tisdag 5 maj 2009

Välkomna upp på altanen...

Så här blev trappen till altanen till slut, det som fattas är ett räcke. Vi använder faktiskt altanen mycket mer nu när man kan gå upp och ner utifrån...

Det var inte helt lätt att göra en trapp, det var många vinklar, steglängder och höjder att räkna ut. Ett tips till er som ska göra er egna trapp är att läsa på nätet efter tips och råd, det gjorde vi!

Lite nytt tyg har inhandlats på Ikea, det hänger just nu lite provisoriskt...Nya kuddar har också tillkommit. Är egentligen inte så förtjust i den bruna färgen på möblerna men det får gå en sommar till:) Till vänster i bild kan ni skymta insynsskydden som inhandlades på Hem&Hobby.

Lysande fåglar från Ikea (139:-) fick ta plats i den skalade granen för extra myskänsla!

Återstående projekt på altanen är att göra i ordning taket och även spänna upp solsegel. En till trappa på andra sidan ska byggas. Letar också för fullt efter en "grythyttan" grupp att ha här så man även kan sitta här och äta.

19 kommentarer:

  1. Hej gumman! Vad mysigt du har gjort det. :) I bland får man försöka "stå ut" lite extra med sånt man helst vill byta ut. Vill med byta ut våra trädgårdsmöbler men vill inte köpa nya som förstörs när de inte står under tak. Så man får allt försöka stå ut. :) Men ett nytt matbord av träbockar kan jag tänka mig, för det kan man ju skydda med vaxduk. :) Jag tycker om din hörna med det skalade trädet.

    Jag vill så mycket nu, skapa och fixa. Men det känns inte kul att göra någon nu när man inte har någon altan eller däck. Suck! Jag håller tummarna stenhårt för att Mattias håller sitt löfte om att bygga altangrund/stommar. Håll en du med är du snäll. :)

    Tänker på dig ofta, du vet varför. :)

    Kramisar!!

    SvaraRadera
  2. Gumman! Jag kom på en idé! Du vill inte måla Rottingmöblerna? Svarta?! En idé bara, så kanske du tycker mer om dom. :) Du kan använda dig av sån utomhusfärg ju...

    /Malin

    SvaraRadera
  3. Spraymåla kanske är bäst isåfall. :)

    SvaraRadera
  4. well done :)
    tycker er altan ser mysig ut..

    SvaraRadera
  5. Såg att du redan fått tipset om att måla om rottingmöblerna. Läste just om en som gjort just det, målat, å det hade varit tålamodsprövande. Hon rekomenderade att spraymåla!! :)
    Tjustig blev det ju på altanen. Blir så avis å vill gärna ha ett eget hus med altan å trädgård men jag får nöja mig med lägenhet å balkong tills vi hittar rätt hus.
    Kramen, Maria

    SvaraRadera
  6. Er altan är så himla fin! Effekten att ha vit sten en bit utmed husväggen är verkligen supersnyggt & läckert! Fint du har inrett på altanen också! Hoppas att allt är bra! Kramar!

    SvaraRadera
  7. oi... for en flott altan!! utrolig herlig.

    SvaraRadera
  8. Jättefin altan. Det blev verkligen snyggt med stenarna mot trägolvet. Och så gillade jag verkligen det vita trädet med fåglar i. Inte en altan som alla andras...det gillar jag.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Oj, vad fint du gjort på altanen. Vad mysigt det ser ut!
    Malin hade ju ett bra tips att försöka spraymåla dem - det borde kunna bli riktigt bra :)
    Kram Therese

    SvaraRadera
  10. Jättefint blev det! diggar fåglarna skarpt! har ikea det nu eller är det köpt för länge sen?

    SvaraRadera
  11. Ar helt sald pa er horna med tradet. Det ar otroligt snyggt med stenarna och ljuslyktorna brevid!

    SvaraRadera
  12. Gud vad fint!! Verkligen jätte mysigt! Där vill man ju sitta!
    Hoppas att du mår bra!
    Massa kramar

    SvaraRadera
  13. Vad du är duktig. Jag har också ett "trädprojekt" på G, fasi innomhus, med björkar =) Ska bli kul att sätta tänderna i det nu när man ser din vackra skapelse!

    SvaraRadera
  14. Ser jättefint ut! Vi ska oxå sätta solsegel på vår altan ska bli kul och se ert resultat sen! Jättemysigt!

    SvaraRadera
  15. Ser jättemysigt ut! Vi har också gjort vid vårt uterum nu, blev väldigt nöjd! Dock kvarstår utvändig målning och trädäck framför, men det kommer!

    Ha en fin helg!
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  16. Vad fint och mysigt:)
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  17. Var på ikea, men hittade inte fåglarna =(
    var det på belysning eller sommar avdelningen?
    Vilket IKEA var du på? Jag bor närmst Malmö så det var där jag var.
    Hade passat så bra i mitt uterum!
    Tacksam för svar =)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  18. vad kul och inspirerande bilder du lägger upp...kul och få tips på trädgård som gynnar mig som inte har gröna fingrar.

    SvaraRadera