måndag 3 januari 2011

Till källaren

Nu är "verkstaden" i källaren klar, endast lite arbetsbänkar som fattas:) Förvaringsrummet börjar också bli klart, väntar på lite mer golv bara! Sen ska vi ta tag i tvättstugan och trappen upp till övervåningen, de två roligaste projekten för här kan jag ju inreda lite:)
I trappen ska det tapetseras med Mairos "blomma" i rött för att knyta samman med hallen uppe som ska få samma tapet fast i svart så småningom!
Trappen ska målas vit (den är för tillfället äckligt röd med "flingor" i). På själva trappstegen ska en svart gummimatta, likt den nedan, limmas på för att få en slitstark & halktålig yta då trappen är ganska brant.
Högst upp i trappen innan man kliver ut i hallen behöver vi ha ett gäng krokar där sambon kan hänga av sig arbetskläder mm. Det lutar just nu åt krokarna "peace" från maze int. Stilrena & snygga:)
Jag längtar tills källaren blir klart & man kan gå ner i tvättstugan med ett leende, kanske inte åt att tvätta utan mer för att det kommer bli betydligt snyggare än det är nu & förhoppningsvis spindelfritt:)
Bilder lånade från frapp.se, trelleborg.com & vitdesign.se

13 kommentarer:

 1. Mairos "Blomma" är hur läcker som helst! Du kommer bli helnöjd, vi har ju den i hela hallen! Puss o kram gumman!

  SvaraRadera
 2. Men oj så mycket snyggt! kanonfina val du gjort! kommer garanterat bli superduper =)

  Din lampa är minst lika fin!

  Krams

  SvaraRadera
 3. oj viklet jobb men det blir fint .
  Skönt att man kan fuxa det mesta själv .Fina julklppar du fått :) Lika fint som vanligt när man gluttar in hos dig .

  SvaraRadera
 4. Vi har precis gjort i ordning vår källare (allt utom tvättstuga och blivande badrum, det är på gång) där vi även har våra sovrum, och jag ler varje gång jag kommer ner. Känns så hemtrevligt och inte alls så mycket källarkänsla nu.
  Bilder kommer så fort den nya kameran slutar bråka med mej och gör som jag vill ;-)

  SvaraRadera
 5. Va kul att du har samma projekt framför dig som vi här hemma. Dock är våran tvättstuga snart klar samt källarhall och trapp. Det bästa med källaren är alla förvaringmöjligeter! Har också krokar i trappnedgången där jag hängt en massa koziolväskor i olika modeller för sortering av tvätt och källsortering! Mairon i trappen kommer bli super! Ser fram emot fler bilder!

  SvaraRadera
 6. Oh, det kommer bli toppen bra!!

  Men vad är det för verkstad nu pysslar med? :)

  SvaraRadera
 7. VIlken jättesnygg tapet! Verkar som du kommer få en snygg trapp :)
  Vi har sånt gummigolv i vår lilla toalett och det är så himla snyggt. Kommer bli jättefint i en vit trappa!

  SvaraRadera
 8. Källare är alltid roliga att börja inreda, vi börjar snart med vårat sovrum. Ska bli roligt att göra något som redan är "klart". Det ska dras lite el och fixas. Men till skillnad från övriga rum så är det ju ett pyttejobb :) Fin blogg förresten!

  SvaraRadera
 9. Jag skulle vilja ha den där gummimattan i vår hall och helti vita väggar och tak:) Ni har ett fint hem och den där blogg header är fantastiskt fin!!

  /JohannaK

  SvaraRadera
 10. Hej, Hittade precis hit..Det kommer verkligen att bli toksnyggt:)
  Vi har sånt golv i hela köket men vårat är otroligt halt, fast läckert..
  Spännande att se resultatet.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 11. ohh spännande med den mattan på trappen!! Ska bli roligt o se resultatet!!

  Kram

  SvaraRadera
 12. Har du bilder på källaren i nuläget? jag funderar på att göra samma sak + att inreda en tvättstuga nedanför trappen.. i nuläget har vi tvättmaskin o torktumlaren i hallen vilket försäkringenINTE täcker... hade varit kul o se om det hade gått tt genomföra tänkte jag..

  SvaraRadera