onsdag 16 februari 2011

Porslin...

Vi har tänkt att börja byta ut allt vårt porslin, våra glas och våra bestick här hemma. Kaffekopparna är på god väg och endast några Fillippa K muggar fattas för en komplett uppsättning! Våra mattallrikar börjar se slitna ut och det är urnaggat lite både här och där. Vi tänkte börja med tallrikar och det lutar åt dessa vita från ikea. Då vi behöver ett gäng så satsar vi på en aning billigare tallrikar, enda kravet jag har är att dom ska vara vita och enkla. Även några mindre DJUPA tallrikar ska införskaffas.
Gillar även att ha ett gäng skålar i skåpet, där finns just nu lite blandad kompott som t ex. Hanna Wering, marimekko & cult. Tycker det är roligt med skålar och skulle gärna ha ett gäng med dessa skålar från ittala, bra att äta t ex. glass ur. Så fler skålar kommer de bli i olika former och färger för olika ändamål:)
Skulle gärna ha assietter från samma serie...
Nya bestick vore på sin plats och jag fastnade för dessa svarta från Ikea.
Som sagt det kan bli en dyr historia att byta ut allt man har i skåp och lådor men man behöver ju inte ta allt på en gång. Nya glas av alla dess slag ska även inhandlas men det får bli senare. Nu ska här bli ordning och reda i skåpen! Hur ser det ut hemma hos er?? Har ni snyggt porslin & glas i skåpen eller spelar det ingen roll?
Bilder lånade från dukatbord.se & ikea.se

12 kommentarer:

 1. Vi har dom vita från IKEA, men dom är INTE bra. Det har slitits när man har skurit med kniv och gaffel i dom, och i skålarna så ser man vart skeden har dragit runt. Rekommenderar inte dom alls. Vi ska satsa på något lite dyrare porslin, typ Höganäs. Åker hellre till Iittala outlet och köper två tallrikar i månaden och har ett hållbart porslin än IKEA:s, tyvärr... :/

  Kram !!!

  SvaraRadera
 2. Eller är det FÄRGRIK ni tittar på? Vi har nog DINERA, det lite billigare, dom rekommenderar jag inte! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi har lite blandat men en heluppsättning höganäs tallrikar, assietter, djuptallrikar, koppar, ja ALLT i ljusblått....suck!! sånt man börja samla på när man var typ 14 när jag var inne i en blå period, huvva! de används inte kan jag säga. Köpte vita på ikea när jag flyttade hemifrån och har tänkt byta ut allt när vi köper hus. känns så tokigt att ha riktigt porslin helt oanvänt...

  SvaraRadera
 4. Vi har också Dinera och har upplevt precis samma som "Dessi". Vi köpte dom för ca 2-3 år sedan och både tallrikarna och skålarna blev jättefula i botten ganska fort. Rekommenderas inte!
  Blir nog att satsa på dyrare tallrikar nästa gång vi har tillräckligt mycket pengar att byta ut allt samtidigt :)

  SvaraRadera
 5. Var och besökte rörstrand i helgen och fastnade för just samma serie. Bestämde dock att börja samla på den mörkgrå varianten, fast den gröna var fantastiskt härlig också! Till mattallrikar blir det vanliga vita ovala tallrikar från rörstrand, dom hette norrsken och var super fina i formen men ändå enkla!

  SvaraRadera
 6. Tack för info om hängaren. Vi köpte ny uppsättning tallrikar, pastatallrikar, assietter och skålar (Ikea 365+) när vi flyttade in i huset. De har vi haft i snart 2 år och de är lika fina. Enkla vita. Vi har även ett litet set med 4 tallrikar och assietter som vi fått av sambons föräldrar, handblåst orange glas - jättehärliga (får visa dem nån dag). Serveringsskålar etc är ett hopaplock av sånt vi fått och köpt tidigare i livet. Bestick, massor 4 hela set faktiskt inkl grillbestick. Och diverse dessertskålar, både köpta och ärvda. Och just ja, jag har en hel servis inkl kaffekoppar i garaget, vit med rosa blommor. Säljes billgit ;) Det blev långt. Hoppas du är kvar...

  SvaraRadera
 7. Ittala skålarna och faten är verkligen fina, måste ju vara ett säkert kort.

  SvaraRadera
 8. Har lite blandat hemma, några från ikea som aldrig används och sen 6 st tallrikar från åhlens som används dagligen och har hållt så himla bra! Tror man ska satsa lite mer pengar på porslin så slipper man byta ut det så ofta! :) Jag skulle vilja ha iittala teema uppsättning av porslin, det får bli en vacker dag :)

  SvaraRadera
 9. Fina tallrikar/skålar/bestick du ska köpa....gillar Iittalas skålar, hade gärna haft ett gäng såna!
  Visst vill man byta ut saker och man får ta lite i sänder så man vet vad man vill ha. Vi har samlat på oss en del som vi gillar, men just nu skulle jag vilja ha ytterligare några vinglas ur Essence serien...och börja samla på vitvinsglasen och vattenglasen....ja,det finns alltid nåt nytt man vill ha! =)

  trevlig helg
  kram/tina

  SvaraRadera
 10. Besticken va riktigt snygga! ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 11. Vi kör också på de enkla porslinet från Ikea som vardags och tar fram ett roligare då vi har gäster (mateus)

  SvaraRadera
 12. Håller med ovanstående. De är inte bra! Vi köpte en servis på Cervera som inte var så farligt dyr men jisses vad fin! Den heter Thomas från Rosenthal. Snygg både till vardags och till fest :)

  SvaraRadera