på den smarta idén. :)

  Sov gott vännen! Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Roligt! så snygg den blev!

  SvaraRadera
 4. Tack så mkt!!
  Snygg lampa! Tänk om man själv orkade pyssla, hehe.. håller mig till målning ja :)
  kram

  SvaraRadera
 5. Oj så fint det blev! Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Oj jisses.... fin fin vart det - men jag skulle aldrig orka lägga ner den tiden... skulle lessna efter en kvart :D

  SvaraRadera
 7. kanon fint! me ja förstod inte de med järnringen:-P hehe! du har ingen bild o visa där själva hålet är så man får se hur det ser ut? verligen kanon fin o ja vill själv göra en sådan:-) hur stor e din i diameter? sara

  SvaraRadera
 8. åh vad fin den blev!!! Bra jobbat:) Kram/jenny

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte om någon sagt det förut men man skall använda platt papperssnöre som man lämpligtvis kan köpa hos Panduro.Dom finns i flera färger och kostar runt 49 spänn för 200 meter.Det blir mer likt originalet också.

  SvaraRadera