söndag 18 maj 2008

Mysdag

Idag är det verkligen mysdag. Ute är det iskallt och det regnar!Vi hade 16,2 grader i köket imorse när jag gick upp så det var bara att tända en liten brasa (vilket jag tycker e mysigt, så det gör inget om det regnar ibland;)) Men jag har ett problem med braskaminen, rutan blir så svart och sotig (som ni ser). Någon som har bra tips på hur man får bort det lättast?? Igår tillbringade vi mesta delen av dagen på kalas, pappas fru fyllde 40!!! Så vi åt god mat, umgicks och hade det trevligt. Blev nog "lite" mycket whiskey för sambon bara, han e så slö idag, fast han skyller på vädret;) Dessutom gjorde sambon ett besök i kohagen tillsammans med pappa för att leta efter en nyfödd kalv. Och jag kan berätta att sambosen har enorm koskräck, ni kan tro att jag låg dubbelvikt av skratt när han snabbt kastade sej under staketet för att undslippa att korna kom för nära=) Lovade ju lite bilder på den nya vaxduken men vädret är ju inte det bästa. Ska lägga upp duken på matsalsbordet nu och se så sizen är rätt, då kanske jag tar några kort!!!

7 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt det ser ut med brasan! Det skulle inte vara helt fel en sån här dag, jag hade inte blivit ledsen om jag hittat en mössa i handväskan när jag var på stan idag...

  Nu ska jag värma med mig med lite kaffe i alla fall.

  Det hade varit roligt att få se bilder på koflykten :-) Jag kanske har sett era kossor, vem vet :-)

  SvaraRadera
 2. Va mysigt att kunna tända en brasa!
  Svar: Ja, jag har tänkt köpa saker så jag kan göra ett till örhänge så att jag har två stycken.
  Ha en trevlig kväll! Kram

  SvaraRadera
 3. Svar: Det är en liten omställningen eftersom bloggen ligger på blogger.com, det är jag inte riktigt van vid. Fast nu går det bättre :) Det är både spännande och lite pirrigt. Ska bli kul att se vad folk tycker när det helar sparkar igång.

  Åh så snyggt att ha gummikrogen som vedkorg. Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Det är så mysigt att kunna elda, vi hade en i vårt förra hus men i detta har vi ingen.

  Ser fram emot bilder på duken, var den lika fin i verkligheten som på nätet?

  Blggkoll är verkligen superbra, jag älskar den funktionen och så underlättar den en hel del.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vi har en likadan kamin och samma problem med sot på luckan. Bästa sättet att få bort sotet är att använda askan, ta lite aska på en blöt svamp och gnugga på glaset och torka sen bort med blött papper.

  Lycka till!!

  Hälsningar Annica

  SvaraRadera
 6. Mysigt med kamin men tråkigt med aska. Skitväder denna helg när man varit ledig, typisk men fått en del gjort inne.
  Ko-skräck är inte att leka med, stackarna har han fått men för livet nu????

  SvaraRadera
 7. Det bästa sättet att få bort all skit från kaminfönstrena är att använda samma sak man har till sin keramikhäll. Det finns nått medel till det och det kan man köpa i de flesta mataffärer. Det är bara att gnugga bort och det går fort och lätt. Sen blir det en liten hinna som gör att det blir lite svårare för det svarta att fastna. Jag brukar använda det ca 4-5 gånger per vinter i våran kamin (men sen eldar vi mycket ca 8-10m3 ved per vinter).
  Lycka till!

  SvaraRadera