lördag 7 juli 2012

Det här med barnvagn...

Nu är ju detta främst en inredningsblogg men nu får ni stå ut med lite barnvagnstjat;) Vi hade i princip bestämt oss för en Cresent Classicvagn men efter lite provkörning så insåg vi att den var betydligt tyngre än t ex. Emmaljungas vagnar, ganska mycket tyngre, och jag som är ganska liten vill ju inte slita ihjäl mej när den ska i och ur bilen mm. Så nu ligger Emmaljungas Citycross högst upp på listan, se bilden, fast då i svart utförande! Nu skulle jag behöva er hjälp, har ni några råd/tips?? Det enda kravet vi har hittils är att det finns fyra "vanliga hjul" då vi gillar att promenera i skogen och det kommer förmodligen bli en hel del snö också:) Så hjälp mej nu, mata mej med tips, kan inget om sånt här...roligt men svårt!!


Bild; emmaljunga.com

13 kommentarer:

  1. vi bor i "skogen", och har haft en brio go till vår kille osm snart är två. Jag är supernöjd! Den väger nästan ingenting och är väldigt lätt att få in i bilen. Handtaget är flyttbart vilket är kanon om man är i olika längd. Den funkar väldigt bra på skogspromenader. De främre hjulen är svängbara men man kan låsa fast dem om man vill. Väldigt sällan jag gjort det dock. Dessutom finns det ett babyskydd man kan köpa och sätta rakt i vagnen. Smidigt!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Jag har stenkoll på några barnvagnsmärken :)

    CityCross är ett väldigt bra alternativ när man vill ha en rejäl vagn men ändå lite lättare i vikten. Jag har själv haft den och var jättenöjd!

    Det man bör tänka på när man väljer en sådan är väl mest vilken liggdel man föredrar, en lift är ju alltid smidigare att bära in, medan den här citykorgen som är på bilden ger ett helt annat utseende till vagnen.

    Det kommer även att lanseras en lite "finare" korg till citycross/nitro city och den kommer att kosta någon hundralapp mer, men det tror jag definitivt att det är värt.

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Kan inget om barnvagnar, det var några år sedan mina låg i vagn, men jag har en helt annan fråga :-)

    Betongtapeten - är du nöjd med den? Tänkte beställa några rullar men ville höra ed någon som har den om den är värd pengarna och är snygg på väggen eller om det bara blir rörigt med det "randiga"?

    MVH
    Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag måste erkänna att jag är mer än nöjd med tapeten,var skeptisk till en början men för att vara en av de billigare alternativen så är den fin! Sen ser säkert de dyrare från t ex. Mrperswall mer än"äkta" ut men de pengarna ville jag inte lägga just då! Tycker inte den ser rörigen ut men det kanske beror på vart och hur mycket man ska tapetsera, vi har den i en liten hall...men som sagt, jag är nöjd med den:) kram emma

      Radera
  4. Jag har inga barn men fick en sladdis till lillebror så det skiljer 20 år mellan oss. Han har en exakt sådan där vagn. Det som jag kan känna (som har problem med ryggen) är att man går och "hänger" lite på den för att svänga osv. Det ska finnas en vagn som man kan välja om man vill att hjulen ska svänga eller så kan man välja om man vill ha dom fasta beroende på vart man ska vara och gå osv :) En sån ska jag satsa på om jag får barn iaf :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Jag har varit väldigt förtjust i min gamla Emmaljunga vagn men nu med det tredje barnet kände jag att den är för tung. Satsa på en vagn med Alu Chassi och som många andra säger så ska du definitivt testa en trehjulig vagn alt en vagn med svängbara hjul, inte för små framdäck dock. Har provat många vagnar både nya och gamla och rekommenderar en lättstyrd vagn, luftdäck om du vill ha en fyrhjulig, Aluchassi, vändbar sittdel då man oftast vill ha barnet mot sig de första månaderna de använder sittdelen, lätt att fälla ihop och fälla upp igen.
      Vagnar du definitivt bör titta på som jag har erfarenhet av är

      Teutonia Spirit S Fördel, Lätt att fälla ihop, liten ihopfälld, svängbart framhjul, lätt, vändbar sittdel. Nackdel: Ej lufthul

      Emmaljunga Duo Edge Fördel: Lufthjul, enkel att fälla ihop, stadig och rejäl, vändbar sittdel. Nackdel: Tung att styra

      Babytravel Amsterdam Fördel: Enkel att styra, lätt att fälla ihop, blir liten ihopfälld, lufthjul, svängbart framhjul, stora hjul. Nackdel: Ej vändbar sittdel, något liten liggdel.

      Radera
  5. Sen, förresten. Finns det ett tillval till dom där barnvagnarna som jag tyckte var suverän. Man kan köpa till ett fäste så att man kan sätta bilbarnstolen på vagnen så man slipper gå och konka på den eller flytta barnet hela tiden. Väldigt smidigt!

    SvaraRadera
  6. Å tänk efter en gång till om svängbara fram hjul:) det är såååå tokigt lättkört och behöver inte snvända någon kraft när msn kör, jag älskar det! Tako jumper Xl är liknande

    SvaraRadera
  7. Hmmm....vi har ju en trehjulig sak som jag dessvärre aldrig varit nöjd med, så det jag kan hjälpa dig med är att nämna saker jag stört mig på med vår vagn ;)

    * att sufletten går ner en bit så man kan stänga ute sol, regn, snö åtminstone litegrann utan de speciella skydd man kan köpa till och sätta på sufletten. Nu ser den där bra ut på den fronten tycker jag, är ju till och med en liten "minisuflett" på den...

    *Förutom hyfsat lättkörd och manövrerad, lätt att bromsa och fälla upp bromsen på. Vår broms sitter så hårt att jag får ont i foten varje gång den ska upp, och då det finns vagnar som är lättare att bromsa / fälla upp bromsen med som ändå har en bra broms, så är det värt att tänka på.

    *Storleken. När våra barn, som ändå varit små i storlek, var typ 8 månader, rymdes de inte längre i liggdelen, och i sittdelen som vi har nu, ryms inte Love långrak. Han fyller två i augusti...nu kanske det där bara är en liggvagn men...

    *Hur lätt är den att montera ner oh upp vid bilkörning? Vår vagn måste Daniel montera upp och ned, krävs typ en mans styrka för vissa moment i detta!

    Ja, några tips från mig till dig vännen. Kram till dig och maggen <3

    SvaraRadera
  8. Tyckte också att det där var himla svårt! Vi ville precis som ni, ha en rejäl vagn som klarar promenader i skog och snö och med ett "gött gung". Vi provkörde både Emmaljunga City Cross och Brio Happy, egentligen tyckte vi om båda lika mycket men det blev en Brio just för att vi fick tag i en orange ;)

    Nu har ju inte lillkillen kommit ut ännu så vi har ju inte kört den så mycket, men den är iaf väldigt lätt att fälla ihop och den går in på längden i vår v50 :D

    SvaraRadera
  9. Linda - tvåbarnsmamma8 juli 2012 kl. 21:05

    Efter 2 barn och ett flertal olika vagnar tänker jag råda er att absolut ha lufthjul när ni ska köra på sådana underlag som du nämnt. Sen skulle jag faktiskt be er prova svängbara/svängbart framhjul, otroligt lättmanöverad. MEN! Då ska hjulen/hjulet fram inte vara för litet. Vår absolut bästa vagn har vatt vår babytravel som säljs på babyproffsen, den var super. Vi hade dock dubbelvagnen då, men enkelvagnen är nog lika super.

    SvaraRadera
  10. Jag hade köpt en Teutonia med mjuklift. Deras vagnar är ganska lätta och lite smalare. Dessutom är sufletten ganska djup så den skyddar ordentligt både mot sol och vind mm.
    Med Hilda (barn nr två) köpte jag faktiskt en begagnad vagn på blocket som jag hade första tiden. Sen köpte jag en teutonia Timmy. Den har fullt liggläge och är superlätt att fälla ihop och smal (vilket är skönt när man går i affärer , när den ska ladtas in i bilen odyl. Ja.. det är helt klart den bästa vagnen jag haft. Vi använder den fortfarande. Det är ju bara första tiden dom behöver ligga vända mot den som kör. Så jag råder er att investera i vagn nr två.. Första barnet och vagnen tänker man att man ska ha så länge. Men så fort barnet sitter upp så vill man genast ha en smidigare vagn.
    Det är iaf min erfarenhet.
    Lycka till och grattis:)
    Vh Jenny

    SvaraRadera
  11. Gör som du tänkt och skaffa en emmaljunga city cross det är den bästa vagnen. Fick för mig att byta ut den mot vad jag fick för mig var bättre, en teutonia fun, den är sämre. Du kommer inte ångra dig utan älska den! Lättkörd, lätt att lasta och stabil och tålig!!

    SvaraRadera