söndag 25 januari 2009

Cord Lamp

Har länge trånat efter denna snygga lampa, Cord Mini. Men eftersom det är lite mycket pengar just nu så har jag i helgen försökt mej på att göra en egen men utan något bra resultat. Har försökt med ståltråd runt en sladd för att sen trä den med "strykjärnstyg" vilket inte gått. Någon som provat på att göra denna och hur isf?? Tänker så det knakar....

I går var vi i grannstaden och köpte tak till vardagsrummet (äntligen). Så nu ska det spikas tak men även tapetseras och målas så det är vad vi kommer pyssla med de kommande dagarna. Vi har även möblerat om vardagsrummet i veckan och pysslat med lite annat smått och gott, bilder kommer=) Hoppas ni alla får en skön vecka...Kram

Bild lånad från urbanliving.se

12 kommentarer:

 1. Hmm, jag funderar på om man tar en sådan vanlig metallhålare för hushållspapper och sågar till den lite så man bara har en "pinne" uppåt.
  svårt att förklara, men lampan på bilden ser ju ut som om den är byggd på en halv hushållsrulle-hållare (vilket jag förstår att den inte är). Det kan ju fungera. Det gäller bara ha en bra såg som kan såga till den.
  Lycka till

  SvaraRadera
 2. snufflan@yahoo.se25 januari 2009 21:05

  Det finns ju ihåliga metallrör... kan du inte ta ett sånt, trä i sladden i den och sedan böja i rätt böjning (foten) och sedan strykjärnstyg (som du skrev om).
  Den var ju sjukt snygg lampan så jag är nyfiken på att höra hur du lyckas med den =D

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande och se om du lyckas :) Gillar också den lampan!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men gud vad läskigt, vi har tänkt göra detsamma som du har försökt!!!! :)
  Men då vet vi att det inte går. :(
  Jag ska upplysa dig om vi kommer på en ny idé. :)


  Kramar Malin Inspiration&design

  SvaraRadera
 5. Jag igen, läste lite slarvigt, *morgontrött.

  Jo vi tänkte sätta i ståltråd i lampan sen finns det någon pryl som Mattias snackade om man kunde ha till det. Minns inte vad men jag ska höra med honom sen. Påminn gärna mig. Vi tänkte beställa en sådan här sladd.  http://www.kitsch.se/index.php?page=product:show;item:5658,cat:62&lang=sv


  Sen trä in ståltråd i den och sen ta det där som jag inte kommer på vad det var. :D


  Hoppas det funkar!!

  Kram igen. :) Malin

  SvaraRadera
 6. Javisst är dom fina, Cord Lamp! Ska bli kul att se om du lyckas komma på en bra lösning på hur man kan göra en själv. Det borde ju kunna gå, på nåt sätt! :-)

  SvaraRadera
 7. Har inte en aning men du kommer nog på nåt eller får svar av någon, själv är jag inte så där i dom lamporna, vet inte varför.....
  jag som i vanliga fall är galen i lampor....fast jag kanske oxå blir drabbad av den sen....

  Kram och ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 8. Nu har jag hört mig för med gubben och det hette visst krympsladd. :)
  Har du hört talas om det?

  Kram Malin Inspiration&design

  SvaraRadera
 9. Åh så spännande det lät med egen tillverkning, du verkar ju ha fått en hel del braiga tips, ska bli spännande och höra fortsättningen :) Kanske vi får se några bilder på en egendesign snart!? ;)

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig, fin och mycket inspirerande blogg du har.
  Jag känner att jag hade fastnat lite i inredningstankarna, vet inte riktigt hur jag ska börja renovera i detta huset. men I helgen fick jag igång lite tankeverksamhet,(det var länge sen sist) hihih.
  Men nu när jag hittat din blogg och sett alla underbara bilder jag klickat mig runt till, har jag blivit superinspirerad. Nu vill jag bara börja överallt.

  Ni har superfint hemma både ute och inne. Dem där blomstolparna ute har jag oxå, hämtat från hus nr 8. Mina är inte målade än, kom ner i marken för sent i höstas.
  Mne en sak jag skulle vilja "sno" från dig var iden med lampan i trappan. Den med långa snörena. Den var bara hur fin som helst.Om jag KAN göra en vill säga.

  Jag kommer garanterat titta in på din fina blogg igen.
  Det här var en riktig inspirationskälla.
  ha det bra

  SvaraRadera
 11. Ni är verkligen i elden just nu. Kul! Då får vi andra ta del av det ni gör = inspiration.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Cord lampan är jättesnygg, men du är så händig att jag tvivlar inte på att du ska lyckas göra en till slut.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera