söndag 16 mars 2008

Större lampa

Nu håller jag på med en större Randomlampa, en sån som Malin gjorde, fast när hon skulle ta ut Pilatusbollen så ville den inte lossna!Därför prövade jag nu med sambons idé att spraya bollen med släppsprej innan man börjar med tråden, får se om det funkar!?Ska ju på lite mera tråd innan det är dags för Tapetklister och torkning, återkommer när lampan är färdig!!!
Någon har frågat vad för typ av snöre jag använt till mina lampor, till den lilla lampan som hänger i sovrummet använde jag vitt plastsnöre (finns att köpa i vanliga mataffärer). Till den här lite större lampan använder jag mej av vitt garn!Sen har någon frågat om diameter på bollen jag använt till lampan, jag vet faktiskt inte det, men den lilla lampan är en vanlig badboll i vanlig storlek och till den här lampan har jag använt mej av en sk. Pilatusboll (träningsboll). Någon frågade om "järnringen" jag fäste högst upp på lampan, med det menade jag en lampupphängning som sitter på en vanlig rislampa från Ikea!!!

8 kommentarer:

 1. Emma; Ja visst var det! :) Vad är det för sänggavel du vill köpa? Stort lycka till med övertalningen. ;) Du kankse kan pussa lite extra på honom. ;) Jag vill med ha en ny sängavlel. :( Min övertalning här hemma går det inte så bra med tyvärr. =( Men vi har ju annat som ska fixas med så jag kan väl förstå honom lite. Vad flitig & pysslig du är. Lycka till med lampan!!! Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Emma; Jag har funderat på att beställa där. Jag älskar ju Swingvasrerna. :) Kankse det får bli någon sådan så såningom. Jag vill helst ha tre i olika storlekar. Aha, så det blir en Malm. Ville du ha i ek eller? Puss på bara, heheee. ;)

  SvaraRadera
 3. Vad kul det är att följa alla pyssel-projekt som är på G i olika bloggar...
  Din förra Random-lampa blev jättefin!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Vad impad jag blir av ditt lamp-projekt, den lilla blev ju jättefin!
  Skulle vara kul att testa att göra någon gång så jag sparar ned idén på hårddisken i huvudet...:-)

  SvaraRadera
 5. Det ska bli spännande att se slutresultatet! Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Jag måste erkänna... Hade inte en aning om vad Random-lampa är innan du visade ditt projekt! Så, då var det sagt. Nu har jag "tvingats" kolla upp det och jag kan bara säga... antingen har de väldigt dålig fotograf eller så är det bara så att du är bättre lamptillverkare än de!

  Jag tycker den första var jättefin och den här blir säkert minst lika bra. Hoppas det gick bra med släppsprej. Jag äger ingen badboll, kan det funka med en luftmadrass tro ;-)

  SvaraRadera
 7. Hej hej! Hur fick du ut Pilatesbollen ur järnringen? (antar att du tog den vägen...) Hade tänkt göra en i present till en kompis men misstänker att jag i värsta fall får blåsa ut luften oc säkert klippa sönder den utifrån. Hjälp!

  SvaraRadera
 8. Du måste återkomma med hur det gick med släppsprayet!Detta är ju högintressant.

  SvaraRadera